www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2020

Seznam přihlášených posádek na Rally Turkey

foto

2. září 2020 • 10:00

Po víkendové Rally Estonia by měl v polovině září pokračovat další závod mistrovství světa, Rally Turkey. Pokud se vůbec soutěž v oblasti Marmaris uskuteční, vydá se na ni pouhých 26 posádek, jak ostatně naznačuje seznam přihlášených posádek.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota Gazoo Racing chce na Estonské rallye navázat na svá vítězství

foto

31. srpna 2020 • 13:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing WRT bude po restartu světového rallyového šampionátu FIA WRC na Estonské rallye ve dnech 4. až 6. září 2020 usilovat o úspěšné navázání tam, kde naposledy skončil. Toyota vévodí žebříčku továrních týmů s náskokem 21 bodů, a navíc Sébastien Ogier zaujímá první místo v bodování šampionátu soutěžních jezdců (Elfyn Evans je druhý, Kalle Rovanperä čtvrtý).

žádný příspěvek celý článek »

Rally Italia Sardegna se přesouvá na nový termín

foto

26. srpna 2020 • 13:00

V návaznosti na zrušení ADAC Rallye Deutschland se organizátoři italského dílu mistrovství světa v automobilových soutěžích rozhodli o další změnu termínu. Nejnovější termín pro Rally Italia Sardegna je tedy druhý víkend v říjnu.

žádný příspěvek celý článek »

Další zrušenou soutěží je ADAC Rallye Deutschland

foto

26. srpna 2020 • 09:00

Další automobilovou soutěží, která je kvůli koronavirové hysterii zrušena, se stává ADAC Rallye Deutschland. O jejím zrušení se hovořilo nějaký již delší čas, v posledních dnech pak hodně intenzivně. Teprve dnes však přišlo finální rozhodnutí o zrušení soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

Renties Ypres Rally přeci jen v mistrovství světa

foto

19. srpna 2020 • 14:20

Organizátoři belgické Renties Ypres Rally v čele s Alainem Penassem a zástupcem FIA Yvesem Mattonem dokázali prosadit svou soutěž do kalendáře mistrovství světa. Dnes byla soutěž s centrem v první válkou proslulém městě potvrzena jako náhrada za Rally Japan.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Estonia

foto

19. srpna 2020 • 14:10

Zdá se, že se mistrovství světa v automobilových soutěžích jako jeden z posledních motoristických seriálu konečně rozjede po koronavirové pauze. Na začátku září se premiérově v rámci MS uskuteční Rally Estonia. V těchto dnech organizátoři zveřejnili seznam přihlášených posádek.

žádný příspěvek celý článek »

Mistrovství světa odhalilo novou podobu kalendáře

foto

3. července 2020 • 09:00

Mezinárodní automobilová federace FIA a promotér zveřejnili plánovaný kalendář mistrovství světa v automobilových soutěžích na druhou polovinu sezóny. Jeho podoba je nakonec konzervativnější, než se čekalo. I díky tomu se zveřejněná verze setkala spíše s rozpaky.

žádný příspěvek celý článek »

Zemřel legendární novinář Martin Holmes

foto

15. června 2020 • 13:30

Jen krátce po oslavě osmdesátých narozenin přišla z Anglie velmi smutná zpráva. Vážné nemoci podlehl legendární a respektovaný novinář Martin Holmes, který zasvětil celý svůj život automobilovým soutěžím a jejich propagaci.

žádný příspěvek celý článek »

Živoucí legenda Carlos Sainz. S Toyotou dobyl WRC

foto

5. června 2020 • 12:00

Toyota má již odedávna nos na talentované jezdce rallye. Přijetí Carlose Sainze do týmu bylo přínosné pro obě strany. Kariéra Španěla získala nový rozměr a japonská značka jistou pozici v elitě WRC. Díky titulům vybojovaným na počátku 90. let 20. století se ze Sainze stala legenda, tři dekády bojoval na mistrovstvích světa, jezdil pro všechny největší producenty a potom sklízel úspěchy v Rallye Dakar.

žádný příspěvek celý článek »

Pro Toyotu Gazoo Racing Europe začíná nová epocha

foto

20. dubna 2020 • 22:00

Společnost Toyota Motor Corporation oznámila, že její evropská základna výzkumu a vývoje Toyota Motorsport GmbH (TMG) změnila název na Toyota Gazoo Racing Europe GmbH (TGR-E).

žádný příspěvek celý článek »

Odložené jsou taky Portugalsko a Sardínie v MS

foto

24. března 2020 • 21:00

Odkládání závodů pokračuje. Dnes bylo oficiálně potvrzeno, že byly odloženy další závody mistrovství světa v automobilových soutěžích. Konkrétně jde o Vodafone Rally de Portugal plánovanou na konec května a Rally Italia Sardegna, která se měla jet na začátku června.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Zkrácenou Rally Guanajuato Mexico vyhrál Sébastien Ogier

foto

15. března 2020 • 03:15

Třetí díl mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally Guanajuato Mexico, je asi na nějaký čas posledním závodem, který se kvůli virové epidemii uskuteční. Průběh soutěže, která opět obsahuje velké množství nudných superspeciálek, můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota Gazoo Racing vyráží do mexických veder

foto

9. března 2020 • 15:00

Tým Toyota Gazoo Racing WRT míří na Rallye Mexiko, první letošní podnik pořádaný výhradně na šotolině, s cílem navázat na své zahájení letošní sezóny světového rallyového šampionátu FIA a dosáhnout dalšího výsledku na nejvyšší úrovni. Elfyn Evans odjíždí do Mexika poprvé v roli vedoucího jezdce světového šampionátu díky vítězství na Švédské rallye, jeho stájový kolega Sébastien Ogier v žebříčku zaostává pouhých pět bodů.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Sweden od André Lavadinha

foto

2. března 2020 • 16:00

Mistrovství světa v automobilových soutěžích pokračovalo svým druhým podnikem, Rally Sweden. Ve Švédsku však panovalo hodně nepříznivé počasí, které výrazně ovlivnilo výslednou kvalitu závodu. Průběh soutěže si můžete připomenout na snímcích našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Guanajuato Mexico

foto

26. února 2020 • 16:00

S tradičně velkým zpožděním byl dnes zveřejněn seznam přihlášených posádek na třetí podnik letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally Guanajuato México, který se pojede tradičně na začátku března. Seznam tentokráte obsahuje více posádek, byť za cenu povolení řady aut s národní homologací včetně 'bastarda' Ford Escort Kena Blocka.

žádný příspěvek celý článek »

toplist