www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 08 - Rallye Antibes - Cote d'Azur

Rossetti letošním mistrem Evropy

21. října 2008 • 14:15

Italský jezdec Luca Rossetti se po uplynulém víkendu může radovat z dalšího letošního titulu. Poté, co již dříve zvítězil nejprve na domácí půdě, navzdory nepříliš vydařené Rallye Antibes Cote d’Azur se mohl v neděli večer radovat také ze zisku titulu mistra Evropy 2008.

Rossetimu nakonec v Antibes stačily tři bonusové body, které získal za vedení v klasifikaci šampionátu starého kontinentu po prvním dni francouzské rally. V sobotu jej totiž postihly potíže s palivovou pumpou, což vyústilo v následné odstoupení. Při neúčasti jeho krajana Travaglii, který stáhl svou přihlášku ze soutěže a navíc přišel o dosavadní body kvůli menšímu počtu startů, než určují pravidla pro ME, měl už nicméně Rossetti titul jistý.

Nejblíže se tak mohl ve finále Italovi přiblížit Polák Michal Solowow, ten ale nakonec mohl pomýšlet již jen na post letošního evropského vicemistra, což se mu také s odstupem dvou bodů na Rossettiho podařilo splnit.

Vítězem se v Antibes stal Nicolas Vouilloz, který tentokráte pilotoval tovární Peugeot 207 S2000, před svým týmovým kolegou a krajanem Stephanem Sarrazinem. Vouillozův vůz týmu Peugeot Belux, se kterým startuje tradičně, se totiž připravoval na nadcházející podnik IRC, kterým bude o tomto víkendu Rallye du Valais.

Premiérový start absolvoval na azurovém pobřeží další speciál kategorie Super 2000 – Proton Satria Neo, za jehož volant usednul úřadující mistr Polska, francouzský pilot Bryan Bouffier. Debut malajské novinky však nedopadl zrovna nejlépe, když nespecifikované elektronické problémy nedovolily vytáčet motor vozu nad hranici 7000 otáček za minutu a Bouffier tak odstoupil na konci prvního dne.

Neoficiální konečná klasifikace ME jezdců 2008:

Rossetti 67, Michal Solowow 65, Volkan Isik 54, Corrado Fontana 34, Krum Dončev 30, Luca Betti 29

-jav- ; AutoSport.CZ, foto: F.Deleuse
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist