www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 16 - Rallye Český Krumlov (MČR+ERT)

Půlkulaté jubileum oslaví Rallye Český Krumlov v tradičním termínu

foto

31. října 2016 • 12:15

Na říjnové konferenci Svazu rally AČR byl pořadatelům automobilových soutěží v České republice představen předběžný kalendář pro rok 2017. Mezi dvoudenními podniky samozřejmě nechybí ani Rallye Český Krumlov, která napíše v nadcházející sezoně už čtyřicáté páté pokračování. Snaha organizačního týmu jihočeské soutěže vyvrcholí ve dnech 19. a 20. května.

žádný příspěvek celý článek »

CERS Faster Rally Team: po protrápeném Krumlově hurá na Legendy!

foto

9. června 2016 • 15:15

Rallye Český Krumlov patří k tradičním podnikům „velkého“ českého mistrovství. Je to rally oblíbená jak mezi jezdci, tak mezi diváky, ale zároveň je známá nepředvídatelným počasím. Letos předpověď nejprve slibovala stabilní podmínky, které posádkám dávaly naději, že by se rally mohla po mnoha letech odjet za stabilního počasí. Leč téměř přesně zároveň se startovním výstřelem nakonec přišlo něco, co si mnozí ani nedovedli představit.

žádný příspěvek celý článek »

Vlčák: Žijeme len raz

foto

3. června 2016 • 16:00

Pokud se o Rally Vyškov mluvilo jako o soutěži, která nabídla snad všechny druhy povrchů, nikdo tehdy netušil, co čeká na soutěžící v Českém Krumlově. Jihočeská soutěž dostála svojí pověsti a kvality zúčastněných posádek prověřila nejen skrze nádherné a technické rychlostní zkoušky, ale také skrze střídavé počasí.

žádný příspěvek celý článek »

Úspěšný start Minařík racing na Rally Český Krumlov

foto

2. června 2016 • 13:30

Tři auta na startu, tři auta v cíli – taková je bilance Minařík racing při Rally Český Krumlov. Bramborovou placku si z Krumlova odvezli Radim Koutek a Milan Obadal, Lukáš Nekvapil obsadil ve třídě šesté místo.

žádný příspěvek celý článek »

Pod českokrumlovským zámkem zněla italská hymna

foto

2. června 2016 • 08:30

Pátý ročník New Energies Rallye Český Krumlov, unikátní soutěže pro vozy s alternativními pohony, je minulostí. Jihočeskou rallye pravidelnosti, která byla poprvé zařazena do světového poháru, poctil v jejím úvodu svou návštěvou prezident Mezinárodní automobilové federace Jean Todt.

žádný příspěvek celý článek »

Pořadatelé rallye a soutěžáci mírní následky krupobití

foto

2. června 2016 • 08:00

Ničivé krupobití zasáhlo v pátek 27. května 2016 několik míst na Českokrumlovsku. Nejpostiženější obcí na trase právě probíhající 44. Rallye Český Krumlov se staly Malonty, kde přírodní živel ničil kromě jiného i přístřeší tamních obyvatel. Pohled na tradiční baštu automobilových soutěží, kde se o den později z bezpečnostních důvodů nakonec ani nezávodilo, vháněl slzy do očí.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Český Krumlov od Jörga Ullmanna

foto

1. června 2016 • 11:00

V tradičním temínu na konci května pokračoval český šampionát v automobilových soutěžích na jihu Čech, kde se uskutečnila jedna z nejpěknějších tuzemských soutěží, Rallye Český Krumlov. Průběh celé soutěže si můžete připomenout prostřednictvím fotografií našeho stálého redakčního spolupracovníka Jörga Ullmanna.

žádný příspěvek celý článek »

Vydařený Krumlov pro Jakeše s Ehlovou

foto

1. června 2016 • 09:00

Maximum možného se podařilo vytěžit GEMINI Clinic Rally Teamu z letošního 44. ročníku Rallye Český Krumlov. Stejně jako před dvěma roky se dokázal Mirek Jakeš, letos nově navigovaný Marcelou Ehlovou, vejít na stupně vítězů, když před ním skončily jen bezkonkurenční posádky tovární týmu Škoda. Letošní pódiové umístění je ovšem díky naprosto nevyzpytatelnému počasí a mnohem větší konkurenci o mnoho cennější než to předloňské.

žádný příspěvek celý článek »

První vítězství je na světě

foto

31. května 2016 • 16:30

Hned při svém druhém startu v barvách týmu Duck Racing Subaru ČR dokázalo duo Václav Kopáček – Barbora Rendlová zvítězit v kategorii produkčních vozů. Jejich Subaru Impreza WRX STI udolalo všechny soupeře ve třídě, v celkovém pořadí soutěže obsadila mladá posádka výtečnou sedmou příčku.

žádný příspěvek celý článek »

Ani rozmarné počasí vítězství citroënů neohrozilo

foto

31. května 2016 • 08:00

Český šampionát má za sebou nevídanou soutěž. Do průběhu Rallye Český Krumlov výrazně zasáhly rozmary počasí. Posádky potrápil nejen silný déšť, ale dokonce kroupy a hustá mlha. Loterií se stala i volba pneumatik. Ale i přes tyto nepříznivé podmínky se posádkám Citroën dařilo. Miroslav Jakeš skončil třetí absolutně, Martin Koči opanoval stejně jako na Šumavě kategorii vozů s jednou poháněnou nápravou.

žádný příspěvek celý článek »

Autoklub Peugeot Rally Talent s Filipem Marešem vítězí na Rallye Český Krumlov

foto

30. května 2016 • 16:00

Svůj teprve druhý start v barvách projektu Autoklub Peugeot Rally Talent proměnila mladá posádka Filip Mareš a Jan Hloušek v přesvědčivé vítězství. Senzační 16. místo absolutně znamenalo také velký úspěch v podobě druhého místa v kategorii „dvoukolek“ a nádavkem k tomu vítězství v hodnocení RC4 i mezi juniorskými posádkami.

žádný příspěvek celý článek »

Těžká práce v Českém Krumlově pro Dunovského

foto

30. května 2016 • 11:00

Dunovský Peugeot Rally Team a posádka Václav Dunovský – Petr Glössl mají za sebou jednu z nejtěžších soutěží, které v České republice absolvovali. 44. Rallye Český Krumlov jim letos ukázala svou hodně náročnou tvář, jakou si jen málokdo dokázal představit.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký posílil své vedení v Mistrovství České republiky

foto

30. května 2016 • 10:30

Mise splněna: Tým Škoda Motorsport při 44. Rally Český Krumlov oslavil druhý double ve druhém podniku letošní sezóny Mistrovství České republiky v automobilových soutěžích (MČR). Vítězové ročníku 2015, Jan Kopecký/Pavel Dresler (CZ/CZ), zvítězili i letos a potvrdili svou vedoucí pozici v národním mistrovství.

žádný příspěvek celý článek »

Více než hustý Český Krumlov

foto

29. května 2016 • 11:00

Rallye Český Krumlov byla letos více než dobře hustá. Tahle soutěž je proslulá rychlými změnami počasí, ale to, co postihlo závodníky a i obyvatele v oblasti, to nepamatují ani ti největší pamětníci rallye nejen na jihu Čech. Hned v úvodu soutěže Jan Černý zariskoval s volbou pneumatik, když se kolem Českého Krumlova prohnala bouřka.

žádný příspěvek celý článek »

Kopecký s Dreslerem obhájili v Krumlově loňské prvenství (+ ohlasy)

foto

28. května 2016 • 19:40

Poslední rychlostní zkouška letošní 44. Rallye Český Krumlov již jen stvrdila úspěšnou obhajobu loňského vítězství dvojice Jan Kopecký - Pavel Dresler na voze Škoda Fabia R5. Druhou příčku, stejně jako v Klatovech, vybojovali jejich týmoví kolegové Pontus Tidemand - Jonas Andersson.

žádný příspěvek celý článek »

toplist