www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 14 - Rally Dakar

Peugeot 2008 DKR míří na Dakar

foto

15. dubna 2014 • 18:00

Peugeot 2008 DKR je vypracovaný a temperamentní. Sešly se v něm veškeré atributy dobyvatele s obrovskou touhou po úspěchu. A právě za volant tohoto ohromujícího vozu vyrobeného na míru zasednou Carlos Sainz a Cyril Despres a vyrazí hájit barvy týmu Peugeot Total na Rally Dakar, která se pojede příští rok v lednu.

žádný příspěvek celý článek »

Loprais se spojil s Buggyrou

foto

8. dubna 2014 • 13:00

Konec dosavadní dakarské nadvlády stáje značky Kamaz a porážka Holanďana DeRoye (Iveco)? Proč ne! Právě tento smělý cíl si před sebe postavil nově vzniklý tým Loprais Buggyra Dakar Forces.

žádný příspěvek celý článek »

"Musíme pokročit dál," uvědomuje si Milan Holáň po Rally Dakar 2014

foto

18. února 2014 • 09:15

Přestože Rally Dakar 2014 skončila teprve před necelým měsícem, tým Bonver Dakar Project už se ve své kopřivnické dílně připravuje na další náročné dálkové závody. Na těch bude chtít zúročit cenné zkušenosti, které jeho členové získali při letošní účasti na nejnáročnější rally světa.

žádný příspěvek celý článek »

S Dakarem se loučíme zlatem

foto

18. ledna 2014 • 22:00

Po pátečním kolapsu, kdy prasklá hadice kompresoru vzala Aleši Lopraisovi v předposlední etapě letošního Dakaru naději na celkové umístění mezi prvními třemi, přišla v sobotu v posledním měření sil náplast v podobě druhého etapového zlata! Celý tým ukázal nezdolného ducha. Všichni bojovali, i když šance na lepší výsledek byla vzdálená. Mechanici předvedli skvělou práci, Královna 69 prošla před posledním měřeným testem důkladným servisem a odměna se dostavila.

žádný příspěvek celý článek »

Porucha vzala těsně před koncem šanci na bednu

foto

18. ledna 2014 • 08:00

V předposlední etapě letošního Dakaru z El Salvadoru do La Sereny šlo o hodně - byla to vlastně poslední příležitost, jak ještě nahnat nějaký čas k dobru a vylepšit si svou pozici v celkovém hodnocení. A v dunách Atacamy číhal i strašák v podobě možné ztráty...

žádný příspěvek celý článek »

Po zlatu čtvrté místo a utrpení v jedenácté etapě

foto

17. ledna 2014 • 08:00

Tři minuty po desáté hodině se včera postavil Aleš Loprais na trať jedenácté etapy dakarského dobrodružství. Na speciálku dlouhou 605 kilometrů spojující chilská města Antofagasta a El Salvador vyrazil v kategorii kamionů jako první, předchozí etapu totiž vyhrál.

žádný příspěvek celý článek »

Desátá etapa přinesla zlato

foto

16. ledna 2014 • 08:00

Na začátku dakarského maratonu věnoval Aleš Loprais svému nedávno narozenému synovi Alexovi pomyslné stříbro za druhé místo v úvodní etapě. Pak ve třetí etapě ze San Rafaelu do San Juanu přibyl bronz a po včerejšku Aleš do sbírky etapových úspěchů přidává ten nejcennější – etapové zlato!

žádný příspěvek celý článek »

Devátá etapa se sešupem před cílem nám přinesla páté místo

foto

15. ledna 2014 • 09:00

Po pondělní osmé etapě, ve které měl Aleš Loprais štěstí v neštěstí, neboť posledních deset kilometrů dojížděl s poškozeným chladičem, dal včera všem účastníkům dakarského dobrodružství pořádně zabrat i finiš deváté etapy.

žádný příspěvek celý článek »

Osmá etapa o příčku pod pódiem

foto

14. ledna 2014 • 08:00

Osmá dakarská zkouška, která vedla z argentinské Salty do chilské Calamy, včera odstartovala pro kategorii kamionů dvě minuty před čtrnáctou hodinou tamního času. Posádky musely ve 302 kilometrů dlouhém měřeném úseku nechat za zády Andy, překonat spoustu prudkých stoupání i sjezdů a znovu si poradit se všemi nástrahami, kterými je dakarské dobrodružství prošpikované.

žádný příspěvek celý článek »

Sedmá etapa s odloženým startem a smyčkou ve výškách 3500 m nad mořem

foto

13. ledna 2014 • 08:00

Do nedělní sedmé etapy dakarského dobrodružství, která následovala po dni volna, vyrazily posádky kamionů a aut zvlášť, motorkáře a čtyřkolkáře čekala jiná trasa. Po osmé ráno opustily kamiony bivak v Saltě a vydaly se na 114 kilometrů dlouhý spojovací úsek, který je přivedl do místa zvaného Las Cuevas.

žádný příspěvek celý článek »

Sobota, zasloužený den odpočinku

foto

12. ledna 2014 • 15:00

Jak to Karel vidí po první polovině závodu Karel Loprais zná jako šestinásobný vítěz dakarskou rallye velmi dobře. Proto jsme se ho v polovině letošního ročníku na pár věcí zeptali.

žádný příspěvek celý článek »

Šestá stíhací etapa

foto

11. ledna 2014 • 15:00

Stíhačka. To je zřejmě nejvýstižnější název pro šestou část dakarského dobrodružství, v níž kamiony na trase z Tucumánu do Salty jeli „jen“ 156 měřených kilometrů. Oproti předchozím ultramaratonským etapám, v nichž rozdíly mezi jednotlivými účastníky byly v desítkách minut či hodinách, šlo tentokrát o každou vteřinu.

žádný příspěvek celý článek »

Pátá etapa třídila pole a náš boj o přežití na Dakaru 2014 pokračuje

foto

10. ledna 2014 • 08:00

Pořadatelé dopředu slibovali, že letos připraví opravdu tvrdý Dakar. A odjeté etapy jejich slova jen potvrzují. Náročné etapy ničí techniku, účastníky ždímají na hranu naprostého vyčerpání. Jiná nebyla ani včerejší pátá etapa z Chilecita do Tucumánu.

žádný příspěvek celý článek »

Vrátný vyrovnal nejlepší umístění, Ardavičus prorazil nádrž

foto

9. ledna 2014 • 14:30

Posádky týmu Bonver Dakar Project útočily ve čtvrté etapě na prozatím nejlepší umístění na letošní Rally Dakar. Jejich snažení ovšem zastavily technické problémy, které měla jedna z posádek.

žádný příspěvek celý článek »

Čtvrtá etapa a další očistec pro Lopraise

foto

9. ledna 2014 • 09:05

Do čtvrté etapy ze San Juanu do Chilecita startoval Aleš Loprais po Rusu Karginovovi a Nizozemci de Rooyovi v závěsu jako třetí. Ovšem hned na prvním waypointu vskutku maratonské etapy jej časomíra zaznamenala na osmé příčce. Postupně se však Aleš zlepšoval.

žádný příspěvek celý článek »

toplist