www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 07 - XVIII. Horácká Rally

Hlacha a Dunovského zbrzdily defekty

31. července 2007 • 02:00

Na další podnik MMČR vyrazila zlínská stáj Sparrow Racing Team se dvěma vozy. Do jednoho usedl tradičně Patrik Hlach, ve druhém voze si soutěž českého nejvyššího šampionátu opět vyzkoušel mladík Václav Dunovský.

Očekávaný souboj Hlacha a Dunovského s Jiří Trojanem na Volkswagenu Polo dostal trhlinu hned na úvodním rychlostním testu, když Patriku Hlachovi na jednom ze skoků upadla lyžina. „Při nájezdu na most jsme utrhli lyžinu pod motorem, naštěstí se však nic vážnějšího s autem nestalo. Chtěl bych ale poděkovat Marku Feltovi, který nám tento upadlý kus přivezl do servisní zóny,“ řekl Patrik Hlach, kterého hned na další zkoušce zbrzdil defekt.

Přestože se páteční etapa jela za tmy, kolem trati i v samotných vozech panovalo velké horko. „Už po prvním testu se začal přehřívat motor. Proto jsme museli zapnout ventilátor, takže v autě bylo takové dusno, že jsem rád, že jsme to přežili,“ řekl Václav Dunovský. I přes tento handicap dokázal dokončit první etapu šestnáct vteřin za vedoucím Jiřím Trojanem.

Ve druhé etapě začal Dunovský Trojana stahovat, na devátém testu však veškeré snahy na jeho dosažení zhatil defekt. „Hned po startu vložky jsme dostali defekt. Ne, že bychom ho o něco udělali, ale jednoduše nám explodovala pneumatika, takže jsme jeli dvanáct kilometrů po ráfku,“ řekl zklamaně Václav Dunovský.

Místo souboje o první místo tak přichází na řadu bratrovražedná bitva obou Hond o stříbro. V cíli pak byl o necelé tři vteřinky rychlejší Václav Dunovský. „Jsem velice rád, že jsme tu mohli odstartovat a celé závody jsme zvládli. Chtěl bych poděkovat Patrikovi za parádní souboj,“ řekl v cíli Václav Dunovský.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist