www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 14 - Rallye Šumava Klatovy (MMČR)

Citroën Racing Trophy CZ míří do Hustopečí

foto

18. června 2014 • 11:00

Pětidílný značkový pohár Citroën Racing Trophy CZ 2014 zamíří ke svému druhému klání na jižní Moravu, do vinařské oblasti kolem Hustopečí. Ze startovní rampy Agrotec rally tentokrát sjede pět vozů francouzské značky Citroën, tři budou bojovat o finanční prémie v rámci pohárové klasifikace.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Lunga: Pokaždé si chci pořádně zazávodit

foto

10. června 2014 • 11:00

Jan Lunga se velmi rychle zařadil mezi největší favority na vítězství ve třídě 8 jak v rámci Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky, tak také v rámci sprintů. I přes dvojí odstoupení zatím není důvod hodnotit sezónu jinak, než pozitivně.

žádný příspěvek celý článek »

Jak Vlčákovi dvakrát uplavala první desítka…

foto

27. května 2014 • 19:00

Po domácí Valašské rally, kde Martinu Vlčkovi a Richardu Lasevičovi nová Fabia S2000 znamenitě padla do ruky, čekal pojízdnou základnu týmu Svarmetal Motorsport přesun do Čech. Dvojice mezinárodních soutěží, Rallye Český Krumlov a Rally Šumava, svojí délkou vydala za čtyři rallysprinty a na oba členy posádky kladla velké nároky.

žádný příspěvek celý článek »

Dunovský: Šumava nezklamala

foto

27. května 2014 • 18:00

Na start 49. Rallye Šumava Klatovy 2014 se po nedokončené krumlovské rally znovu postavil také poděbradský jezdec Václav Dunovský. Se stejným spolujezdcem, Jiřím Strossem, zato Citroën vyměnil za Peugeot 208 R2.

žádný příspěvek celý článek »

Krumlov a Šumava pro Trojana jako noc a den

foto

27. května 2014 • 17:00

Na Rallye Šumava se Karlu Trojanovi na rozdíl od Českého Krumlova dařilo o poznání lépe a výsledkem je druhé místo ve třídě a páté absolutně. V Krumlově se nám nevedlo od samého začátku. Už ve středu po vyzvednutí itineráře a dalších věcí, jsme si při lepení startovních čísel na tréninkáč položili tašku se všemi nálepkami na střechu a po nalepení jsme odjeli trénovat.

žádný příspěvek celý článek »

Obadal s Vybíralem v Klatovech bronzoví

foto

27. května 2014 • 16:00

V letošní sezoně to má posádka Milan Obadal – Ivo Vybíral naplánované trošku zvláštně neboť pravidelně – nepravidelně sbírá poháry. Jednou na bedně, dvakrát mimo a při posledním startu opět bedna. Po vítězství ve třídě v Rakousku, přišla drobná havárie ve Valašském Meziříčí, následovalo 4. místo v Krumlově a čtrnáct dní nato Rally Šumava. Dobří čtenáři asi tuší, ale přesto pojďme pěkně popořadě.

žádný příspěvek celý článek »

Pohár Pirelli na zmoklé Šumavě

foto

26. května 2014 • 14:00

I třetí soutěž Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v rally, Rallye Šumava, letos provázely rozmary počasí. I přes pozdější květnový termín, který je pro západočeskou soutěž netypický, se jezdci i diváci potýkali s nebývalou zimou a hlavně hustým deštěm.

žádný příspěvek celý článek »

Jakeš s Novákem stříbrní také na Šumavě

foto

25. května 2014 • 20:30

Po zdárné premiéře v Českém Krumlově se o 14 dní později představil Gemini Clinic Rally Team se svojí posádkou Mirek Jakeš – Jaroslav Novák o 100 kilometrů severozápadněji v Klatovech při třetím dílu Mezinárodního mistrovství České republiky. V pauze mezi oběma soutěžemi následoval pochopitelně návrat zpět na Moravu a důkladná kontrola speciálu DS3 R5.

žádný příspěvek celý článek »

CERS performance: takticky pojatá Šumava

foto

25. května 2014 • 16:00

Dvě soutěže - dvě předčasná odstoupení. To byla po českokrumlovské rally neradostná bilance posádky Ondřej Bisaha – Petr Píža v letošním seriálu MMČR. Jejich Citroën C2R2 Max se v obou úvodních soutěžích předčasně zastavil po začátku druhých etap. Smolnou šňůru měla přetrhnout Rally Šumava.

žádný příspěvek celý článek »

Daňhelová s R3: od těžké soutěže k ještě těžší

foto

25. května 2014 • 12:00

Druhý díl hledání společné řeči Martiny Daňhelové s Renaultem Clio R3 měl jméno Rallye Šumava Klatovy. I tuto soutěž provázely nepříznivé povětrnostní podmínky, přesto posádka Daňhelová – Daňhel soutěž dokončila, a to na devatenácté příčce absolutního pořadí.

žádný příspěvek celý článek »

Ředitel "Šumavy": Příště chceme mít startovku bohatší!

foto

23. května 2014 • 20:00

Rozhovor s Jiřím Valentou, ředitelem 49. Rallye Šumava Klatovy a 23. Historic Vltava Rallye

žádný příspěvek celý článek »

Tři poháry pro Smékala s Hýbnerovou z Klatov

foto

21. května 2014 • 16:30

Po úspěšném vystoupení Egona Smékala s Monikou Hýbnerovou na Rally Český Krumlov se zlínská posádka vydala zdolat další podnik velkého mistráku – Rally Šumava Klatovy. Méně obsazené startovní pole nijak neubíralo na kvalitě třídy, kde Egon s Monikou startují. Do Klatov přijeli mimo jiné Peták, Rujbr, stále zrychlující Kobliha a možnost porovnání bylo i s finským jezdcem Kojoem.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Šumava Klatovy od Dalibora Benycha

foto

21. května 2014 • 15:30

O uplynulém víkendu se po velmi krátké pauze uskutečnil další podnik Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, Rallye Šumava Klatovy. Na slaběji obsazené soutěži se pohyboval i náš stálý redakční spolupracovník Dalibor Benych, jehož snímky si dnes můžete prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Stejní protagonisté, podobné drama

foto

21. května 2014 • 14:00

Ropro Clio R3 Czech Trophy by ACI pokračoval druhým závodem na Rallye Šumava Klatovy. O vítězství si to opět rozdali Josef Peták a Adam Kobliha. Nakonec se z druhého letošního prvenství radoval příbramský pilot, i když Kobliha byl opět na dostřel.

žádný příspěvek celý článek »

Václav Pech s Petrem Uhlem na Mini zvítězili v Rallye Šumava

foto

21. května 2014 • 12:00

Pro Pecha s Uhlem je Rallye Šumava téměř domácí soutěží. Z Plzně je to do Klatov co by kamenem dohodil, a také proto se kolem rychlostních zkoušek sejde každoročně velké množství fanoušků.

žádný příspěvek celý článek »

toplist