www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 22 - Rallye Šumava Klatovy (MČR)

Fotogalerie z Rallye Šumava Klatovy od Jörga Ullmanna

foto

30. května 2022 • 11:00

Ještě jednou se vrátíme do oblasti Klatov, kde se na začátku května uskutečnila Rallye Šumava Klatovy i její historická odnož Historic Vltava Rallye. Dnes si tuto soutěž připomeneme prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Jörga Ullmanna, který si pro vás připravil záběry z Rallye Šumava Klatovy.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Šumava Klatovy od Radima Pustějovského

foto

26. května 2022 • 09:00

Ještě jednou se vrátíme do oblasti Klatov, kde se na začátku května uskutečnila Rallye Šumava Klatovy i její historická odnož Historic Vltava Rallye. Dnes si tuto soutěž připomeneme prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Radima Pustějovského, který si pro vás připravil záběry z Rallye Šumava Klatovy.

žádný příspěvek celý článek »

Defekt stál Filipa Mareše na Šumavě umístění, spravit chuť si chce v Českém Krumlově

foto

18. května 2022 • 10:00

Svěřenci Laureta Auto Škoda Teamu Filip Mareš a Radovan Bucha dokončili Rallye Šumava Klatovy na třetím místě absolutního pořadí, avšak s pachutí sobotního defektu levé zadní pneumatiky. Ten mladoboleslavskou dvojici stál drahocenný čas, který v závěru chyběl na lepší umístění.

žádný příspěvek celý článek »

Úspěch Dominika Stříteského na Šumavě

foto

17. května 2022 • 14:00

Příprava týmu na Rally Šumava Klatovy byla zaměřena především na naladění vozu s pneumatikami Hankook na očekávané podmínky během druhého podniku Sonax Mistrovství České republiky v rally. Rozsáhlý test v týdnu před Šumavou přispěl k optimálnímu nastavení vozu a pomohl Dominikovi získat jistotu v hledání limitů na různých površích a za různých podmínek.

žádný příspěvek celý článek »

Jaromír Tarabus dominoval na Šumavě

foto

12. května 2022 • 10:00

Na 56. Rallye Šumava Klatovy odstartovalo šesté pokračování Peugeot Rally Cupu. Celkem osm posádek vyrazilo v pátek do šumavských hvozdů a od prvního kilometru potvrdila roli favoritů zkušená dvojice Tarabus - Trunkát. Nicméně velkým překvapením bylo vystoupení domácího Jakuba Talaše, který dovezl rodinnou dvěstěosmičku na druhé místo v cupu. Třetí pozice v cíli patřila posádce Brož – Navrátil.

žádný příspěvek celý článek »

Adam Březík: Plán pro Šumavu jsme splnili

foto

11. května 2022 • 17:00

Před startem druhého závodu Mistrovství České republiky v rally Rallye Šumava Klatovy přemítal Adam Březík o umístění v nejlepší pětici absolutního pořadí. Posádka Samohýl Škoda Teamu nakonec obsadila čtvrté místo konečné klasifikace.

žádný příspěvek celý článek »

Sedmé vítězství Honzy Kopeckého na Šumavě

foto

11. května 2022 • 14:00

Druhý letošní start v barvách dealerského Agrotec Škoda Rally Teamu proměnila posádka Jan Kopecký – Jan Hloušek s vozem Škoda Fabia Rally2 evo ve vítězství na Rallye Šumava Klatovy.

žádný příspěvek celý článek »

Pech s Uhlem museli na Šumavě odstoupit z 1.místa

foto

11. května 2022 • 11:00

EuroOil team s Václavem Pechem jun. a Petrem Uhlem na Fordu Focus WRC zahájili letošní Rallye Šumavu vítězstvím na populární první rychlostní zkoušce. Ta se odjela v pátek vpodvečer na Čínovském okruhu u Klatov, kde tisíce diváků vytvořili fantastickou sportovní atmosféru. Pech s Uhlem pokračovali nadále v nastoleném tempu i v průběhu první sobotní etapy, která byla díky dešťovým přeháňkám extrémně náročná především na volbu pneumatik.

žádný příspěvek celý článek »

Naděje ukončil Čínovský okruh

foto

9. května 2022 • 14:00

V poměrně složité situaci nastupoval tým Racing21 ke startu 30. Vltava Historic Rallye, druhého podniku seriálu FIA European Historic Rally Championship. Opožděné přípravné práce na novém voze Toyota Celica GT-Four ST165 neumožnily jeho řádné testovaní, což v konečném důsledku znamenalo odstoupení posádky Štajf – Rajnoha již v úvodní rychlostní zkoušce soutěže vlivem technické závady na regulaci přeplňování motoru.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Šumava Klatovy od Dalibora Benycha

foto

9. května 2022 • 00:15

Po měsíční pauze pokračovalo mistrovství České republiky v automobilových soutěžích na rychlostních zkouškách v okolí Klatov, kde se uskutečnil další ročník populární Rallye Šumava Klatovy. Průběh této soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Dalibora Benycha.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Prvenství na Šumavě a Vltavě obhájili Kopecký a Zippo

foto

8. května 2022 • 23:00

Jan Kopecký a Zippo obhájili svá loňská prvenství na Rallye Šumava Klatovy a Historic Vltava Rallye. Ani jeden z nich to však neměl jednoduché a po první etapě prohrávali s Václavem Pechem respektive Tiborem Érdim, ale problémy jejich soupeřů jim pomohly k prvenství v soutěži.

žádný příspěvek celý článek »

Tratě Vltavy i Šumavy s mnoha novinkami

foto

5. května 2022 • 13:00

Už při minulém ročníku se účastníci klatovských soutěží setkali s mnoha novými či obnovenými rychlostními zkouškami. V tomto trendu organizátoři pokračují i letos, na rozdíl od loňska se navíc s novinkami budou moci seznámit také diváci kolem jednotlivých testů. Veškeré informace o soutěžích jsou uvedeny na nově upravených klubových stránkách www.pamk.cz.

žádný příspěvek celý článek »

Na Šumavě odstartuje šestá sezóna Peugeot Rally Cupu

foto

5. května 2022 • 11:00

Šestý ročník populárního Peugeot Rally Cupu odstartuje o víkendu v Klatovech na 56. Rallye Šumava Klatovy. Prozatím je ve startovní listině zapsáno šest posádek. Kromě favorizované dvojice Tarabus – Trunkát s vozem 208 Rally4 bude startovat například loňský absolutní vítěz cupu Dominik Brož s vozem 208 R2.

žádný příspěvek celý článek »

Filip Mareš potrénoval s fanoušky a vyráží na Rallye Šumava

foto

4. května 2022 • 14:00

Mistrovství České republiky v automobilových soutěžích pokračuje o nadcházejícím víkendu nejstarším závodem na našem území. Chybět u toho nebudou ani Filip Mareš s Radovanem Buchou. Na Rallye Šumava povezou svěřenci Laureta Auto Škoda Teamu na dveřích svého vozu Škoda Fabia Rally2 Evo startovní číslo 2 a hájit budou průběžné vedení v českém „mistráku“.

žádný příspěvek celý článek »

Do Klatov se chystá přes 160 posádek

foto

2. května 2022 • 17:00

Velkou soutěžáckou událostí budou jak jubilejní 30. Historic Vltava Rallye, tak také 56. Rallye Šumava Klatovy. Na oba podniky se přihlásily desítky posádek v čele s těmi nejvíce očekávanými jmény, na start se postaví všichni obhájci loňských klatovských prvenství Jan Kopecký, Jiří Káňa i Ital ´Zippo´. Veškeré informace o soutěžích jsou uvedeny na nově upravených klubových stránkách www.pamk.cz.

žádný příspěvek celý článek »

toplist