www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 08 - INA Croatia Delta Rally

INA Delta Croatia Rally přišla o první etapu

20. května 2008 • 13:00

Smíšené pocity zažívají letos chorvatští organizátoři třetího podniku letošního mistrovství Evropy. Na poslední chvíli se jim podařilo sehnat sponzora a zachránit tak konání podniku, téměř ve stejnou dobu však přišli o kompletní první den soutěže.

Dlouhou dobu to vypadalo s chorvatskou soutěží bledě, protože po odchodu hlavního sponzora, petrolejářské společnosti INA, neměli organizátoři dostatek finančních prostředků a výrazně hrozilo zrušení soutěže. V minulých dnech se však podařilo dohodnout právě s INou na podpoře letošního ročníku, který se tak může uskutečnit.

Radost však vystřídalo zklamání, když se jim nepodařilo zajistit možnost startu na prvních dvou rychlostních zkouškách. Dvojí průjezd 25,23 km dlouhým úsekem Pila měl obstarat kompletní první bodovaný den soutěže, posádky se však atraktivního úseku vedoucího národním přírodním parkem Medvednica nezúčastní, oficiálně z bezpečnostních důvodů.

Značně roztáhlý harmonogram tak má ve středu kolem poledne naplánován shakedown, ve čtvrtek dopoledne jsou přejímky, odpoledne pak slavnostní start, po kterém se posádky přesunou zpět do servisní zóny.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist