www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 07 - XVIII. Horácká Rally

Milan Pantálek se těší na třebíčské erzety

20. července 2007 • 13:40

Pačejovská soutěž byla po delší době první soutěží, na které se Milanu Pantálkovi podařilo spatřit cílovou rampu. Po sprintovém vítězství v Okříškách se zlínskému jezdci začala neuvěřitelně silně lepit smůla na paty (či spíše kola a volant) a důsledkem toho bylo množství nedokončených podniků.

V okolí Horažďovic se však karta obrátila. „Do Pačejova jsem jel vlastně s jediným předsevzetím – dojet do cíle,“ říká Milan. Pomoci měla také nová akvizice na místě spolujezdce v podobě zkušeného Jardy Nováka. S Jardou Milan započal spolupráci již při předchozím startu na Kopné, jejich účinkování však na domácí soutěži nemělo dlouhého trvání. Již po úvodním testu byli nuceni odstoupit, navíc s mírně opáleným vozem. Na vině tehdy byl zaseklý brzdič levého zadního kola, který v cíli testu způsobil menší požár.

Pačejov tak měl prověřit sehranost více. „V kabině všechno fungovalo perfektně a ze spolupráce s Jardou mám ty nejlepší pocity,“ řekl v cíli Milan Pantálek. Posádka začala soutěž poměrně svižně, ale po sedmém čase na úvodním testu přišel propad pořadím na následující zkoušce. Více než dvacetivteřinová ztráta znamenala až sedmnáctý čas a propad na třináctou příčku průběžného pořadí. „Měl jsem menší krizi v jednom odbočení, kdy jsem nedobrzdil a posbírali jsme mlíko podél trati. Tato chyba jde ale vyloženě na mé triko, prostě jsem byl moc rychlý,“ vysvětluje jezdec. Milanovi s Jardou nakonec patřila v cíli Pačejovské soutěže jedenáctá pozice absolutně a devátá mezi produkčními vozy. „Jsem hlavně rád, že jsme konečně dojeli na rampu a že se nám snad konečně zase vrátilo závodnické štěstí,“ hodnotí Pačejovský sprint zlínský pilot.

Další soutěží, která posádku Gemini Rally Teamu čeká, je již dnes startující pátý podnik MMČR v Třebíči. „Auto jsme konečně vybavili velkými brzdami, takže jízdní vlastnosti budou zase o něco lepší. Na Třebíčsko se těšíme a rádi se zde znovu po několika měsících vracíme. Místní rychlostky mi charakterem vyhovují, vždyť právě tady jsem v březnu dosáhl svého nejlepšího výsledku. Jak dopadneme v soutěži nechci předjímat, ale snad se bude dařit lépe než v minulých podnicích velkého mistrovství,“ uzavírá Milan.

Posádku Gemini Rally Teamu Milan Pantálek – Jaroslav Novák a jejich Mitsubishi Lancer EVO VIII budeme moci sledovat na trati XVIII.Horácké Rally se startovním číslem 31.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist