www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Agrotec Rally Hustopeče (MMČR)

Tým CERS performance hustopečskou smůlu neprolomil

10. července 2012 • 17:00

Bylo to přesně před rokem, kdy tým CERS performance zažil jediné předčasné odstoupení v celé sezoně 2011. Honda Civic VTi Ondřeje Bisahy se tehdy kvůli banální technické závadě zastavila na první sobotní vložce Rally Hustopeče. Tým chtěl tuto kaňku letos vymazat a na jižní Moravu vyrazil s velkým očekáváním. Poprvé od Valašské Rally opět nasadil dva vozy s Ondřejem Bisahou a Zbyňkem Ballerem za volanty.

Ondřej Bisaha - David Zachar, Honda Civic VTi - Rally Hustopeče 2012

První etapa hustopečské soutěže obsahovala čtyři rychlostní zkoušky a startovní pole je z velké části absolvovalo za tmy. Spolu se specifickými tratěmi mezi vinicemi, jejichž nedílnou součástí byly četné šotolinové úseky, šlo o poměrně náročný vstup do soutěže. Obě posádky CERS performance absolvovaly první sekci v prakticky shodném tempu, po první dvojici zkoušek na tom byl o něco lépe Zbyněk Baller, držel průběžné třetí místo ve třídě 9. V opakovaném průjezdu ale potřebnou jistotu našel i Ondřej Bisaha, který se rychle posunul na slibnou druhou pozici ve třídě.

Cesty obou posádek se však definitivně rozdělily na RZ 4, kde honda Zbyňka Ballera a Martina Trlifaje skončila na střeše. „Naše havárie přišla v ten nejméně vhodný moment. Po startech na Kopné a v Krumlově jsme se už pomalu dostávali zpátky do tempa, ale teď jsme znovu poškodili auto, které jsme celkem nedávno museli postavit od nuly kvůli havárii na březnové Valašce. Hustopečská bouračka je pro nás velkým zásahem. Na jednu sezonu už toho bylo docela hodně, takže se teď budeme zamýšlet, co dál s rozjetým mistrákem,“ říká Zbyněk Baller, jehož účast v letošním MMČR nabrala záhy po senzačním vítězství na rakouské Jänner Rallye poněkud nechtěný směr.

Ondřej Bisaha - David Zachar, Honda Civic VTi - Rally Hustopeče 2012

Na růžích ustláno neměli ani Ondřej Bisaha s Davidem Zacharem. První sobotní zkoušku projeli bez problémů, čímž částečně překonali loňský neúspěch, už v té další ale přišel moment, který jejich výsledkové ambice zlomil v kolenou. „Bohužel to byla moje chyba, už v tréninku jsme si napsali špatně rozpis jednoho úseku,“ vypráví Ondřej a pokračuje: „Zatáčky v něm byly ve skutečnosti utáhlejší, navíc při samotné rally už tam bylo vytaháno hodně bláta a kamení. Vypadli jsme tedy ze silnice, bohužel zrovna do místa, kde si někdo odložil stavební betonový překlad nad dveře. Nechápu, jak se tam mohl dostat, každopádně auto ho přejelo a zůstalo na něm ležet. Okolo nebyli žádní diváci, takže David musel vyrazit pro pomoc. Nakonec se u nás zjevila parta kamarádů našeho týmového kolegy Pepy Vojáčka, kteří naši hondu přenesli přes ten kus betonu a my mohli pokračovat. Autu samotnému nic nebylo, ale ztratili jsme tam přes patnáct minut, čímž jsme se propadli na úplně poslední místo celé rally. Závody tak pro nás skončily hned ráno, od té chvíle bylo jasné, že potřebujeme jen nějak do cíle s nadějí, že urveme alespoň pár bodů do mistrovství.“ A jejich záměr vyšel. I přes nevydařený průběh první ranní sekce se Ondřej s Davidem v cíli Rally Hustopeče skutečně ukázali a to na konečném pátém místě ve třídě 9.

Program týmu CERS performance bude pokračovat už příští týden další soutěží MMČR - Ondřej Bisaha si bude chtít po hustopečské rally spravit chuť na Rally Bohemia. Na soutěži s rychlostními zkouškami v okolí Mladé Boleslavi a Liberce tým CERS performance doposud nestartoval a tak bude start Ondřeje s Davidem na jedné z nejvýznamnějších soutěží v ČR hlavně o poznávání nového protředí.

Další informace o týmu včetně fotografií a videoklipů naleznete na adresách www.cersperformance.com a www.fb.com/cersperformance.

Jakub Hofbauer
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist