www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2020

Filip Mareš při premiéře v mistrovství světa obstál

foto

18. února 2020 • 20:30

Česká posádka Filip Mareš - Jan Hloušek, kterou podporuje Autoklub České republiky, se poprvé společně postavila na start závodu seriálu mistrovství světa v rally. Úřadující juniorské mistry Evropy v této disciplíně rozhodně nečekal lehký úkol, Rally Sweden dlouhodobě patří mezi světové podniky a letošní ročník navíc měl doslova atypické podmínky.

žádný příspěvek celý článek »

Privátní jezdci s vozy Škoda dojeli na druhém a pátém místě

foto

18. února 2020 • 20:20

Nejkratší Švédská Rally všech dob přinesla na nedělní závěrečné rychlostní zkoušce těsnou bitvu. Z důvodu neobyčejně teplého počasí bylo druhé kolo mistrovství světa FIA World Rally Championship zkráceno na devět rychlostních zkoušek s celkovou délkou 148,55 kilometru.

žádný příspěvek celý článek »

Evans s Toyotou Yaris WRC ovládl závod, tři Toyoty na prvních čtyřech pozicích

foto

18. února 2020 • 18:00

Elfyn Evans si na Švédské rallye svojí přesvědčivou jízdou vybojoval první vítězství v týmu Toyota Gazoo Racing, a to teprve ve svém druhém podniku za volantem vozu Toyota Yaris WRC. Na stupně vítězů se k němu připojil 19letý nováček Kalle Rovanperä, senzace závodu, který se vyškrábal na vrchol po nervy drásající bitvě o třetí místo se stájovým kolegou a mistrem světa Sébastienem Ogierem při skvělé speciálně bodované Power Stage na závěr závodu.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Zkrácenou Rally Sweden vyhrál Elfyn Evans

foto

16. února 2020 • 18:00

Letošní ročník Rally Sweden, kterou výrazně poznamenalo rušení rychlostních zkoušek kvůli nepříznivému počasí, vyhrál Elfyn Evans, který tak navázal na velmi dobrý výkon z úvodní soutěže šampionátu, Rallye Monte Carlo.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota bude ve Švédsku usilovat již o třetí triumf

foto

12. února 2020 • 15:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing WRT (World Rally Team) se bude snažit navázat na své úspěšné zahájení sezóny a již se připravuje na druhé kolo šampionátu WRC 2020, kterým je Švédská rallye: podnik, který Toyota v posledních třech letech dvakrát vyhrála.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Monte Carlo od André Lavadinha

foto

11. února 2020 • 15:00

Letošní sezónu mistrovství světa v automobilových soutěžích bylo zahájeno tradičně na tratích ve francouzských Alpách. I letošní ročník legendární Rallye Monte Carlo provázelo zrádné počasí, i když zledovatělých úseků nebylo tolik. Průběh soutěže si můžete připomenout na snímcích našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Monte Carlo od Daniela Fessla

foto

7. února 2020 • 15:00

Letošní sezónu mistrovství světa v automobilových soutěžích bylo zahájeno tradičně na tratích ve francouzských Alpách. I letošní ročník legendární Rallye Monte Carlo provázelo zrádné počasí, i když zledovatělých úseků nebylo tolik. Průběh soutěže si můžete připomenout na snímcích našeho stálého redakčního spolupracovníka Daniela Fessla.

žádný příspěvek celý článek »

Filip Mareš na prahu nové sezóny

foto

5. února 2020 • 14:30

V motoristické disciplíně rally je zimní přestávka velmi krátká a závodní sezóna tak vlastně nikdy nekončí. Posádku Filip Mareš a Jan Hloušek čeká další náročný rok, protože bude startovat na vybraných podnicích třech šampionátů. A tou největší výzvou bude mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Sweden se nakonec pojede !

foto

5. února 2020 • 00:10

Letošní zima je obecně hodně špatná a nejinak je tomu i ve Švédsku, kde se již příští týden uskuteční druhý díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích. Dlouho nad touto soutěží visel otazník, až před pár hodinami se rozhodlo, že se pojede, byť v okleštěné formě.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Monte Carlo od Dalibora Benycha

foto

29. ledna 2020 • 11:00

Letošní sezónu mistrovství světa v automobilových soutěžích bylo zahájeno tradičně na tratích ve francouzských Alpách. I letošní ročník legendární Rallye Monte Carlo provázelo zrádné počasí, i když zledovatělých úseků nebylo tolik. Průběh soutěže si můžete připomenout na snímcích našeho stálého redakčního spolupracovníka Dalibora Benycha.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye Monte Carlo: Dvě pódiová umístění Toyoty Yaris WRC

foto

29. ledna 2020 • 09:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing WRT se zbrusu novou jezdeckou sestavou vybojoval na Rallye Monte Carlo hned dvě pódiová umístění. Sébastien Ogier a Elfyn Evans si při své závodní premiéře s vozy Toyota Yaris WRC dojeli pro druhé, respektive třetí místo, když jim i přes velmi dobré výkony na trati nakonec poslední den uteklo vítězství, na které si dělaly zálusk hned tři vozy.

žádný příspěvek celý článek »

Citroëny C3 R5 okupily top 5 v RC2

foto

29. ledna 2020 • 08:00

Letošní enormně náročná Rally Monte Carlo byla svědkem toho, jak posádky na Citroënu C3 R5 prokázaly konkurenceschopný potenciál ve třídě RC2 umístěním na prvních pěti místech. Dvě z nich dokonce dojely do cíle podniku v první desítce celkového pořadí. Citroën Racing a jeho zákaznický soutěžní program si nemohl přát lepší start do sezony 2020.

žádný příspěvek celý článek »

Změny a novinky u Hyundaie – ve WRC nově Breen a Loubet

foto

28. ledna 2020 • 15:00

Letošní mistrovství světa minulý víkend odstartovalo na legendární Rallye Monte Carlo, která pro korejsko-německý Hyundai Motorsport přinesla hned na první dobrou vítězství Thierryho Neuvilla. Ale také obrovskou havárii úřadujícího světového šampiona a novou akvizici Hyundaie, Otta Tänaka, a rovněž poněkud rozpačitý výkon Sébastiena Loeba, jenž letos vstupuje do druhé sezony v barvách Hyundaie.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda Motorsport bude spolupracovat s Oliverem Solbergem

foto

27. ledna 2020 • 15:00

Po sezóně 2019, která byla pro Škoda Motorsport nejúspěšnější v celé její historii, se Škoda Motorsport ještě více zaměří na zákaznické týmy a posílí s nimi spolupráci poskytováním těch nejlepších možných služeb. Stejně jako v minulosti, bude i letos velmi důležitý program výchovy mladých jezdců. V roce 2020 bude Škoda Motorsport spolupracovat s týmem 18letého Olivera Solberga (S), který pojede se svým spolujezdcem Aaronem Johnstonem (GBR) za volantem vozu Škoda Fabia Rally2 evo

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Rallye Monte Carlo vyhrál Thierry Neuville

foto

26. ledna 2020 • 16:00

Po strhujícím souboji až do samotného konce vyhrál letošní ročník úvodního podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rallye Monte Carlo, belgický jezdec Thierry Neuville s Hyundai. Na stupně vítězů jej doprovodili jezdcy Toyoty Sébastien Ogier a Elfyn Evans.

žádný příspěvek celý článek »

toplist