www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 18 - Rally Bohemia (MČR)

46. ročník Rally Bohemia bude v polovině července

foto

7. prosince 2018 • 21:00

Šestačtyřicátý ročník Rally Bohemia, tradiční vrcholná sportovní akce Mladoboleslavska a Liberecka, se bude po několika letech opět konat v polovině července. Konkrétně od pátku do neděle v termínu 12. - 14. 7. 2019. Záměrem pořadatele je oživit některé z dlouholetých tradic slavné soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

45. Rally Bohemia 2018 ve zpětném zrcátku

foto

24. července 2018 • 14:30

Jubilejní 45. ročník Rally Bohemia 2018 je již minulostí. Pojďme se proto na letošní „bohemku“ podívat s odstupem v širším pohledu zajímavých statistik, které přinesla.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Bohemia - plus i mínus

foto

15. července 2018 • 18:00

Rally Bohemia v posledních letech budí nemalé kontroverze. Reportáž se dotýká kladných i záporných stránek Bohemky 2018. Podíváme se v ní také na závodění srdcařů, které televize moc nezabírají.

žádný příspěvek celý článek »

Devět bodů jako odměna za dlouhé chvíle v omezovači

foto

12. července 2018 • 10:00

Víc už s tímto autem zajet neumím, oddechl si v cíli letošní Bohemia rally Mirek Jakeš. Společně se svým spolujezdcem Petrem Machů zvládli pátý podnik domácího mistrovství podruhé v sezoně v rámci první desítky české klasifikace. Přání skončit mezi elitní desítkou také v absolutním pořadí se jim nezdařilo i díky ne příliš obvyklé situaci. Jen málokdy se totiž stane, že cíl spatří kompletní první patnáctka posádek z čela startovní listiny.

žádný příspěvek celý článek »

Minařík racing na Rally Bohemia s poháry pro Dohnala i Krajču

foto

11. července 2018 • 08:00

Slušovický Minařík racing team jde od úspěchu k úspěchu. Zatím poslední start v letošní sezóně zaznamenal tým Lubomíra Minaříka na Rally Bohemia. V Mladé Boleslavi startoval René Dohnal, jenž získal čtyři třetí místa: ve třídě, dvoukolkách, juniorech a Peugeot cupu. Pro suverénní vítězství ve třídě si dojel Petr Krajča.

žádný příspěvek celý článek »

Životní výsledek Sandry Pokorné na Rally Bohemia

foto

9. července 2018 • 10:00

Veleúspěšný start mají za sebou Sandra a Zdeněk Pokorní. Naposledy se společně představili automobilovým fanouškům na Rally Bohemia, odkud si Sandra přivezla životní výsledek. Ve třídě 3 totiž obsadila třetí místo a celkově v MČR byla 28. Zdeněk dokončil rally na pěkném 15. místě.

žádný příspěvek celý článek »

KIT Racing vyšel na Bohemce na prázdno

foto

9. července 2018 • 09:00

Zcela naprázdno vyšli zástupci KIT Racingu na pátém podniku letošní sezóny v Mladé Boleslavi. V kategorii historik se s Fordem Escort RS Cosworth představil Vlastimil Neumann, ale technika si postavila hlavu. V hlavní kategorii startoval Lukáš Matěna, který po dvou defektech odstoupil ze závodu z vedoucí příčky třídy produkčních vozů.

žádný příspěvek celý článek »

Skvělý úspěch Štolfy s Krčmářem - vyhráli Rally Bohemia historiků

foto

9. července 2018 • 08:00

Rally Bohemia se jela opět v trochu pozměněném formátu. Ale kde jsou ty časy, když se rozhodovalo, stejně jako na Barumce, na více jak třiceti erzetách? Mezi soudobými vozy, který se postavilo na start třiasedmdesát, vyhrála opět posádka Jan Kopecký – Pavel Dresler s tovární Škodou Fabia R5. Statečně se ale drželi Václav Pech s Petrem Uhlem, kteří ztratili pouze necelých osmatřicet sekund a porazili mimo jiné Veibyho nebo Nordgreena s dalšími továrními vozy. Určitě potěšil i Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem, poprvé jedoucí s er pětkou, vítězové jedné erzety.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Bohemia od Jörga Ullmanna

foto

5. července 2018 • 14:00

Po pouhých dvou týdnech pokračovalo Mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Posádky se tentokráte vydaly na sever od Prahy, kde se uskutečnil další ročník jedné z největších soutěží na našem území - Rally Bohemia. Jak soutěž probíhala si můžete připomenout i prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Jörga Ullmanna.

žádný příspěvek celý článek »

Filip Mareš: Bednu jsme nedali, makáme dál

foto

5. července 2018 • 12:00

Ani obrovská podpora fanoušků na 45. ročníku Rally Bohemia, nepomohla Filipu Marešovi k vytoužené pódiové pozici. Posádka ACA Škoda Autoklub Teamu oscilovala na svém domácím podniku mezi třetím, čtvrtým a pátým místem, po dramatickém závěru ve vyrovnaném startovním poli nakonec obsadila pátou pozici absolutně a čtvrté místo v MČR.

žádný příspěvek celý článek »

Pech na Rally Bohemia vybojoval stříbro

foto

5. července 2018 • 11:00

Extrémně silná konkurence se letos objevila na Rallye Bohemia, domácí soutěži mladoboleslavského továrního týmu, který nasadil hned tři posádky. Přijel i 14-ti násobný rakouský šampión Raimund Baumschlager. EuroOil-invelt team do posledních okamžiků před startem soutěže intenzivně pracoval na přípravě Fordu Fiesta R5, který na předchozí Rallye Hustopeče nedojel kvůli poškozenému motoru.

žádný příspěvek celý článek »

Tratě Bohemky Peugeotům 208 R2 svědčily

foto

5. července 2018 • 10:00

Na čtyřicátém pátém ročníku Rally Bohemia hostoval mimo jiné Peugeot Rally Cup CZ, jehož účastníci se v tomto seriálu utkali letos počtvrté. O potenciálu vozů Peugeot 208 R2 nejlépe vypovídá fakt, že první dva jezdci dokončili závod na 17. a 18. místě absolutně.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Bohemia: soupeření v obrovské konkurenci

foto

4. července 2018 • 18:00

Bohemia rally 2018, domácí podnik značky Škoda, je minulostí. Soutěž provázelo slunečné počasí, závodilo se na rychlých a pestrých tratích. Jeden den na Železnobrodsku a v podhůří Ještědu, druhý na Boleslavsku, na rovnějších úsecích. Když k zajímavé trati připočteme vzrušující konkurenci, kolem tratí rychlostních zkoušek se soustředilo tisíce diváků.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Bohemia od Davida Jeřábka

foto

3. července 2018 • 19:00

Po pouhých dvou týdnech pokračovalo Mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Posádky se tentokráte vydaly na sever od Prahy, kde se uskutečnil další ročník jedné z největších soutěží na našem území - Rally Bohemia. Jak soutěž probíhala si můžete připomenout i prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Davida Jeřábka.

žádný příspěvek celý článek »

Jindřich Štolfa nečekaným vítězem Rally Bohemia Historic

foto

3. července 2018 • 11:00

Poprvé za dobu pětiletého trvání Rally Bohemia Historic nezvítězil automobil Škoda 130 LR, přesto propojení se značkou Škoda na nejvyšším stupni vítězů nechybělo. S vozem Rover Metro GTI totiž vyhrál bývalý jezdec továrního týmu Škoda Motorsport Jindřich Štolfa, navigovaný Miroslavem Krčmářem.

žádný příspěvek celý článek »

toplist