www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Jordan Rally (PWRC+SWRC)

[ 1 | 2 ] starší

Jordánsko: Další vítězství pro Loeba

foto

3. dubna 2010 • 14:35

Vítězem třetího letošního podniku mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích se stala francouzská dvojice Sebastien Loeb – Daniel Elena na voze Citroen C4 WRC. Za ním soutěž dokončil Jari-Matti Latvala na továrním Fordu Focus WRC, druhé umístění na stupních vítězů v řadě vybojoval v podobě třetího místa Petter Solberg na soukromém Citroenu C4 WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Jordan Rally od André Lavadinha

foto

13. dubna 2010 • 20:15

Pár hodin před startem Rally of Turkey se ještě vrátíme k předchozímu podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally Jordan. Závodu nechvalně poznamenanému taktizováním jednotlivých týmů se zúčastnil i náš spolupracovník André Lavadinho. Více než stovku jeho snímků si můžete právě prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Po úvodnej chybe tretie miesto

foto

7. dubna 2010 • 07:00

Prvý štart slovenského Rufa Šport Teamu v rámci série World Rally Championship dopadol nakoniec lepšie ako sa na začiatku zdalo.

žádný příspěvek celý článek »

Jezdci chtějí 'kvalifikaci' v mistrovství světa

foto

6. dubna 2010 • 17:30

Určování startovního pořadí bývá na soutěžích mistrovství světa často diskutovanou problematikou. Po nechutných taktických čachrech na víkendové Jordánské rally se určování pořadí opět vrátilo na přetřes. Nalezení nejspravedlivějšího modelu není rozhodně jednoduché.

příspěvků: 1 celý článek »

Citroën a Loeb s Elenou vítězí v Jordánsku

foto

6. dubna 2010 • 10:00

Sébastien Loeb a Daniel Elena ovládli závěrečný den Jordánské rally. Francouzsko-monacká posádka 56. vítězstvím v seriálu mistrovství světa zvýšila náskok v průběžném pořadí WRC. Díky Dani Sordovi a Marcu Martímu a jejich 4. místu se Citroën dostal do vedení v hodnocení Poháru konstruktérů.

žádný příspěvek celý článek »

Latvala se v Jordánsku vrátil na stupně vítězů

foto

6. dubna 2010 • 08:00

Finský jezdec Jari-Matti Latvala dnes oslavil svoje pětadvacáté narozeniny druhým místem v jordánské rallye. On i Miikka Anttila, Latvalův spolujezdec ve voze Ford Focus RS WRC týmu BP Ford Abu Dhabi, si tak připsali svůj nejlepší výsledek bezmála za poslední rok.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád Rally Jordan nedokončil

foto

5. dubna 2010 • 23:30

Úvodní rychlostní zkouška třetí etapy Jordánské Rally vystavila definitivní stop posádce Czech National Teamu Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha. Jejich Mitsubishi Lancer EVO IX zůstalo stát s vylomeným kolem v úvodu rychlostní zkoušky a veškeré naděje na dobré umístění se rozplynuly.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád s Bohuslavem Ceplechou druzí po první etapě Jordánské Rally

foto

2. dubna 2010 • 12:00

Martin Semerád se spolujezdcem Bohuslavem Ceplechou odstartovali dnes z prostor antického amfiteátru ve starobylém městě Jerash do Jordánské Rally. Velkolepého ceremoniálu se zúčastnil i samotný Jordánský princ Faisal, který posádku Czech National Teamu osobně odmávl vlajkou a popřál jim hodně štěstí v soutěži.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown na Rally Jordan vyhrál Sébastien Loeb

foto

31. března 2010 • 23:50

Na extrémně rozbité šotolině se uskutečnil dnešní shakedown na další podnik světového šampionátu v automobilových soutěžích, Rally Jordan. Obdobně jako na nedávné Rally Guanajuato Bicentenario, i dnes kralovali jezdci se speciály Citroën C4 WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád s Bohoušem Ceplechou po shakedownu v Jordánsku

foto

31. března 2010 • 23:30

Teploty vysoko nad dvaceti stupni celsia a všudypřítomný prach a písek přivítaly účastníky Jordánské Rally na testovací rychlostní zkoušce-shakedownu, která byla umístěna nedaleko centrální servisní zóny na břehu Mrtvého moře. Posádka Semerád – Ceplecha využila pět průjezdů shakedownem k vyzkoušení funkčnosti jejich Mitsubishi Lancer EVO IX a k doladění nastavení na tuto náročnou soutěž.

žádný příspěvek celý článek »

Xavier Mestelan-Pinon: Pneumatiky v hlavní roli

foto

31. března 2010 • 18:00

Citroëny C4 WRC opanovaly nedávnou světovou soutěž v Mexiku. Kromě výkonu auta hrály velkou roli pneumatiky. Nejinak tomu bude i na nadcházející Jordan Rally. O vlivu pneumatik na průběh soutěže se rozpovídal sportovní ředitel Citroën Total WRT Xavier Mestelan-Pinon.

žádný příspěvek celý článek »

Junioři od Citroënu opět touží po pódiu

foto

31. března 2010 • 16:45

Do třetího podniku letošního mistrovství světa vstoupí také Citroën Junior Team. Sébastien Ogier- Julien Ingrassia a Kimi Räikkönen-Kaj Lindström pojedou s dvěma Citroëny C4WRC. A také oni se stěhují z nadmořské výšky 2800 m do úrovně 400 metrů pod hladinu moře.

žádný příspěvek celý článek »

Citroëny C4 WRC míří do pouště

foto

31. března 2010 • 16:00

Po Švédsku a Mexiku míří seriál mistrovství světa v rally do Jordánska. Vítězové posledního podniku v Latinské Americe, Sébastien Loeb a Daniel Elena, by si na Středním Východě rádi připsali WRC vítězství s pořadovým číslem 56. Druzí z předcházejícího startu v roce 2008, Dani Sordó a Marc Martí stojí opět před úkolem získat pro svůj Citroën Total WRT Team co nejlepší výsledek.

žádný příspěvek celý článek »

Ford testoval před Jordánskem a Tureckem

foto

24. března 2010 • 13:45

Tovární tým BP Ford Abu Dhabi se pilně připravuje na nadcházející šotolinové soutěže světového šampionátu. Před jordánským a tureckým dílem mistrovství světa se tým připravoval šest dní na středomořském ostrově Sardinia.

žádný příspěvek celý článek »

Rozhovor s Martinem Semerádem

foto

19. března 2010 • 14:00

Martin Semerád se díky vítězství v prvním ročníku projektu Pirelli Star Driver zúčastnil v loňském roce mistrovství světa v automobilových soutěžích. Ve stejném šampionátu již mimo projekt pneumatikářského gigantu pokračuje i v letošní sezóně.

příspěvků: 1 celý článek »

[ 1 | 2 ] starší
toplist