www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Tour de Corse - E.Leclerc (IRC)

Plán přenosů Eurosportu z Tour de Corse

foto

10. května 2011 • 09:00

Korsická rally bude druhou letošní soutěží IRC, z níž bude Eurosport dělat živé vysílání rychlostních zkoušek. Porce přímých přenosů sice nebude tak velkorysá, jako při lednové Rallye Monte Carlo, diváci se nicméně mohou těšit na sympatických šest živých RZ.

příspěvků: 4 celý článek »

Impreza R4 dostala homologaci, premiéra proběhne na Korsice

foto

9. května 2011 • 15:00

Manfred Stohl, jehož stáj bude zodpovědná za program Subaru v letošním seriálu Intercontinental Rally Challenge, řekl, že blížící se Tour de Corse bude pro japonskou značku jedním velkým testem. Na scéně se totiž poprvé ukáže Impreza STi v nové specifikaci R4.

žádný příspěvek celý článek »

Sandellův debut v IRC se blíží

foto

9. května 2011 • 14:30

Švédský pilot Patrik Sandell si věří. Svůj první start v seriálu IRC by chtěl proměnit v podium i přesto, že se bude jednat o náročnou asfaltovou Tour de Corse. K dispozici bude mít soukromou Škodu Fabii S2000 zlínského týmu JM Racing.

žádný příspěvek celý článek »

Na startu Korsické Rally celkem pět vozů Škoda Fabia Super 2000

foto

9. května 2011 • 13:30

Celkem pět vozů Škoda Fabia Super 2000 se objeví na startu Korsické Rally (12.-14.května), třetího podniku seriálu IRC. Kromě továrního jezdce Kopeckého, Loixe (Škoda Belgie) a Mikkelsena (Škoda UK) jedoucích s tovární podporou, se v IRC premiérově představí s privátní Fabií jedoucí Patrick Sandell (Škoda Švédsko) a chybět nebude ani Toni Gardemeister, který startuje s dalším privátním vozem. Oba zároveň startují s podporou importérů Škoda v daných zemích. Škoda vede aktuální pořadí značek IRC.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených do Tour de Corse

foto

4. května 2011 • 21:00

Legendární Korsická rally se vrácí na mezinárodní rallymapu. Po pauze, kdy byla 'rally deseti tisíc zatáček' z mistrovství světa vytlačena soutěží konanou v regionu Alsace-Vosges, se letos Tour de Corse poprvé objeví pod vlajkou šampionátu IRC. V seznamu přihlášených posádek je devatenáct vozů S2000, český tým Škoda Motorsport bude tentokrát reprezentován pouze Janem Kopeckým, který pojede s obávanou korsickou čtyřkou na dveřích.

žádný příspěvek celý článek »

Petr Brynda pojede na Korsice

foto

30. dubna 2011 • 18:30

Když se pohybuji na soutěžích i mezi fanoušky rally, často slýchám otázky typu: „Co je s Bryndou, to už skončil?“ Většinou, a to mne těší, z nich čiší upřímná lítost tazatelů. Proto jsem nadzvedl své tučné pozadí a vyjel jsem zjistit, jak to ten Petr vlastně myslí se závoděním, a co s ním bude. Věřte mi, že jsem zůstal s ústy lehce pootevřenými.

příspěvků: 1 celý článek »

Arai a Nutahara potvrzeni v IRC se Subaru

foto

20. dubna 2011 • 18:00

Již před více než měsícem jsme psali, že by Subaru mělo nasadit japonské jezdce do seriálu Intercontinental Rally Challenge. Tato informace byla dnes oficiálně potvrzena. Těmito jezdci budou Toshihiro Arai a Fumio Nutahara.

příspěvků: 1 celý článek »

Campanův start na Korsice s S2000 potvrzen

foto

20. dubna 2011 • 08:00

Korsický pilot Pierre Campana již delší dobu proklamoval, že by se rád na domácím dílu IRC rád představil za volantem vozu specifikace S2000. V těchto dnech bylo definitivně potvrzeno, že se tak stane.

žádný příspěvek celý článek »

Pierre Campana plánuje start s vozem S2000 na Tour de Corse

foto

4. dubna 2011 • 17:30

Pierre Campana, průběžný leader IRC pořadí dvoukolek, prozradil možnost své účasti na třetím podniku kalendáře Intercontinental Rally Challenge, kterým bude květnová Tour de Corse. Francouzský jezdec plánuje startovat stejně jako minulý víkend s vozem kategorie S2000, se kterým dokázal na místní italské soutěži dokončit v konkurenci několika vozů WRC jako nejlepší dvoutisícovka.

žádný příspěvek celý článek »

Tour de Corse nabídne živé přenosy

foto

4. dubna 2011 • 10:30

Pořadatelé legendární Tour de Corse, která se v polovině května vrátí na mezinárodní scénu, v minulých dnech zveřejnili detaily týkající se chystaného podniku. Ten se poprvé pojede jako součást seriálu Intercontinental Rally Challenge, jehož bude po Monte Carlu a Kanárech třetím dílem.

žádný příspěvek celý článek »

Francois Delecour na Korsice pojede

foto

31. března 2011 • 22:00

Spoustu fanoušků i odborníků překvapil Francois Delecour svýmm heroickým výkonem na Rallye Monte Carlo. Už v Monacu prozradil, že by se rád představil v rámci IRC na Korsice. Tento sen se mu podaří splnit.

žádný příspěvek celý článek »

Subaru nasadí do IRC Imprezu R4 s japonskými jezdci

foto

10. března 2011 • 13:30

Obě japonské automobilky vyrábějící produkční vozy dokončují stavbu a homologací kitových verzí do kategorie R4, Subaru však zároveň plánuje nasadit svůj tým na vybrané závody seriálu Intercontinental Rally Challenge.

příspěvků: 10 celý článek »

Maďaři opět v IRC s vozy R3

foto

10. března 2011 • 08:00

Kategorie dvoukolek v IRC v posledních letech spíše skomírala, pravidelně se jí však účastnili zástupci z Maďarska. A jak to tak vypadá, jinak tomu nebude ani letos.

žádný příspěvek celý článek »

Zvláštní ustanovení a časový harmonogram na Tour de Corse

foto

2. března 2011 • 07:00

Pořadatelé z francouzského ostrova Korsika, kteří si odbudou se svou legendární Tour de Corse premiéru v seriálu Intercontinental Rally Challenge, zveřejnili časový harmonogram svého podniku, který se pojede v první polovině května.

žádný příspěvek celý článek »

Cédric Robert pojede s Citroënem DS3 R3T

foto

1. března 2011 • 14:00

Francouzský jezdec Cédric Robert nebude letos reálně bojovat o titul absolutního mistra Francie, přesto ze závodních tratí nezmizí. Představí se totiž s vozem Citroën DS3 R3T.

příspěvků: 1 celý článek »

toplist