www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Eurostroj Rally Tišnov

Konec tišnovské rally?

foto

22. prosince 2008 • 22:40

Informace o podobě kalendáře na soutěžní rok 2009, které si pořadatelé odnesli z listopadového jednání rally komise za účasti ředitelů automobilových soutěží, nepřináší příliš radosti členům Autoklubu Tišnov a Hanáckého rally klubu Vyškov. Motoristická uskupení, která v letošní sezóně dokázala ve dvou měsících uspořádat dva velmi dobře obsazené sprinty, se musí smířit s faktem, že pro jeden z těchto tradičních podniků v příštím mistrovství ČR ve sprintrally nezbylo místo.

žádný příspěvek celý článek »

Vyškovští se nevzdávají

foto

18. července 2008 • 04:00

Třebaže soutěžní sezóna jednodenních rallysprintů ještě ani nevstoupila do své druhé poloviny, vyškovští organizátoři z Hanáckého rally klubu již mají oba vrcholy svého letošního úsilí zdárně za sebou. Ačkoliv při organizaci vyškovské i tišnovské rally museli překonat řadu nečekaných komplikací, obě soutěže nakonec proběhly v naprostém poklidu a mohly se dokonce pyšnit mimořádně nabitými startovními listinami.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Tišnova od ŠRC

foto

7. července 2008 • 07:00

Rallysprintové mistrovství míří do své druhé třetiny doslova mílovými kroky, do startu červencové Kopné zbývají již jen necelé dva týdny. Pojďme si nyní ale ještě připomenout červnový tišnovský podnik, který kromě českých závodníků přivítal i účastníky rakouské série ARC. Necelá třicítka snímků pochází z fotoaparátu zlínského Škoda rally clubu.

žádný příspěvek celý článek »

Děkujeme Svatý Petře

foto

20. června 2008 • 02:00

Sice na nadpozemské bytosti nevěříme, ale považujeme za svou povinnosti veřejně poděkovat Svatému Petrovi: „děkujeme za to, že jsi nám vyhrál dámský pohár na Tišnovské rally“ – Iva Víchová a Klára Šillerová.

žádný příspěvek celý článek »

Proboha, za co?

foto

20. června 2008 • 01:00

Jinak vcelku poklidný závěr nedávné tišnovské rally narušila nepříjemnost, vzniklá v důsledku kontroly technických komisařů, provedené v průběhu rally. Není nijak neobvyklé, když při takové kontrole komisaři tu a tam zjistí nějaký nedostatek, někdy více, někdy méně závažný. Výsledek své práce technici předají sportovním komisařům, kteří posoudí závažnost a rozhodnou.

žádný příspěvek celý článek »

„Jeden rok natvrdo“

foto

17. června 2008 • 23:00

Čas 10:20 - představuji synovi mramorovou chloubu nás – členů českého autoklubu. Museli jsme si přivstat, člověk nikdy neví, co se může cestou do Prahy přihodit. Navíc první disciplinárka v životě, to člověk nesmí podcenit. Zvlášť, když se jedná o tak mimořádně závažný případ. Rychle ještě na záchod a hurá výtahem do 5. patra.

příspěvků: 1 celý článek »

Martin Bujáček se představil v Tišnově

foto

16. června 2008 • 06:00

V sobotu 7. června se v Tišnově a jeho okolí konala již tradiční Eurostroj Schlager Rally Tišnov. Na startu nechyběl ani jezdec Andrea Rally Teamu Martin Bujáček, kterého premiérově navigoval Zdeněk Hrůza, který nahradil obvyklého spolujezdce Billy Latifa. Martin se zde poprvé představil za volantem sedmé evoluce Mitsubishi Lancer. Cílem osmnáctiletého závodníka bylo především bez problémů dokončit celou soutěž, což se podařilo.

žádný příspěvek celý článek »

Po úspěšném Tišnově velké změny u Sherlogů

foto

16. června 2008 • 05:00

O uplynulém víkendu burácely motory soutěžních vozů Mistrovství České republiky v rallysprintech v okolí městečka Tišnov. Charakterem rychlejší, ale přesto velmi technické tratě rally Tišnov se staly svědky jednak vítězné derniéry ve sprintech s N1 juniora Martina Semeráda, a také velkého boje o místa na stupních vítězů, ze kterého nakonec Josef Semerád vytěžil stříbro. Sherlog Racing Tým se tak po soutěži mohl cítit velmi spokojený. Pojďme se ale vrátit k průběhu soutěže pěkně od začátku.

žádný příspěvek celý článek »

Igor Drotár v Tišnově konečně v cíli

foto

16. června 2008 • 04:00

Po dvoch neúspešných štartoch v malom českom majstráku, kde našich legionárov zradila technika, bolo na treťom podujatí v Tišnove prioritou číslo jedna prísť do cieľa a predovšetkým zobrať nejaké body, najlepšie tie najcennejšie.

žádný příspěvek celý článek »

Skvělý sport na trati, nejasnosti v zákulisí

foto

16. června 2008 • 03:00

Čtvrtý ročník tišnovské Eurostroj rally přilákal na jižní Moravu kompletní špičku Mistrovství ČR ve sprintrally a v nižších objemových třídách nabídl zajímavé srovnání s rakouskými piloty, bojujícími na Tišnovsku o body do seriálu Austrian Rallye Challenge. Pořadatelům se podobně jako v předchozích letech podařilo na start přivést mimořádně početné startovní pole, tvořené 111 vozy, ve kterém nechyběly moderní speciály kategorie Super 2000 či N4 ani starší automobily, jež daly vzpomenout na dobu dávno minulou.

žádný příspěvek celý článek »

Defekt odsoudil Kopáčka s Pickou na chvost třídy N2

foto

13. června 2008 • 02:00

Přestože žlutý ignis posádky Václav Kopáček junior – Petr Picka měl startovní číslo 77, divákům a fotografům nezůstaly jeho dravé průjezdy utajeny. Po zásluze. Vašek opět prokázal svůj talent a smysl pro show a podobně jako v minulosti v soutěžích Volného poháru se zařadili v seriálu sprinrally k největším bavičům.

žádný příspěvek celý článek »

Lumír Firla: „Tišnov mi vůbec nesedl“

foto

12. června 2008 • 03:00

Takřka domácí prostředí, spousta známých podél tratě, velký tlak okolí. To jsou aspekty, které dokáží některé vybičovat k perfektnímu výkonu, jiní naopak pod jejich tíhou tropí chybu za chybou. Lumír Firla a Pavel Švajda od počátku neskrývali, jak je pro ně start na domácí půdě svého hlavního sponzora – firmy Eurostroj Schlager – důležitý, po projetí cílové rampy tišnovské soutěže však v týmu na místo radosti tentokrát zavládlo zklamání.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie Jiřího Jermakova z Eurostroj Rally Tišnov

foto

11. června 2008 • 10:35

Posledním doposud odjetým podnikem letošního seriálu jednodenních českých sprintů byla svou atmosférou již typicky letní Eurostroj Rally Tišnov, které se nevyhlo jak horké počasí, tak ani bouřka a vydatný liják. Jak tedy vypadala klasická pneumatiková loterie přímo na trati soutěže, to můžete shlédnout v aktuální fotogalerii nšeho redakčního kolegy Jiřího Jermakova.

žádný příspěvek celý článek »

Trojan v Hustopečích i Tišnově jako pátý

foto

11. června 2008 • 05:00

Sezóna v MMČR se pozvolna přehoupla do své druhé poloviny a dvojici týmu Korno Motorsport i nadále patří průběžná čtvrtá pozice v absolutním pořadí. Nic na tom nezměnil ani velmi obtížný závod v Hustopečích, který byl velkou zkouškou odolnosti pro jezdce i techniku a v němž oba borci, hájili barvy Seznam.cz. Rally Teamu.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam.cz Rally Team v Tišnově znovu na bodovaných místech

foto

11. června 2008 • 04:00

Cílová rampa Tišnovského sprintu uvítala kompletní trojici posádek Seznam.cz Rally Teamu. Spokojený byl zejména celkově pátý Karel Trojan. Stejně jako na předchozí soutěže připravil Seznam.cz Rally Team, společně se svými partnery APM Automotive a Enterprise Media, vozy Mitsubishi Lancer EVO IX.

žádný příspěvek celý článek »

toplist