www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 17 - Rallye Šumava Klatovy (MČR)

Náročný klatovský rok se smutným závěrem

foto

26. prosince 2017 • 09:00

Členové PAMK Klatovy se po ´svých´ dubnových rally a srpnovém prachatickém závodu do vrchu podíleli i na uspořádání dalších motoristických podniků, zahájili už ale také přípravy nadcházejícího ročníku Rallye Šumava Klatovy a Historic Vltava Rallye, které se budou konat ve dnech 20.-21.4.2018. V čase celoročního bilancování je pak ale zaskočila smutná zpráva – ve věku nedožitých 82 let zemřel 11. prosince dlouholetý předseda klubu Pavel Babka…

žádný příspěvek celý článek »

Kopáček na třetí pokus prolomil šumavskou smůlu a vyhrál

foto

28. dubna 2017 • 18:00

V Klatovech letos uspěly všechny tři posádky týmu Duck Racing v AČR. Václav Kopáček s Barborou Rendlovou podruhé za sebou v rámci národního šampionátu vyhráli třídu 3 a upevnili si náskok na čele MČR. Štěpán Zabloudil s Petrem Novákem bodovali ve stejné kategorii sedmou příčkou a Jaroslav Petrásek s Otto Slezákem mezi historickými vozy MČR dojeli do cíle taktéž sedmí.

žádný příspěvek celý článek »

Vlčák měl na drápech smůlu

foto

28. dubna 2017 • 08:00

Jako na houpačce. Tento popis výstižně charakterizuje většinu dosavadních startů Martina Vlčka na Rally Šumava a ani letos tomu nebylo jinak. Příborský soutěžák už v okolí Klatov zažil mnohé – úspěchy, technické problémy a v roce 2014 musel přímo na „erzetě“ převracet fabii zpátky na kola.

žádný příspěvek celý článek »

Filip Mareš patřil na Rallye Šumava k nejrychlejším

foto

27. dubna 2017 • 12:00

Druhý podnik letošního TrueCam mistrovství České republiky v podobě tradiční 52. Rallye Šumava Klatovy byl balzámem pro oko diváka. Oblíbená klatovská soutěž byla o uplynulém víkendu ozdobena nejen soubojem na špičce absolutního pořadí, ale také v kategorii dvoukolek. Velmi významnou roli pak v těchto bojích hrála posádka Autoklub Peugeot Rally Talent s vozem Peugeot 208 R2 ve složení Filip Mareš a Honza Hloušek.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Šumava Klatovy od Lukáše Urbaníka

foto

27. dubna 2017 • 10:00

V okolí Klatov se uskutečnil druhý podnik letošního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, Rallye Šumava Klatovy. Průběh této soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Lukáše Urbaníka.

žádný příspěvek celý článek »

Čtvrté místo absolutně – další skvělý výsledek bratří Szejů na Rally Šumava Klatovy

foto

27. dubna 2017 • 08:00

Víkendová Rally Šumava Klatovy je za námi a Jarek s Marcinem Szejovi ukázali, že si stále více rozumí se svým novým autem Fordem Fiesta R5. Příprava, kterou tým z Ustroně před druhým podnikem Mistrovství ČR absolvoval, se na tratích rychlostních zkoušek projevila.

žádný příspěvek celý článek »

René Dohnal utopil v šumavské příkopě stříbro

foto

26. dubna 2017 • 15:00

Od roku 2015 startuje kunovický René Dohnal pravidelně na Rally Šumava Klatovy. Poprvé s Rudou Kouřilem a Hondou Civic VTi vybojoval vítězství ve třídě 9. Vloni to byl již Citroën C2 R2 Max a Roman Švec na místě spolujezdce, ale proti byla převodovka, která vyřadila posádku na 4. RZ. Renda s Romanem absolvovali druhou etapu v rámci super rally, kde obsadili 7. místo ve třídě 6.

