www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 08 - INA Croatia Delta Rally

Do Evropy opět přihlášený Juraj Šebalj

8. dubna 2008 • 15:00

Chorvatský jezdec Juraj Šebalj se přihlásil do šampionátu mistrovství Evropy již v loňském roce, kvůli nedostatkům financí však z pravidelnějších startů sešlo. I letos se tento sympatický pilot přihlásil do ME a doufá, že se mu letošní plány podaří naplnit.

Dvaatřicetiletý rodák ze Záhřebu patří k nejlepším jezdcům v Chorvatsku. A právě loňské zařazení domácí INA Croatia Rally do evropského šampionátu jej přimělo přeorientovat své zaměření na evropský šampionát. „Porovnání se zahraniční konkurencí je důležité. Už před pěti lety jsme se pokoušeli o účast v JWRC, kvůli nedostatku financí jsme se svezli jen v Monte Carlu a Turecku. Už loni jsme chtěli jet mistrovství Evropy, ale nakonec to nedopadlo. Doufám, že letos to bude lepší,“ prozradil Šebalj.

V přihlášce do evropského šampionátu měli všichni jezdci orientačně zaznačit, na kterých soutěžích plánují startovat. Jedná se o pouze o orientační informace, u řady jezdců je již nyní jasné, že křížky nebudou souhlasit. Podobná je situace i u Šebalje, jehož současný program obsahuje soutěže v Chorvatsku, Belgii, Bulharsku, České republice, Řecku a Francii.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist