www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Rallye Monte Carlo (SWRC+PWRC)

Nasser Al-Attiyah opět nepojede Monte Carlo

foto

24. srpna 2012 • 08:00

Katarský jezdec Nasser Al-Attiyah, který se dostal do povědomí nemotoristické veřejnosti svým úspěchem na nedávných olympijských hrách v Londýně, se ani v následující sezóně nepředstaví na zahajovacím podniku mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye Monte Carlo 2013 odhalila svou trať

foto

17. července 2012 • 09:00

Po nepříliš vydařeném letošním ročníku zvažovali organizátoři Rallye Monte Carlo návrat do IRC, nakonec však zůstávají v mistrovství světa i pro příští sezónu. Poté, co před necelým měsícem organizátoři potvrdili termín konání soutěže na 15. - 20. ledna 2013, v těchto dnech představili prvotní nástřel časového harmonogramu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Monte Carlo od Marka Pléhy

foto

1. února 2012 • 13:00

Ještě jednou se vrátíme na zahajovací podnik seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rallye Monte Carlo. Letošního časově hodně roztahaného ročníku v okolí Valence a Monaca se zúčastnil i náš stálý redakční spolupracovník Marek Pléha a vy dnes máte možnost prohlédnout si jeho snímky.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Monte Carlo od André Lavadinha

foto

27. ledna 2012 • 13:30

Mistrovství světa začalo trochu rozpačitě při Rallye Monte Carlo. Kolem tratě se pohyboval i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho, prostřednictvím jehož snímků se můžete přenést do atmosféry rychlostních zkoušek ve Francii.

žádný příspěvek celý článek »

Proton zazářil na Rallye Monte Carlo

foto

26. ledna 2012 • 12:00

Stáj Proton Motorsports se po několika letech strávených v IRC vrhla do mistrovství světa. Přestože ani jeden z vozů Rallye Monte Carlo nedokončil, rozhodně žlutočerné vozy zanechaly dojem.

příspěvků: 2 celý článek »

Mathieu Arzeno nedopadl na Monte příliš slavně

foto

26. ledna 2012 • 09:00

Po letech strávených s dvoukolkami přestoupil Matthieu Arzeno do silnějšího speciálu Peugeot 207 S2000. Premiéru se zbrusu novým strojem s jubilejním výrobním číslem 100 si odbyl na Rallye Monte Carlo. A nedopadl příliš slavně.

žádný příspěvek celý článek »

Superally ano či ne?

foto

26. ledna 2012 • 08:00

V souvislosti s letošní Rallye Monte Carlo se dostala na paškál otázka superally. Tato vymoženost posledního desetiletí umožňuje pokračovat v soutěži a bodovat i těm, kteří nedokončí některou z etap.

příspěvků: 6 celý článek »

Organizátoři Monte zvažují opustit Valence

foto

25. ledna 2012 • 19:30

V posledních letech bojovali organizátoři Rallye Monte Carlo za zařazení rychlostních zkoušek v oblasti Ardeche do své soutěže. Jak se zdá, po několika letech hrozí, že se soutěžní vozy vrátí výhradně zpět do Monaca.

příspěvků: 2 celý článek »

Rallye Monte Carlo: Jaký byl návrat z IRC do MS?

foto

25. ledna 2012 • 08:00

Jedna z nejslavnějších automobilových soutěží naší planety, Rallye Monte Carlo, se po tříleté pauze v Intercontinental Rally Challenge zařadila opět do kalendáře seriálu mistrovství světa. Jaký to byl návrat?

příspěvků: 6 celý článek »

Video z Rallye Monte Carlo 2012 od Felixe Ubriga

foto

24. ledna 2012 • 08:30

Rallye Monte Carlo je úspěšně za námi. Celotýdenního kolotoče rychlostních zkoušek v okolí Valence i Monte Carla se zúčastnil i náš stálý německý spolupracovník Felix Ubrig, jehož vydařené video z této akce si můžete prohlédnout právě dnes.

příspěvků: 1 celý článek »

Na popíjení Martini a hraní v kasínu nezbývá špionům při RMC čas

foto

23. ledna 2012 • 17:00

Na právě proběhlé Rally Monte Carlo se ve všech pádech skloňovala otázka co nejvhodnější volby pneumatik, která byla odvislá od aktuální situace na tratích rychlostních testů. Seznamovací jízdy totiž posádky absolvovaly několik dnů před vlastním závodem, v některých případech dokonce týden před startem v ostrém závodě. Co dokáže s tratí udělat týden proměnlivého počasí je nabíledni.

žádný příspěvek celý článek »

Solberg dosáhl při svém debutu s Fiestou na stupně vítězů

foto

23. ledna 2012 • 16:30

Petter Solberg a Chris Patterson si mimořádným výkonem na Rallye Monte Carlo zajistili svoje první umístění na stupních vítězů s vozem Ford Fiesta RS WRC. A co víc – pro norského jezdce, který se k Fordu vrátil po více než jedenáctileté pauze, je třetí místo jeho dosud nejlepším výsledem na „Monte“.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb pošesté vyhrál Monte!

foto

23. ledna 2012 • 15:30

80. Rally Monte Carlo má staronové vítěze - pošesté v historii se při návratu tohoto klasického podniku do mistrovství světa radovali osminásobní světoví šampioni Sébastien Loeb a Daniel Elena. Kromě bodového zisku za prvenství si připsali i tři prémiové body za vítězství v Power Stage.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop s Hrůzou přivážejí z Monte Carla první cenné body

foto

23. ledna 2012 • 15:20

Rally Monte Carlo je pojmem pro každého sportovního fanouška. Podmínky měnící se od slunečných dvaceti stupňů v nablýskaném monackém přístavu až po led a sníh v horách nad Valence. Rychlostní zkoušky v chladných horských údolích, promrzlých lesích nebo na silničkách vtesaných do skal nad bezednými propastmi.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Rada: Vítězství na Monte se nemusí opakovat

foto

22. ledna 2012 • 20:40

Třetí start na Rallye Monte Carlo znamená pro Martina Radu pokračování úspěšné tradice. Jezdec Agrotec racing teamu dojel potřetí zdárně do cíle náročné soutěže, bonusem je nejlepší výsledek jeho kariéry. Společně se spolujezdcem Jaroslavem Jugasem a osvědčenou Alfou Romeo zvítězil ve třídě 8.

příspěvků: 1 celý článek »

toplist