www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 13. května 2024, Svátek má Servác, zítra Bonifác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Agrotec Rally Hustopeče (MMČR)

Třetím dějstvím Citroën Racing Trophy CZ je Rally Hustopeče

22. června 2012 • 14:50

Citroën Racing Trophy CZ se přesune z rozkvetlé jihočeské přírody do okolí jihomoravských vinic. V kalendáři českého šampionátu jsou dny 22. – 23. června 2012 vyhrazeny pro Agrotec Petronas Rally Hustopeče. Seznam přihlášených posádek čítá pět vozů Citroën DS3 R3T a Citroën C2 R2 MAX. Z tohoto výčtu jsou do bojů o pohárové body a finanční prémie registrovány tři posádky.

Do výčtu favoritů třídy 5 budou jistě patřit dva speciály Citroën DS3 R3T. Jan Černý i Egon Smékal nebudou na jihomoravských tratích žádnými nováčky. Jan Černý startoval v Hustopečích v posledních třech ročnících, v sezoně 2010 s vozem Citroën C2 R2 MAX, se kterým skončil druhý v hodnocení dvoukolek. Loni přišel v závěru závodu o prvenství, takže letos jsou ambice příbramského jezdce opět nejvyšší.

„Rally Hustopeče známe dobře z našich předchozích startů. Dost často se zde odbočuje a akceleruje, což dvoukolce obecně nesedí. Navíc šotolina rovněž není pro dvoukolku optimálním povrchem. Přesto chceme jet na maximum a opět dojet co nejvýše absolutně. V týdnu jsme pracovali na nastavení podvozku. Udělali jsme nějaké změny, které se mi zamlouvají. Ale skutečným testem bude až závod,“ říká před startem Jan Černý.

Egon Smékal společně s navigátorkou Monikou Hýbnerovou absolvují premiérový start v Hustopečích. Zlínský jezdec ale z minulosti má na svém kontě několik vavřínů ze svého působení ve třídě N3 (nyní třída 8). Bohužel po dobrém startu na Valašské rally v dalších dvou závodech cíl nespatřili. Na Šumavě havarovali, v Českém Krumlově je zradila technika.

Egon Smékal - Monika Hýbnerová, Citroen DS3 R3T - Rallye Český Krumlov 2012

„Na Českém Krumlově se ještě projevily závady z naší předchozí havárie na Šumavě, a tak kromě psychické pohody jsme bohužel řešili i řadu technických problémů. Nyní jsme před Hustopečemi vyměnili všechny problémové komponenty. Hustopečská soutěž má svůj nestandardní charakter. Jsem spíše zastáncem techničtějších tratí, ale pokud chceme bojovat na špičce dvoukolek, musíme zajet kdekoli. Budu rád, když se vrátíme na pozice, na kterých jsme sezonu zahajovali,“ doufá Egon Smékal.

Posledním účastníkem CRT CZ 2012 bude Petr Křížek s vozem Citroën C2 R2 MAX ve třídě 6. Do závodu je přihlášen se spolujezdcem Petrem Chlupem.

„V Českém Krumlově jsem si potvrdil, že s citroënem můžeme sahat po nejvyšších příčkách ve třídě 6 a s tím i do Hustopečí odjíždíme. Rád bych dojel ve třídě co nejvýše, pro což uděláme maximum. Tamní tratě se mi zamlouvají, bohužel trochu negativně vnímám páteční harmonogram, protože v noci vidím hůře. Ale s tím se musím poprat sám,“ přiznává Petr Křížek.

Dalšími dvěma reprezentanty značky Citroën budou při Agrotec Petronas Rally Hustopeče Michal Srb (C2 R2) a Maďar Kornél Lukács (C2 R2 MAX).

„Průběh Rallye Český Krumlov se negativně podepsal na počtu účastníků v Hustopečích, také polské týmy se ve větším počtu objeví až na Bohemia rally. Tam očekávám start až pěti vozů Citroën DS3 R3T. Navíc právě na mladoboleslavském závodě budou mít fanoušci možnost prohlédnout si repliku továrního speciálu Citroën DS3 WRC,“ říká promotér CRT CZ Tomáš Pletka.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist