www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Arctic Lapland Rally

Mika Häkkinen opět v rally

13. listopadu 2007 • 05:00

Dvojnásobný mistr Formule 1, Fin Mika Hakkinen, se opět postaví na start automobilové soutěže. Zasáhnout by zanedlouho chtěl do některých domácích podniků, které by se měly jet na sněhu. Hakkinen v minulých dnech ohlásil konec své bohaté kariéry okruhového jezdce, s motoristickým sportem však rozhodně nekončí, o čemž svědčí jeho zájem o rally.

Devětatřicetiletý Fin má za sebou již několik startů v automobilových soutěžích. Třikrát startoval ve známé Arctic Lapland Rally, na kteroužto tradici by chtěl navázat v lednu 2008, kdy je plánován další ročník. O dva týdny dříve by měl nastoupit ještě do lokální Vanajanlinna Rally.

Mika se do soutěžního vozu posadil poprvé v roce 2003. Premiéra za volantem Mitsubishi Lancer WRC neskončila žádným zázrakem, Hakkinen dojel jako devětadvacátý, k čemuž přispělo i kolo měněné na jedné z rychlostních zkoušek. O rok později Fin přesedl do corolly zlínského JM Engineeringu a výsledkově si hodně polepšil – ledovou rally zakončil sedmým místem.

Toyotu využil formulový šampión i v roce 2005, tentokrát však jeho cestu zastavil strom na RZ 11. Loni Hakkinen na Laplandu absentoval, přijel však na druholigovou Vanajanlinna Rally, ve které ale kvůli technickým potížím jeho lanceru skupiny N skončil hluboko v poli poražených. Letos Fin žádnou rally neabsolvoval, avšak již zkraje příští sezony by měl být opět lákadlem finských rychlostních zkoušek.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist