www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2021

SOUHRN: Rally Poland vyhrál Alexey Lukyanuk

foto

22. června 2021 • 19:00

Ruský bohatýr Alexey Lukyanuk vyhrál úvodní závod letošního ročníku mistrovství Evropy, kterou byla netradičně šotolinová Rally Poland. Na stupně vítězů jej doprovodili Andreas Mikkelsen a domácí Miko Marczyk.

žádný příspěvek celý článek »

Polská rally: Zákaznické týmy Škoda Motorsport připraveny

foto

17. června 2021 • 16:35

S nadcházející ORLEN Rally Poland (18.–20. června 2021) vstupuje FIA Mistrovství Evropy v rallye (ERC) do letošní sezóny opožděné z důvodu pandemie nemoci covid-19. Na šotolinové rychlostní zkoušky v severní části země se připravuje celkem 15 zákaznických posádek Škoda Motorsport.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Poland

foto

8. června 2021 • 14:00

Po koronavirových problémech konečně startuje seriál mistrovství Evropy, a to rovnou ve velkolepém stylu. Organizátoři Rally Poland, která slaví 100 let od prvního ročníku, dnes zveřejnili skutečně nabitý seznam přihlášených posádek obsahující 44 speciálů kategorie R5. A nejde jen o kvantitu, ale i kvalitu.

žádný příspěvek celý článek »

Erik Cais s Jindřiškou Žákovou v roli ambasadorů barumky

foto

8. června 2021 • 12:00

Barum Czech Rally Zlín patří léta mezi nejvýznamnější české automobilové soutěže a zároveň mezi stěžejní podniky seriálu Mistrovství Evropy v rally (FIA ERC). Erik Cais a Jindřiška Žáková jsou zase přední českou posádkou, která úspěšně startuje pod hlavičkou Yacco ACCR Rally Team spadající pod Autoklub České republiky v podnicích evropského šampionátu. Pro letošní sezonu dochází k úzké spolupráci mezi těmito subjekty a Erik s Jindřiškou byli jmenováni do prestižní pozice ambasadorů zlínské rally.

žádný příspěvek celý článek »

Kalendář mistrovství Evropy 2021 doznal dalších změn

foto

14. května 2021 • 13:00

Na základě nutnosti odsunout i květnovou verzi Azores Rallye do podzimu nastaly v kalendáři letošního ročníku mistrovství Evropy další škatulata. Variant bylo několik, některé byly i bizarní. Nakonec se ale podařilo najít verzi, která ale není úplně ideální.

žádný příspěvek celý článek »

Maluj, vyhrávej a pomáhej s Barum Czech Rally Zlín!

foto

22. března 2021 • 12:15

Úzký vztah mezi Barum rally a výtvarným uměním není žádnou novinkou. Od prvních ročníků až do 90. let patřily zručně vyobrazené závodní vozy k hlavním motivům jednotlivých ročníků – ať už šlo o plakáty, titulní strany programů, samolepky či poutače v ulicích města. V posledních letech se pořadatelé k této tradici vrátili prostřednictvím Star Rally Historic, pro kterou se již několikrát o hlavní motiv této atraktivní soutěže postaral hostětínský výtvarník Daniel Šenkeřík. Pro nadcházející jubilejní 50. ročník se pořadatelé Barum Czech Rally Zlín rozhodli tvůrčí sféru zcela otevřít veřejnosti a připravili výtvarnou soutěž!

žádný příspěvek celý článek »

Ředitel barumky Miloslav Regner: Očkování je správná cesta

foto

9. března 2021 • 17:15

Přípravy na jubilejní 50. ročník Barum Czech Rally Zlín jsou v plném proudu. Pořadatelé této mezinárodní automobilové soutěže nechtějí opakovat scénář z předchozího roku, kdy musela být rally odložena na letošní rok. Rychle se šířící nemoc Covid-19 vzala naději uspořádat barumku v roce 2020. Celý organizační tým počítá s tím, že se podaří odjet kulatý ročník v termínu 27. – 29. srpna 2021, kdy bude snad již celosvětová pandemie na ústupu i zásluhou vakcinace obyvatelstva.

žádný příspěvek celý článek »

Přípravy na jubilejní barumku pokračují v plném tempu

foto

25. února 2021 • 12:00

Pořadatelé Barum Czech Rally Zlín pracují na přípravách jubilejního 50. ročníku této oblíbené automobilové soutěže. Ten je naplánován na tradiční termín o posledním srpnovém víkendu 27. – 29. 8. 2021. Organizační tým kolem dlouholetého ředitele Miloslava Regnera i v této nelehké situaci ovlivněné celosvětovou pandemií koronaviru pracuje na plné obrátky, aby se jubilejní barumka uskutečnila.

žádný příspěvek celý článek »

Kalendář mistrovství Evropy 2021 doznal změn

foto

5. února 2021 • 17:00

Vzhledem k aktuální koronavirové situaci v celém světě doznal kalendář letošního mistrovství Evropy prvních změn. Žádný ze závodů nebyl zrušen, jen došlo k přesunutí termínů tří z plánovaných soutěží.

žádný příspěvek celý článek »

Clio Trophy by Toksport WRT v mistrovství Evropy

foto

1. února 2021 • 15:00

S razantnějšími změnami přichází mistrovství Evropy. Poté, co ERC Junior přechází z vozů Rally2 na speciály Rally3, přichází další iniciativa na podporu mladých jezdců - značkový pohár vozů Renault Clio Rally5.

žádný příspěvek celý článek »

toplist