www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - 3-Städte Rallye

Werner s porsche vítězem ADAC Rallye Masters

8. listopadu 2007 • 03:00

Bavorská 3-Städte Rallye, která v minulosti hostila i mezinárodní mistrovství České republiky, se letos postarala o uzavření německého seriálu ADAC Rallye Masters a mezinárodního Mitropa Rally Cupu. Soutěž s centrem v Kirchhamu vyhrál Anton Werner s porsche, který tak do zlatého konce dotáhl své letošní působení v německé národní sérii, když celkově porazil o dva body Hermanna Gassnera. Ten již s předstihem definitivně vyhrál Mitropu a po šesti letech tak opět může slavit zisk titulu v tomto seriálu.

Před startem soutěže mělo šanci na konečné vítězství v Rallye Masters celkem pět jezdců. V nejlepší pozici se nacházel Fran Richert z Berlína, který do té doby vedl před Gassnerem o šestnáct bodů. Vedle Wernera si na titul brousili zuby ještě Matthias Homuth a Lars Mysliwietz.

Gassner tentokrát vypustil boj o body do Mitropa Cupu a nastoupil s mitsubishi skupiny A. Během rally nepršelo, což hrálo do not Wernerovi se stuttgartským „zadohrabem“ - vyhrál šest z deseti rychlostnách zkoušek. Zhruba do poloviny soutěže to byla mezi Wernerem a Gassnerem vyrovnaná partie, při druhém průjezdu testem St. Salvator ale jezdec mitsubishi doplatil na nevhodné pneumatiky a ztratil devatenáct sekund.

Loňský vítěz, Rakušan Gerwald Grössing, byl nakonec úspěšnější v souboji o třetí místo, v kterém se utkal se čtyřiadvacetiletým Florianem Auerem, poprvé startujícím s „áčkovým“ lancerem. Skupinu N ovládl a klasifikaci Mitropa Cupu vyhrál náš Jiří Tošovský. Stálá pilotka Hermanna Gassnera, Karin Thannhäuserová, tentokrát přesedla do vozu Hermanna juniora, který vyměnil malý ignis skupiny N za produkční lanceru. Díky druhému místu ve skupině N se Karin stala nejlepším spolujezdcem v rámci letošního Mitropa Cupu.

44. OMV ADAC 3-Städte Rallye
1.Anton Werner-Ralph EdelmannDPorsche 911 GT3GT1:04:53.1
2.Hermann Gassner-Siggi SchranklDMitsubishi Lancer Evo VIIIA8+32.2
3.Gerwald Grössing-Fred WinklhoferA-DMitsubishi Lancer Evo VIIIA8+1:43.6
4.Florian Auer-Markus PeterAMitsubishi Lancer Evo VIIA8+1:49.8
5.Frank Richert-Matthias PrillwitzDFord Escort RS CosworthA8+2:40.4
6.Jiří Tošovský-Michal SlámaCZMitsubishi Lancer Evo IXN4+3:47.3
7.Jörg de Fries-Peter LothDMitsubishi Lancer Evo VIIA8+3:51.5
8.Uli Kübler-Armin SeegerDMitsubishi Lancer Evo VIIIA8+4:17.8
9.Hermann Gassner Jr.-Karin ThannhäuserDMitsubishi Lancer Evo VIIIN4+4:31.9
10.Rainer Noller-Uwe WalzAMitsubishi Lancer Evo VIIA8+4:46.6

Další informace k 3-Städte Rallye naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist