www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 08 - Rallye Antibes - Cote d'Azur

Stéphane Sarrazin pojede Antibes a Monte 2009 s Peugeotem

26. září 2008 • 06:00

Bývalý tovární jezdec týmu Subaru, francouzský pilot Stéphane Sarrazin, se po roční přestávce vrátí za volant soutěžního speciálu. V plánu továrního týmu Peugeot Sport, jehož je již druhým rokem členem, jsou čtyři starty včetně legendární Rallye Monte Carlo.

Sarrazin vyrostl na okruzích, vždy však rád koketoval s automobilovými soutěžemi. Splněným snem se stalo angažmá v továrním týmu Subaru, které však šlo svou výkonností od desíti k pěti, na což doplatil i Sarrazin. Před loňskou sezónou se upsal stáji Peugeot a pomáhal při vývoji speciálu 207 S2000. Byl jedním z horkých kandidátů na místo v továrním týmu, nakonec však byli upřednostněni Enrique García-Ojeda a Nicolas Vouilloz.

Stéphanovi tak nezbylo než se vrátit na okruhy, kde v loňské i letošní sezóně proháněl okruhový speciál Peugeot 908 HDI. Přesto se mu začalo po soutěžích stýskat a jeho prosby byly týmem Peugeot Sport vyslyšeny.

Na zbývajících dvou podnicích francouzského asfaltového šampionátu se Sarrazin představí jako předjezdec za volantem nově vyvíjeného vozu Peugeot 207 RC, na soutěži mistrovství Evropy Rallye d'Antibes se pak představí za volantem soutěžního speciálu Peugeot 207 S2000. Tento start bude jasně směřován jako trénink na francouzský soutěžní vrchol - Rallye Monte Carlo 2009.

Stéphane Sarrazin se do závodního vozu vrátí téměř po roční pauze, kdy pomáhal Peugeotu Sport Portugal vybojovat národní titul ve značkách na Rallye Casinos do Algarve. Obdobně jako v Portugalsku, i v nadcházejících soutěžích mu bude dělat spolujezdce Jacques-Julien Renucci, bývalý spolujezdec Brice Tirabassiho, který stál i na počátku Sarrazinovy soutěžní kariéry.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist