www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Arctic Lapland Rally

Janne Tuohino se Subaru Impreza WRC

11. ledna 2008 • 13:00

Kariéra finského pilota Janne Tuohina je zatím stále zastřena tajemstvím. I přes veškerá jednání se zatím nepodařilo dát dohromady žádný program, přesto se začíná blýskat na lepší časy. První vlaštovkou je start na domácí Arctic Lapland Rally se Subaru Impreza WRC.

„Po velkých soutěžích se mi začalo stýskat. Společně s mými kolegy vedeme řadu jednání, chtěl bych se vrátit na mezinárodní scénu. Potřebuju se dostat do závodního tempa, proto jsme se dohodli s maďarským týmem na pronájem vozu Subaru Impreza WRC (model 2003) pouze pro Arctic Lapland Rally. Nevíme, jak dopadnou další jednání, proto jsme se rozhodli přihlásit i do finského šampionátu,“ prozradil Tuohino.

Jeho jméno se v loňském roce na startovních listinách příliš neobjevovalo. Dvaatřicetiletý rodák z Kiiminki se po startech v roce 2005 v barvách továrního týmu Škoda Motorsport vytratil z povědomí diváků, o rok později pouze dvakrát provětral Xsaru WRC týmu Astra na soutěžích ve Švédsku a Finsku. Představil se také českým fanouškům na setkání mistrů v Sosnové v roce 2006, před posledními Vánocemi pak startoval s Lancerem Evo IX na Pražském Rallysprintu. Před sezónou 2007 testoval Toyotu Corolla S2000 britského týmu RED, nakonec však zůstalo pouze u těchto testů.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist