www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 07 - XVIII. Horácká Rally

Na Horáckou rally přihlášeno 65 posádek

11. července 2007 • 04:00

Letošní 18.ročník Horácké rally již zná konečný počet přihlášených posádek, které se příští týden objeví na startu automobilové soutěže v Třebíči. Ve startovní listině najdeme celkem 65 přihlášených posádek. Velmi potěšující skutečností však je, že na startu nechybí, pomineme-li nepravidelné účastníky mistrovství, žádná z předních posádek startujících v celém šampionátu.

Posádka Pech-Uhel, kteří v Třebíči loňského roku nejen že získali absolutní vítězství, ale získali i titul mistra republiky, se mohou ostatně právě zde výrazně přiblížit obhajobě titulu. Důstojnými sekundanty mu budou ovšem další jezdci v čele s Trojanem, Arazimem, Štajfem, Trinerem, Votavou, Gavlákem. V Třebíči se představí i manželé Chvojkovi, kteří dávají přednost startům především v zahraničí.

Velký souboj můžeme očekávat i mezi vozy třídy A6, respektive S1600. Vždyť minulý souboj na Bohemia rally mezi Tarabusem a Petákem skončil po celé soutěži rozdílem zhruba jedné vteřiny. Celkem na startu Horácké rally přivítáme čtyři posádky s prioritou FIA B a dvanáct posádek s národní prioritou ASN. Nejčastějším soutěžním nářadím je vozidlo Mitsubishi (celkem 17), Subaru je zastoupeno celkem šestkrát a samozřejmě vozy Škoda (celkem 18) různých typů a tříd. Najdeme zde však vozy Fiat, Suzuki, Honda, Citroen, Ford, Nissan, Peugeot, VW či Dacia.

Nejpočetně ji je zastoupena skupina N4, ve které startuje 25 posádek, v N3 4 posádky, N2 celkem šest a N1 celkem dva vozy. Ve třídě A5 pak uvidíme dvanáct vozidel, v A6 deset a ve třídě A7 šest posádek. Horácká rally se jede systémem super rally a tak je předpoklad, že i druhý den soutěže bude startovní pole dostatečně početné, neboť zde s jistou časovou penalizací mohou startovat i posádky odstoupivší v pátečním odpoledni či večeru. Soutěž je koncipována tak, že druhou polovinu rychlostních zkoušek první etapy budou soutěžní posádky absolvovat již se světelnými rampami.

Miloš Morávek
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist