www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2022

Jan Černý získal své premiérové vítězství v rámci WRC3, zvítězil na Sardinii

foto

8. června 2022 • 07:00

Mnohdy se říká, že rally soutěž končí až na cílové rampě. A přesně tohle platilo i v případě posádky Jantar Teamu, Jana Černého a Tomáše Střesky na Sardínii. Od letošního ročníku seriálu FIA World Rally Championship vznikly nové kategorie, které bojují o titul Mistra světa v rally.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Safari Rally Kenya

foto

29. května 2022 • 08:00

Na konci června bude pokračovat mistrovství světa v automobilových soutěžích mimoevropským závodem v Africe. Organizátoři Safari Rally Kenya dnes zveřejnili hodně chudý seznam přihlášených posádek, který čítá pouhopouhých 34 dvojic, včetně jedné české, kdy si Martin Prokop se Zdeňkem Jůrkou pojedou napravit nezdar z loňského roku. Na startu se objeví i oba Sébastienové.

žádný příspěvek celý článek »

Rovanperä a Evans na prvních dvou místech v Portugalsku s Toyotou GR Yaris Rally1

foto

26. května 2022 • 10:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing World Rally Team oslavuje úžasný výsledek v podobě prvních dvou míst vozů GR Yaris Rally1 v rámci šotolinové premiéry na portugalské rallye, kde Kalle Rovanperä zároveň vybojoval již třetí vítězství v řadě, těsně před stájovým kolegou Elfynem Evansem.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Vodafone Rally de Portugal vyhrál Kalle Rovanperä

foto

25. května 2022 • 16:00

Finský mladík Kalle Rovanperä opanoval Vodafone Rally de Portugal a připsal si tak třetí vítězství v mistrovství světa v řadě. Dominanci Toyoty potvrdil druhým místem Elfyn Evans, třetí dojel po těsném souboji s Katsutou Dani Sordo.

žádný příspěvek celý článek »

Vývoj závodního vozu: pro jezdce dřina i zábava

foto

15. května 2022 • 23:45

Škoda Motorsport dokončuje vývoj nové generace soutěžního speciálu Škoda Fabia Rally2. Klíčovou roli při něm hrají testovací jezdci. Jak svou práci vnímají a popisují? Vývoj nového závodního vozu je nesmírně náročný úkol. Obzvlášť, když navazujete na tak úspěšný vůz, jako byla dosavadní Škoda Fabia Rally2 postavená na základě třetí generace sériového modelu Fabia.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Italia Sardegna

foto

14. května 2022 • 11:00

Pouhé dva týdny po portugalské soutěži bude pokračovat mistrovství světa v automobilových soutěžích dalším podnikem na rozbité šotolině. Tentokráte se posádky vydají na středomořský ostrov Sardínie, kde se uskuteční další ročník Rally Italia Sardegna. Seznam přihlášených posádek tentokrát žádné větší překvapení nepřináší.

žádný příspěvek celý článek »

Cais se vrátil do čela WRC2 Junior

foto

3. května 2022 • 14:00

Při svém druhém letošním startu v seriálu mistrovství světa na Chorvatské rally obsadili Erik Cais a Petr Těšínský čtvrtou příčku v kategorii WRC2 Junior. Díky další porci mistrovských bodů se 22letý mladík s Fordem Fiestou Rally2 týmu Orsák Rallysport znovu vrátil na čelo průběžného pořadí, které vybojoval po senzačním vítězství na úvodní Rallye Monte Carlo. Do Chorvatska přijely českou posádku, reprezentující Yacco ACCR Team, podpořit stovky našich fanoušků.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Vodafone Rally de Portugal

foto

2. května 2022 • 14:00

O třetím květnovém víkendu odstartuje letošní ročník Vodafone Rally de Portugal, který bude jedním z nejlépe obsazených závodů aktuální sezóny. A dopomůže tomu nejen špičkové obsazení kategorie WRC2, ale hlavně aktivní účast obou legendárních Sébastienů. Že se v Portu a okolí sejde skutečně špičková sestava můžete potvrdit i z přiloženého seznamu přihlášených.

žádný příspěvek celý článek »

Chorvatská rallye: Rovanperä impozantně zvítězil

foto

27. dubna 2022 • 15:00

Kalle Rovanperä v napínavém dojezdu Rallye Chorvatsko vybojoval úžasné vítězství pro tým Toyota Gazoo Racing World Rally Team. Impozantním způsobem potvrdil své vedení v žebříčku světového rallyového šampionátu FIA.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Kalle Rovanperä ovládl Croatia Rally

foto

26. dubna 2022 • 00:05

Kalle Rovanperä dokonale využil své startovní pozice a i přes potíže s defektem a volbou pneumatik dokázal zvítězit v letošním ročníku Croatia Rally, kterou provázelo neobyčejně škaredé počasí.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Croatia Rally

foto

1. dubna 2022 • 15:00

Již ve druhé polovině dubna se uskuteční třetí díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Croatia Rally. Na závod se chystající davy českých fanoušků jistě potěší, že ve zveřejněném seznamu přihlášených posádek se nachází hned trojice posádek z České republiky.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Sweden od Toma Buyse

foto

7. března 2022 • 10:00

Na konci února pokračovalo mistrovství světa v automobilových soutěžích na Rally Sweden, která se do kalendáře vrátila po roční pauze a s výhledem na lepší zimní podmínky posunula své centrum více na sever do oblasti Umeå. Průběh této soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Toma Buyse.

žádný příspěvek celý článek »

Zlato a bronz na sněhu pro létající Finy z Toyota Gazoo Racing

foto

28. února 2022 • 15:30

Závodní tým Toyota Gazoo Racing World Rally Team slaví první triumf s novým vozem GR Yaris Rally1. Kalle Rovanperä se stal vítězem Švédské rallye, která je druhým kolem světového rallyového šampionátu FIA 2022. Tým dokonce získal pódiový double, neboť třetí místo obsadil Rovanperův stájový kolega, Fin Esapekka Lappi, poprvé jedoucí v barvách TGR od roku 2018.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Kalle Rovanperä vyhrál Rally Sweden

foto

27. února 2022 • 21:00

Finský mladík ve službách Toyoty Kalle Rovanperä zvítězil v letošním ročníku Rally Sweden a probojoval se do čela průběžné klasifikace mistrovství světa. Na stupně vítězů jej doprovodili Thierry Neuville a Esapekka Lappi.

žádný příspěvek celý článek »

Motorsport není jen o sezení za volantem

foto

21. února 2022 • 18:00

Po úspěšném debutu Jana Černého na Rally Monte Carlo se český “soutěžák” věnuje i dalším aktivitám, které jsou spojené s jeho jménem. Závodní speciál Ford Fiesta Rally3 z dílen LMP Racing pod hlavičkou Jantar Team se vrátil do Česka, zatímco se Honza přesunul do Velké Británie, kde se snaží zdokonalit ve své Angličtině. Přípravu na dvojitou světovou kampaň v podobě WRC a WRX tak rozhodně nepodceňuje.

žádný příspěvek celý článek »

toplist