www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Cyprus Rally (PCWRC)

Loeb a Elena vyhráli další souboj...

25. září 2006 • 03:00

Sébastien Loeb dokázal na Kypru vybojovat své již osmadvacáté vítězství v seriálu mistrovství světa a postupně se tak vzdaluje Carlosu Sainzovi, který má na svém kontě úspěchů 26. Navíc Francouz vyhrál Kyperskou rally znovu po velkém souboji s Marcusem Grönholmem. Fin tak prohrál již druhý souboj v řadě.

žádný příspěvek celý článek »

Kyperská šotolina týmu OMV evidentně svědčí

25. září 2006 • 02:00

Po loňském výtečném druhém místě Manfreda Stohla dokázal tento rakouský jezdec, stejně jako Nor Henning Solberg, že jejich týmu OMV Peugeot Norway World Rally Team, jakožto i vozům Peugeot 307 WRC, extrémně rozbité kyperské šotolinové rychlostní zkoušky svědčí.

žádný příspěvek celý článek »

Pons i Sordó v cíli jen díky SuperRally

25. září 2006 • 01:00

Přestože se Xavieru Ponsovi po celý víkend smůla vyhýbala a jeho Xsara WRC fungovala velmi dobře, nakonec díky porouchaným transmisím do cíle Kyperské rally nedojel. Pouze s pomocí systému SuperRally tak dokončili náročnou soutěž na sedmé pozici, když o šestou je připravil Henning Solberg a pětiminutová penalizace za nedokončení RZ 22.

příspěvků: 1 celý článek »

Tým Subaru poslední den jen testoval

25. září 2006 • 00:30

Ani na Kypru se továrnímu týmu 555 Subaru WRT příliš nedařilo a oba jeho jezdci dokončili soutěž s velkou ztrátou. Petter Solberg nakonec dojel po kolizi s kamenem v posledním testu na osmé pozici a Chris Atkinson po solidním výkonu proťal cílovou pásku jako devátý. Oba tak bodovali do MS FIA značek.

žádný příspěvek celý článek »

BP-Ford se na Kypru opět přiblížil titulu mistra světa

24. září 2006 • 21:30

Dva jezdce na stupních vítězů měl po Kyperské rally tým BP-Ford a boj o titul mistra světa v hodnocení značek se dále přiostřil. Marcus Grönholm a Timo Rautiainen dojeli do cíle druzí, Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen si s dalším Focusem RS WRC dojeli na sluncem zalitých cestách středomořského ostrova pro třetí místo.

žádný příspěvek celý článek »

Kronos žádá náhradní časy pro Sordá

24. září 2006 • 17:30

Vedení týmu Kronos Racing žádá, aby byly Sordovi uděleny nové časy ze nedojetí zkoušek 21 a 22. Mladý španělský jezdec totiž havaroval na super speciálce (RZ 20), jejíž výsledky byly následně anulovány.

příspěvků: 2 celý článek »

Xavier Pons nakonec do cíle nedorazil

24. září 2006 • 17:10

Španělský pilot Xavier Pons nakonec nedojel do cíle, jelikož se mu porouchaly transmise. Jednoduše se zasekly a vůz nechtěl jet dále. Dostal pět minut penalizaci a posunul se za Henninga Solberga.

žádný příspěvek celý článek »

Kyperská rally RZ 20 - Výsledky ze super speciálky se nepočítají

24. září 2006 • 14:10

Podle oficiální zprávy FIA byli také na super speciálce diváci příliš blízko tratě, a tak se výsledky z tohoto testu nebudou do celkové klasifikace zahrnovat. Jezdci však do ulic vyrazili i přesto, jelikož FIA nechtěla diváky zklamat. Piloti měli jet pouze dle vlastního uvážení a neohrozit diváky.

žádný příspěvek celý článek »

Oba Focusy WRC na provizorních stupních vítězů

24. září 2006 • 07:40

Tým BP-Ford je na dobré cestě, aby dále snížil náskok vedoucího týmu v šampionátu značek. Oba jeho jezdci figurují po druhém dni Kyperské rally na pozicích, které mohou zajistit umístění na stupních vítězů. Marcus Gronholm a Timo Rautiainen jsou druzí, jejich krajané a týmoví kolegové Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen třetí.

žádný příspěvek celý článek »

Kyperská rally: RZ 15, 16 - Po druhé etapě vede Loeb

23. září 2006 • 17:10

Sébastien Loeb dokázal v odpoledních rychlostních zkouškách neuvěřitelně zrychlit a nejen že se dostal do vedení, ale navíc si vybudoval před třetí etapou slušný náskok. Druhý Marcus Grönholm se rozhodl neriskovat a usadil se na druhé pozici.

příspěvků: 2 celý článek »

Kyperská rally: RZ 13, 14 – Do vedení šel Loeb !

23. září 2006 • 14:40

Loebovi se jeho riskování vyplatilo a nyní je novým vedoucím mužem Kyperské rally. Na RZ 14 dokázal zajet famózní čas a porazil Grönholma o 8.9 vteřiny. Na Fina má tak nyní náskok 1 sekundy. Marcus Grönholm znovu udělal chybu a točil hodiny. Díky tomu přišel opět o vedoucí pozici.

příspěvků: 4 celý článek »

Kyperská rally: RZ 11, 12 - Loeb vyhrál oba testy

23. září 2006 • 11:30

Polovina rally je minulostí a na vedoucí pozici se stále drží Marcus Grönholm. Ten si pozorně hlídá časy Sébastiena Loeba, který stále jede nadoraz. Francouz vyhrál oba testy, nicméně stále ztrácí na Fina 8.5 vteřiny.

žádný příspěvek celý článek »

Kyperská rally: RZ 9, 10 - Sordo šel přes střechu

23. září 2006 • 09:10

Dani Sordó se stále nemůže dostat do správného tempa a v RZ 10 šel dokonce přes střechu. Neztratil sice příliš mnoho času, ale je vidět, že týmová režie mu svazuje ruky až příliš. Po Německé rally kde uspěl, se zatím mladému Španělovi příliš nevede.

žádný příspěvek celý článek »

Grönholm na Kypru v čele, podmínky si vybírají daň

23. září 2006 • 07:30

Posádka týmu BP-Ford Marcus Grönholm a Timo Rautiainen vede po první etapě Kyperské rally průběžné pořadí. Mnoho posádek se dostalo na náročných tratích do problémů. Focus RS WRC se však vypořádal s drsnými podmínkami bez problémů a Finové mají v čele průběžné klasifikace náskok 6,4 sekundy.

žádný příspěvek celý článek »

Red Bull Škoda odstupuje z Kyperské rally !

22. září 2006 • 19:05

Přestože se týmu Red Bull Škoda podařilo odhalit závadu, která postihla oba jeho speciály Škoda Fabia WRC, rozhodli se manažeři Armin Schwarz a Raimund Baumschlager, že nevyužijí systému SuperRally a ze soutěže odstoupí oba jezdci.

příspěvků: 1 celý článek »

toplist