www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Australia (PCWRC)

"Malý shakedown" produkčních vozů vyhrál Bates

3. září 2009 • 14:00

Jako tradičně se již před startem sešli účastníci produkčního šampionátu na společném testování, které probíhalo stylem shakedownu. Vcelku překvapivě nejrychlejší čas zaznamenal Neal Bates s nově homologovanou Toyotou Corolla S2000. Druhý Eyvind Brynildsen s Lancerem deváté evoluce za ním zaostal o pouhou sekundu. Třetí Eli Evans byl o dalších sedm desetin sekundy pomalejší.

„Vypadá to slibně. Jsem velmi potěšen, že jsem porazil ostatní. Auto fungovalo dobře. Na začátku se zdála být trať kluzká, ale když jsem chytl rytmus, šlo to dobře,“ říká vítěz testu.

O téměř půl třetí sekundy za ním zaostal Cody Crocker, kterému se na poslední chvíli podařilo sehnat vůz. „Musím ještě něco najezdit, ale jsem rád, že vše dopadlo takto,“ říká spokojeně.

Video z testu produkčních vozů

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
03.09.2009 23:39
rallydriver
Tak to je pěkně složitý, dík za info.
03.09.2009 21:43
Mirekfric
Ono hodně lidí mate zmatek v názvech. Zkusím polopatisticky vysvětlit, jak to s Toyotama je z hlediska jména :-)

Corolla S2000 Run-X - jihoafrická S2000 postavená na bázi minulé generace Toyoty Corolla. Jedná se o auto, která má u nás Macek.

Corolla S2000 - nezávislá australská verze na bázi stejné, tedy dnes již minulé generace Corolly. Od jihoafrické se pozná například absencí křídla.

Auris S2000 - jihoafrická verze postavená na bázi nástupce předchozí Corolly - ve velké části světa včetně EU nese tento model název Auris.

Corolla S2000 - nezávislá australská verze postavená taktéž na bázi Aurisu, ale s matoucím názvem, který je způsobený jednoduše tím, že v Austrálii se název Auris nepoužívá a nová generace se označuje pořád stejným názvem Corolla. Od jihoafrické se opět na venek liší absencí křídla. Je na fotce v tomto článku.
03.09.2009 20:49
PetrWRC
Auris dostal mezinárodní homologaci k 1.9.2009 ... vysvětlení najdeš tady odkaz na www.autosport.cz
03.09.2009 20:19
rallydriver
Jen dotaz pro znalce. Corolla už nějakou dobu jezdí, tak že se píše že je nově homologovaná. Tak to znamená, že sou na autě i nějaké věci změněné, nebo je to proto, aby se s ní dalo jet i PCWRC.
toplist