www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Rally Guanajuato Mexico (SWRC)

Fotogalerie z Rally Guanajuato Mexico od André Lavadinha

foto

14. března 2011 • 07:00

Druhým dílem letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích byla Rally Guanajuato Mexico. Středoamerické šotolinové soutěže se zúčastnil i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho a vy tak máte jedinečnou možnost prohlédnout si jeho snímky.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb a DS3 WRC- premiérové vítězství

foto

9. března 2011 • 14:00

Sébastien Loeb a Daniel Elena, kteří jsou v Mexiku neporažení od roku 2006, tuto tradici udrželi a vyhráli popáté v řadě. Především ale dovedli k vůbec prvnímu triumfu vůz Citroën DS3 WRC, který v třídenních bojích na šotolině ukázal svůj potenciál.

žádný příspěvek celý článek »

Ford na mexické rallye upevnil průběžné vedení ve světovém šampionátu

foto

9. března 2011 • 12:30

Tým Ford Abu Dhabi si v mexické rallye připsal dvě místa na stupních vítězů a upevnil tak svůj náskok v průběžném hodnocení jezdců i týmů. Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen přivezli svoji Fiestu RS WRC do cíle jako druzí, s náskokem 45,5 s před druhou posádkou téhož týmu ve složení Jari-Matti Latvala - Miikka Anttila.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop po technických kontrolách vítězem SWRC v Mexiku

foto

7. března 2011 • 13:40

Po dramatickém průběhu a dojezdu kategorie SWRC v Mexické rally přišla neméně dramatická dohra. Vozy Martina Prokopa a vítěze Nassera All-Attiyaha byly podrobeny pečlivé kontrole technických komisařů.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Mexico: Vítězství pro Loeba, Power Stage pro Hirvonena

foto

7. března 2011 • 01:25

Mikko Hirvonen si připsal tři bonusové body za vítězství na akční Power Stage, která uzavřela program letošní Mexické rally. Celkovým vítězem soutěže se stal Sebastien Loeb, pro notnou porci bodů do klasifikace mistrovství světa značek si díky druhému místu Hirvonena a třetímu Latvaly dojel Ford.

žádný příspěvek celý článek »

Juho Hänninen a Red Bull Škoda třetí na Mexické rally

foto

6. března 2011 • 21:25

Na úvodní soutěži šampionátu S-WRC v okolí mexického města Leon obsadila posádka týmu Red Bull Škoda Juho Hänninen - Mikko Markkula (FIN) třetí místo. Po chybě v úvodu páteční etapy Hänninen s Markkulou po zbytek soutěže dotahovali náskok soupeřů, dosáhnout lepší než třetí místo se však přes mohutný atak bohužel nepodařilo.

žádný příspěvek celý článek »

Ve druhé etapě se Martin Prokop se posunul na 2. příčku SWRC

foto

6. března 2011 • 15:50

Sobotní část Mexické rally měla napovědět, kdo si bude v neděli dělat největší šance na vítězství v prvním závodě SWRC v ročníku 2011. Česká posádka Martin Prokop-Jan Tománek vstupovala po pátku do závodu z průběžného třetího místa za vedoucím All-Attiyahem a druhým Estoncem Ottem Tanakem.

žádný příspěvek celý článek »

Ogierův prohřešek proti pravidlům bez trestu (+VIDEO)

foto

5. března 2011 • 13:50

Jak se zdá, v letošním mistrovství světa FIA je možné asi naprosto všechno. Když včera Sebastien Ogier přijel do servisní zóny po RZ 5 po jiné cestě, než jaká byla vyznačena v itineráři, z pohledu pravidel se zdálo být vše jasné.

příspěvků: 11 celý článek »

Prokop chce atakovat čelo, stopky jsou zatím proti

foto

5. března 2011 • 13:45

"Jdeme do toho, zbytečně netaktizujeme, mám i dobrý pocit, ale stopky to nějak ne a ne pochopit – časy tam prostě nejsou," neskrývá Martin Prokop rozčarování z výsledku první etapy Rally Guanajauto Mexico 2011, kterou dokončil po 144 kilometrech ostrých bojů na 3. místě klasifikace SWRC.

žádný příspěvek celý článek »

Start Prokopa a Tománka v Mexické rally byl v ohrožení (+VIDEO)

foto

4. března 2011 • 16:45

Zažili to mnozí z nás – pobyt v exotickém prostředí a přes veškerou opatrnost nás skolí bacil, který i z trénovaného jedince dokáže v několika hodinách udělat trosku, která touží jen po posteli a klidu v blízkosti hotelové toalety. Svět napojili na centrifugu, žaludek vypověděl službu a nohy mají sílu a pevnost rosolu.

žádný příspěvek celý článek »

Mexiko: Časy ze shakedownu

foto

3. března 2011 • 20:45

Oficiální shakedown před startem první šotolinové soutěže letošního mistrovství FIA v automobilových rally opanovaly speciály značky Citroen. Nejlepšího času dosáhl Sebastien Ogier.

příspěvků: 5 celý článek »

Citroëny DS3 WRC míří na šotolinu

foto

3. března 2011 • 12:35

Po startu na sněhu a ledu ve Švédsku pokračuje mistrovství světa WRC sedmi soutěžemi v řadě na šotolině, první z nich je na programu Rally Mexiko. Sébastien Loeb a Daniel Elena, první posádka Citroën Total World Rally teamu, se chystá zaútočit na své páté vítězství na prašných cestách kolem Leonu.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop i další piloti Fiesty S2000 míří do Mexika

foto

3. března 2011 • 08:00

Soutěžní vůz Ford Fiesta S2000 loni vstoupil do své první sezóny nejlepším možným způsobem: zvítězil v legendární rallye Monte Carlo a španělský jezdec Xevi Pons s ním vybojoval mistrovský titul v úvodním ročníku světového šampionátu třídy Super 2000 (S-WRC).

žádný příspěvek celý článek »

Ze zákulisí přípravy oficiální prezentace Czech Ford National Teamu

foto

2. března 2011 • 14:00

Povinnosti profesionální posádky rally zahrnují kromě bojů na tratích světových rally, fyzické a technické přípravy, testování, seznamovacích jízd, bujarých oslav úspěchů a zpytování svědomí po případných debaklech i přípravu materiálů pro prezentaci svou a partnerů týmu.

žádný příspěvek celý článek »

1. RZ na Rally Guanajuato Mexico v podání Colina Clarka (+VIDEO)

foto

1. března 2011 • 23:00

Známý reportér Rally Radia a magazínu Total Rally Colin Clark se při dnešním volném dnu vydal na procházku Guanajuatem, aby zachytil do svého fotoaparátu místa, kudy povede úvodní superspeciální zkouška letošního ročníku Rally Guanajuato Mexico.

příspěvků: 2 celý článek »

toplist