žádný příspěvek celý článek »

Radův maximální bodový zisk z Klatov

foto

26. dubna 2017 • 12:00

Agrotec racing team se vrací ze západu Čech s maximálním a nesmírně důležitým bodovým ziskem pro další vývoj v hodnocení třídy 8 v rámci MČR 2017. Martin Rada s Jaroslavem Jugasem opanovali nejen třídu 8, ale získali i bonusové body za prvenství v obou etapách.

žádný příspěvek celý článek »

Souboj o druhé místo ozdobou rally Šumava Klatovy

foto

24. dubna 2017 • 20:00

Výkon posádky Mogul Škoda ACA Racing týmu byl opět ozdobou druhé soutěže letošního Mistrovství České republiky v rally. Honza Černý s Petrem Černohorským dojeli znovu na pěkném třetím místě.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye Šumava 2017 v cíli: Malé, ale podstatné zlepšení

foto

24. dubna 2017 • 19:00

Druhou letošní soutěž TrueCam MČR 2017 - 52. Rallye Šumava Klatovy - tým Klokočka ŠKODA Czech National Team dokončil na 8. místě absolutně. Vzhledem k průběhu rallye a těžkým sobotním podmínkám lze hovořit o solidním výkonu posádky Štajf-Rajnoha.

žádný příspěvek celý článek »

Václav Pech stříbrný na Rallye Šumava

foto

24. dubna 2017 • 16:00

Západočeské Klatovy hostily o uplynulém víkendu již dvaapadesátý ročník tradiční české soutěže Rallye Šumava. Ve velmi silné konkurenci, která se na startu sešla, nechyběla ani posádka EuroOil-invelt teamu, Václav Pech jun. a Petr Uhel s Fordem Fiesta R5.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Šumava Klatovy od Dalibora Benycha

foto

24. dubna 2017 • 14:00

V okolí Klatov se uskutečnil druhý podnik letošního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, Rallye Šummava Klatovy. Průběh této soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Dalibora Benycha.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký a Škoda pokračují v působivé vítězné sérii

foto

24. dubna 2017 • 11:45

Posádka Jan Kopecký/Pavel Dresler (Škoda Fabia R5) vybojovala i přes nepřízeň počasí v podobě deště a přes penalizaci v poslední etapě suverénní vítězství na Rallye Šumava Klatovy. Takové štěstí ale neměla posádka se stejným vozem, Jan Černý/Petr Černohorský, kteří kvůli časové penalizaci přišli o 2. místo ve prospěch pilota Fordu Václava Pecha.

žádný příspěvek celý článek »

V Klatovech nejvíc slavili Kopecký a Comas (+ OHLASY)

foto

23. dubna 2017 • 21:00

Chladné počasí a kluzké tratě nejlépe charakterizovaly zejména druhou etapu 26. Historic Vltava Rallye a 52. Rallye Šumava Klatovy. Přesto se soutěži zcela vyhnuly havárie se zraněními, po poměrně klidném průběhu obou soutěží se mohli nejvíce radovat největší favorité. Mezi historickými vozy se nejlépe vedlo francouzské posádce Erik Comas – Yannick Roche (Lancia Stratos HF), zápolení soudobých aut ovládli Jan Kopecký a Pavel Dresler (Škoda Fabia R5).

žádný příspěvek celý článek »

Klatovské tratě jsou letos tradiční, ale s novinkami

foto

20. dubna 2017 • 12:00

Celkem čtrnáct rychlostních zkoušek o celkové délce přes 160 km čítá letošní trať jak pro 26. Historic Vltava Rallye, tak i pro 52. Rallye Šumava Klatovy. Víkendové schéma zůstává stejné jako v minulých letech – páteční rychlostní zkoušky se odehrají v okolí Klatov, na ty sobotní si budou muset závodníci dojet až za Sušici. Informace o soutěžích dále přibývají na klubových stránkách www.pamk.cz a na novém facebookovém profilu „PAMK Klatovy“.

žádný příspěvek celý článek »

toplist