www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Agrotec Rally Hustopeče (MMČR)

Jan Černý nadále vládne českým dvoukolkám

1. července 2012 • 13:40

Posádka Jan Černý – Pavel Kohout pokračuje ve svém suverénním tažení českým šampionátem. I při Agrotec Petronas rally Hustopeče dominovala mezi vozy s jednou poháněnou nápravou a v rámci Citroën Racing Trophy CZ opět získala finanční prémii čtyři tisíce euro.

Jan Černý - Pavel Kohout (Citroën DS3 R3T) - Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče 2012

Jan Černý stejně jako v Českém Krumlově zvítězil stylem start – cíl. Ve dvanácti rychlostních zkouškách zajel společně s navigátorem Pavlem Kohoutem devět nejrychlejších časů, celkově obsadil třináctou příčku.

„Do závodu jsme vstoupili nejrychleji, ale do absolutní spokojenosti bylo hodně daleko. První dvě vložky jsme jeli bez brzd, když nové destičky vydržely jen tři kilometry. Naštěstí parádně fungoval podvozek, na který jsme se na předzávodním testu zaměřili,“ přiznal Jan Černý.

Příbramský pilot šel do druhého dne v čele dvoukolek s náskokem necelé půlminuty. Bohužel úvodní sekce dvou zkoušek z celkových osmi dvojici Černý – Kohout zcela nevyšla. „V RZ 6 jsme přebrzdili odbočku, zhasnul nám motor a ještě jsme museli couvat. Nechali jsme tam možná 20 vteřin,“ vysvětloval ztrátu Černý. Při opakovaných průjezdech si ale konkurenci už pohlídal a jeho náskok v cíli byl více než 1,5minutový.

„Přáli jsme si být výše v absolutním pořadí, ale tratě to moc neumožňovaly. Tratě byly sice rychlé, ale často se auto v odbočkách muselo téměř zastavit a v těchto podmínkách nemá potřebný výkon a trakci proti konkurenci se čtyřkolkami. Závěr už byl v pohodě. Celkově se mi soutěž líbila, je to zcela něco jiného než na ostatních českých soutěžích,“ uvedl příbramský jezdec.

Egon Smékal s Monikou Hýbnerovou s dalším Citroënem DS3 R3T ve žlutozeleném designu cíl nespatřili. V předposledním testu mu vystavila stopku technika. „V posledních třech závodech jsme cíl nespatřili, štěstěna nám nebyla nakloněna ani v Hustopečích. Odstoupili jsme kvůli ztrátě výkonu motoru, důvodem byl problém s vysokotlakým čerpadlem paliva. Prý se takový problém na jiném autě zatím neobjevil,“ smutnil Egon Smékal.

Petr Křížek ve třídě 6 vstoupil do Agrotec Petronas rally Hustopeče druhým časem mezi vozy specifikace R2, ale jeho vítězné ambice zradila hned ve druhém testu spojka u jeho Citroënu C2 R2 MAX.

„Předešlá Rallye Český Krumlov se negativně podepsala na počtu startujících posádek při Rallye Hustopeče. Nicméně neskládáme zbraně a už se soustředíme na přípravu Rally Bohemia. Termín soutěže a její kvalita vyhovuje polským jezdcům, kteří se do Česka rádi vracejí. Na startu by se mělo objevit 5 vozů DS3 R3T a minimálně ve stejném počtu šestnáctistovky C2 R2 MAX. Dosavadní průběh CRT CZ jasně prokazuje kvality vozu DS3 R3T, posádka Jan Černý – Pavel Kohout vyhrála všechny soutěže, na kterých startovala a jasně dominuje průběžnému pořadí ve třídě 5 i v hodnocení 2WD,“ bilancoval třetí závod Citroën Racing Trophy CZ promotér Tomáš Pletka. „Pro Bohemii připravujeme řadu překvapení pro fanoušky, kteří zavítají do zázemí Citroën Racing Trophy na letišti v Hoškovicích.“

Citroën Racing Trophy
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist