www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Corona Rally Mexiko (PCWRC)

Daniel Sordó opět pojede s Xsarou

23. března 2006 • 03:00

Loňský vítěz JWRC Daniel Sordó měl v plánu pro letošní rok obhajovat svůj titul. Po vydařeném začátku letošního mistrovství světa však před Španělskem padlo rozhodnutí, že bude pokračovat za volantem Citroënu Xsara WRC.

K dalším startům s francouzským vozem dopomohlo hlavně výtečné čtvrté místo na nedávné Corona Rally México, kde dokázal porazit řadu zkušenějších soupeřů. Tento úspěch zároveň s osmým místem v Monte Carlu a patnáctém ve Švédsku dopomohlo Sordovi k dalším dvěma původně neplánovaným startům s vozem specifikace WRC.

„Daniho partneři a investoři jsou velice spokojeni s jeho výkonností za volantem vozu specifikace WRC a společně se dohodli na pokračování jeho podpory,“ vysvětlil důvody šéf stáje Kronos Marc van Dalen. „Od společnosti Citroën Sport, za kterou měl Sordó bojovat o juniorský titul, jsme získali povolení, které nakonec oficiálně posvětila i FIA. Dani tak pojede jak v Katalánsku, tak i na Korsice s Xsarou WRC. Osobně si myslím, že už ukázal své schopnosti, teď je bude potřeba potvrdit. Bude to mít však náročné, bude muset ukázat rychlost a schopnosti, zároveň však bude muset udržet auto na trati,“ prozradil Marc van Dalen.

-plu-; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist