www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR v rally

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

foto

2. dubna 2024 • 20:20

Posádka Samohýl Škoda Teamu Adam Březík – Ondřej Krajča loni odstartovala sezónu na rakouské Rebenland Rallye se startovním číslem 4, letos tomu tak bude na Valašské rally ValMez. Na konci roku 2023 se radovala z třetího místa v českém šampionátu, s novou technikou by letos ráda loňský výsledek minimálně obhájila.

žádný příspěvek celý článek »

Staňte se pořadateli Bohemia Rally Mladá Boleslav 2024

foto

24. března 2024 • 12:40

I Vy můžete být součástí slavné rally s dlouholetou tradicí. Stačí pouze zájem a vyplnění formuláře v odkazu. Pokud jste velcí fandové motorsportu, rozšiřte naše řady.

žádný příspěvek celý článek »

Bohemia Rally Mladá Boleslav 2024 nabízí slevu na startovném

foto

12. března 2024 • 08:00

Více jak čtyři měsíce před startem již zná Bohemia Rally Mladá Boleslav 2024 přibližný časový harmonogram a ředitelství nyní nabízí posádkám slevu na startovném pro přihlášení do letošního ročníku.

žádný příspěvek celý článek »

Ambasadorem barumky se stal Daniel Polášek

foto

9. března 2024 • 16:00

Pořadatelé evropské automobilové soutěže Barum Czech Rally Zlín jmenovali pro letošní rok nového ambasadora. Stal se jím mladý talentovaný jezdec Daniel Polášek, který v roli oficiálního vyslance bude šířit věhlas zlínské rally po soutěžích FIA Mistrovství Evropy v rally (ERC).

žádný příspěvek celý článek »

Budil s Vejvodou opět předvedou své BMW v Evropě

foto

4. března 2024 • 14:00

Třetí příčka v loňském evropském šampionátu rally historických vozů byla velmi cenným úspěchem pro Stanislava Budila a Petra Vejvodu, kteří už několik let usedají do BMW 2002 TI. V sezóně 2024 plánují nabyté zkušenosti zužitkovat a opět se na evropské tratě vrátí.

žádný příspěvek celý článek »

Zemřel František Mikoška

foto

4. března 2024 • 01:00

Ve čtvrtek 29. února zemřel ve věku nedožitých 59 let František Mikoška, pravidelný účastník mistrovství České republiky historických vozů, převážně za volantem vozů značky Lada.

žádný příspěvek celý článek »

Šumava s Vltavou proběhnou v tradičním termínu

foto

26. února 2024 • 15:00

Náročný rok 2023 zvládli členové PAMK Klatovy se ctí a nyní už se pilně připravují na nové ročníky Historic Vltava Rallye a Rallye Šumava Klatovy. Ty budou mít osvědčený formát a uskuteční se o víkendu 19. – 21. 4. 2024.

žádný příspěvek celý článek »

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

foto

26. února 2024 • 12:00

Když na přelomu března a dubna loňského roku Valašské rally ValMez otevírala sezónu FIA European Rally Trophy, málokdo tomu věnoval větší pozornost. Nakonec na konci oslavili René Dohnal s Romanem Švecem titul celkových šampiónů European Rally Trophy.

žádný příspěvek celý článek »

Okénko do historie - 1. ročník Rallye Škoda 1974

foto

19. února 2024 • 12:00

U příležitosti Bohemia Rally Mladá Boleslav 2024 proběhnou oslavy 50 let rally ve městě automobilů. Proto je vhodná příležitost vrátit se k úplnému začátku této populární rally. Po velkých a náročných přípravách se v červnu roku 1974 uskutečnil první ročník Rallye Škoda. A stalo se tak u příležitosti dvou významných jubilejí.

žádný příspěvek celý článek »

Dominik Stříteský: Honzu jsme porazili jednou a chci to zkoušet znovu

foto

15. února 2024 • 19:10

Loňská sezona je v dosavadní kariéře Dominika Stříteského ta nejpovedenější. Na konci roku při slavnostním vyhlášení si došel společně s Jirkou Hovorkou pro pohár určený vícemistru ČR v rally. V průběhu sezony si Dominik vyzkoušel oba „póly“ rally, kdy v Krumlově dal sedm a půl krát panna – orel a na Bohemce si vychutnal slastný pocit vítězství.

žádný příspěvek celý článek »

Michal Kolář: Do nové sezony s novým vozem

foto

6. února 2024 • 20:15

Michal Kolář brázdí české tratě již několikátou sezónu za volantem vozu Opel Adam Cup. I v nadcházejícím roce plánuje zůstat na rychlostních zkouškách v České republice, připravuje však změnu vozového parku.

žádný příspěvek celý článek »

Vysvětlení Komise rally ke změnám v systému MČR v rally pro rok 2024

foto

2. února 2024 • 18:00

Autoklub České republiky (AČR), jako člen mezinárodní organizace „Fédération Internationale de l´Automobile“ (FIA) , je oprávněn řídit oblast automobilového sportu v České republice, a to v rozsahu stanoveným FIA. AČR provádí určité činnosti, zejména sportovně technické a to prostřednictvím oddělení Automobilového Sportu (AS) AČR a jeho Sportovních komisí.

žádný příspěvek celý článek »

Věroslav Cvrček - díl 2.: Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu

foto

26. ledna 2024 • 08:00

RexteamBesedice Věroslava Cvrčka se v loňském roce prezentoval jak v Česku, tak i v zahraničí. U nás s jeho vozy startovali Petr Trnovec a Michal Horák. Málokdo ví, že tým servisoval dva vozy Porsche na Safari rally a zážitky, které si „Věroš“ přivezl jsou hodně zajímavé.

žádný příspěvek celý článek »

Informace z lednového zasedání Komise rally AČR

foto

23. ledna 2024 • 12:00

V úterý dne 2. ledna 2024 rozhodla Komise rally pod vedením svého předsedy pana Jiřího Valenty o některých změnách v systému Mistrovství ČR v rally a Rallysprint série pro rok 2024. Větší změny se týkají systému dvoudenních závodů doposud zařazených do MČR v rally, minimální změny se týkají Rallysprint série.

žádný příspěvek celý článek »

Věroslav Cvrček - díl 1.: Závody v roce 2023 jsme si naplno užívali

foto

19. ledna 2024 • 17:00

Rčení, že „jablko nepadá daleko od stromu“ by se v případě Věroslava Cvrčka muselo často opakovat. Mnohokrát dokázal tento pětatřicetiletý jezdec, že je hodně rychlý. V loňské sezoně byl v jednu chvíli na průběžném druhém místě klasifikace MČR a i když nakonec podlehl dvěma mladým dravcům, je rokem 2023 spokojený.

žádný příspěvek celý článek »

toplist