www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 08 - INA Croatia Delta Rally

INA Croatia Delta Rally vyhrál Corrado Fontana

24. května 2008 • 16:00

INA Croatia Delta Rally dospěla do svého finále. Po patnácti absolvovaných rychlostních zkouškách se z prvního „evropského“ vítězství může radovat Corrado Fontana navigovaný Renzem Cassazou. Jejich Fiat Grande Punto S2000 dnes neměl konkurenci, přestože se Italův hlavní soupeř Michal Solowow na peugeotu zrána snažil zvrátit příznivější pořadí na svou stranu. Polák ale nakonec dojel až jako druhý, stupně vítězů doplňuje Turek Volkan Isik s dalším fiatem.

Po včerejším sestupu na druhé místo v samém závěru dne chtěl Solowow Fontanovi porážku oplatit a do druhého dne nastoupil s největší vervou. Na prvním ranním testu dokázal Polák zlikvidovat více než polovinu Italova čtvrtminutového náskoku a dostal se na dostřel vedení s šestisekundovým odstupem. I na RZ 11 dokázal zvítězit, třetí čas Fontany byl ale jen o 1.2 sekundy horší a na celkovém skóre se podílel jen drobnou kosmetickou úpravou. Zásadnější byl ale poslední test úvodní sobotní sekce, který poprvé vyhrál Ital a zahájil tak vítěznou sérii ukončenou až cílem celé soutěže.

V druhé sekci již Solowow nebyl kvůli porouchané převodovce a ztracenému pátému rychlostnímu stupni schopný držet tempo a soustředil se proto raději na dojetí pro cenné body za druhé místo. Svou roli určitě sehrálo i vrtošivé počasí, které do průběhu soutěže zasáhlo ještě více, než včera. Zajímavé posuny v pořadí byly k vidění za nejrychlejší trojicí. Hned na první ranním testu se před domácího Juraje Šebajla dostal Slovinec Tomaž Kaučič. Domácího jezdce navíc na další vložce potkal defekt a časová ztráta jej seslala až na deváté místo. Dva časy v Top 3 znamenaly posun Bulhara Kruma Doncheva na druhé místo mezi produkčními vozy, když po RZ 13 přeskočil nejrychlejšího Chorvata v poli Sinišu Crnojeviče. Ten však dokázal svou pozici v nejrychlejší pětici konečného pořadí na závěrečném testu vybojovat zpět.

Skupinu A vyhrál po včerejším odstoupení Antonína Tlusťáka domácí Marin Galič na renaultu. Druhý český citroën startující na chorvatské soutěži už dnes do bojů nezasáhl, Tomáš Pletka nenastoupil do druhé etapy ani v rámci SupeRally. Evropský šampionát nyní čeká jen dvoutýdenní pauza, po které se pojede u našich severních sousedů na Rajdu Polském v okolí Mikolajek.

INA Croatia Delta Rally
1.Corrado Fontana-Renzo CassazaIFiat Grande Punto S2000N42:16:12.6
2.Michal Solowow-Maciej BaranPLPeugeot 207 S2000N4+1:14.7
3.Volkan Isik-Kaan ÖzsenlerTRFiat Grande Punto S2000N4+1:41.7
4.Tomaž Kaučič-Peter ZorenčSLOMitsubishi Lancer Evo IXN4+3:31.2
5.Siniša Crnojevič-Martina MaretičHRMitusbishi Lancer Evo IXN4+4:36.8
6.Krum Donchev-Stoiko ValchevBGSubaru Impreza STI 2008N4+5:05.5
7.Luca Betti-Maurizio BaroneIMitsubishi Lancer Evo IXN4+5:56.0
8.Juraj Šebajl-Toni KlinčHRMitsubishi Lancer Evo IXN4+6:02.2
9.Darko Peljhan-Igor KacinSLOMitsubishi Lancer Evo IXN4+7:26.3
10.Marin Galič-Goran ZlatarHRRenault Clio R3A7+13:52.6

Informace k INA Croatia Delta Rally

Diskuze k soutěži

Výsledky ONLINE

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
25.05.2008 03:15
Karbonyl - moderátor
Čerpal jsem z info, které jsem měl k dispozici :-)
24.05.2008 18:12
Mirekfric
Já myslím, že Šebalj byl venku, žádný defekt...
toplist