www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Agrotec Rally Hustopeče (MMČR)

Černý Kohout po Hustopečích blíže k titulu

28. června 2012 • 09:00

Pro černý Citroën DS3 R3T byla Agrotec Rally Hustopeče druhým závodem, kde se v tomto atraktivním designu představil s posádkou Jan Černý – Pavel Kohout. Mladíci vstupovali do soutěže jako průběžně vedoucí posádka klasifikace dvoukolek a jejich cílem bylo znovu mezi těmito vozy zvítězit a pokusit se zajíždět i časy mezi nejrychlejšími v absolutním pořadí.

Jan Černý - Pavel Kohout (Citroën DS3 R3T) - Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče 2012

Hned po seznamovacích jízdách bylo Janu Černému jasné, že Rally Hustopeče bude hodně náročnou soutěží, která obsahuje plno zrádných míst. „Trať Rally Hustopeče dvoukolkám příliš nesvědčí. Hodně často se tady jede vysokými rychlostmi a brzdí se téměř na nulu. Dvoukolce pak dlouho trvá než se rozjede. Z boje o absolutní pořadí tedy poměrně brzo sešlo a vzhledem k vývoji soutěže to ani nemělo smysl,“ popisuje situaci Jan Černý.

Černý Citroën DS3 R3T se v úvodu soutěže pohyboval kolem 15. místa absolutní klasifikace a držel si vedení jak mezi dvoukolkami, tak ve třídě 5 a samozřejmě v Citroën Racing Trophy, tedy ve značkovém poháru posádek, které sází na techniku s dvojitým šípem ve znaku. „V úvodu soutěže nás trochu potrápily brzdy, kdy jsme zkoušeli nové brzdové destičky. Ty se nakonec ukázaly jako úplně nevhodné a po jejich výměně se vše zlepšilo. Začali jsme následně postupně zrychlovat a našim soupeřům s dvoukolkami jsme se vzdalovali. Chci vyzdvihnout výkon Emila Trinera, který jede skvěle a jen škoda, že nemá silnější techniku. Určitě bychom rádi závodili s více dvoukolkáři a zároveň se hecovali k lepším výsledkům,“ dodává Jan Černý. Černý Racing team si tak na své konto připsal druhý vyhraný závod po sobě.

V cíli velmi pěkně připravené Agrotec Rally Hustopeče se tedy černý Citroën DS3 R3T objevil na 13. místě absolutně a zvítězil mezi dvoukolkami stejně jako ve třídě 5. Jan Černý s Pavlem Kohoutem si znovu převzali cenu od promotéra Citroën Racing trophy ve výši 4000 euro. To bylo příjemné zakončení rally v kraji vína a slunce. Další příležitostí, kdy fanoušci motorsportu budou moci spatřit Jana Černého s černým Citroënem DS3 R3T bude nadcházející Bohemia Rally, která odstartuje už 13. července v Mladé Boleslavi.

Petr Eliáš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist