www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2022

nejnovější | novější [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ]

Srpnový závod mistrovství světa se pojede v Belgii

foto

18. února 2022 • 15:00

Dlouhou dobu se zdálo, že srpnovým podnikem mistrovství světa v automobilových soutěžích bude irská Circuit of Ireland. Organizátoři však po vánočních svátcích oznámili promotérovi, že se svého slotu v kalendáři vzdávají. Dlouho se řešila náhrada, nakonec byla dnes oficiálně potvrzena belgická Ypres Rally.

žádný příspěvek celý článek »

Módní rádoby-ekologie v rallysportové praxi

foto

2. února 2022 • 13:00

Automobilové soutěže v letošním roce vstoupily do nové éry. Po dlouhých čtyřiadvaceti letech totiž opustily scénu speciály kategorie WRC a místo nich přišly vozy Rally1. A nejen prostřednictvím nich se světový rallysport naplno vydal na protežovanou ekologickou vlnu.

příspěvků: 3 celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Sweden

foto

28. ledna 2022 • 21:00

Mistrovství světa v automobilových soutěžích bude pokračovat koncem února ve Švédsku. Organizátoři Rally Sweden doufají, že tentokrát nebudou muset rušit podnik kvůli covidu, navíc kvůli lepším sněhovým podmínkám přesunuli podnik do oblasti Umea. Dnes navíc zveřejnili seznam přihlášených posádek, na kterém tentokrát není ani jedna česká posádka.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Monte Carlo od Jörga Ullmanna

foto

28. ledna 2022 • 19:00

O uplynulém víkendu konečně začalo letošní mistrovství světa v automobilových soutěžích, a to svým nejikoničtějším podnikem - Rallye Monte Carlo. Průběh této soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Jörga Ullmanna.

žádný příspěvek celý článek »

Erik Cais: Na Monte je hlavní týmová souhra

foto

27. ledna 2022 • 16:00

Svůj premiérový start na legendární Rallye Monte Carlo proměnila posádka Erik Cais – Petr Těšínský v senzační vítězství v kategorii WRC2 Junior. Česká posádka navíc obsadila s Fordem Fiesta Rally2 týmu Orsák Rallysport druhé místo v nabitém seriálu WRC2 Open a dokázala se probojovat do první desítky mezi soutěžní špičku se speciály Rally1.

žádný příspěvek celý článek »

Hustopečský Agrotec team pošesté pokořil Monte

foto

27. ledna 2022 • 15:00

Hustopečská dvojice Martin Rada – Jaroslav Jugas zvládla všechny nástrahy 90. ročníku slavné Rallye Monte Carlo a pošesté v historii vystoupala až na cílovou rampu. Se speciálem Abarth 124 Rally obsadila 45. místo, ve své třídě RGT skončila pátá.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye Monte-Carlo: Úspěšná premiéra Toyoty GR Yaris Rally1

foto

27. ledna 2022 • 14:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing World Rally Team úspěšně uvedl nové vozy GR Yaris Rally1 na Rallye Monte-Carlo. Sébastien Ogier skončil celkově na druhém místě a Kalle Rovanperä čtvrtý.

žádný příspěvek celý článek »

Vynikajúci vstup do svetovej rally sezóny v podaní Jantar Teamu

foto

27. ledna 2022 • 13:00

Slovenský Jantar Team vstúpil do Majstrovstiev sveta v rally 2022 druhým miestom v rámci seriálu WRC3 na Rally Monte Carlo. Deväťdesiaty ročník podujatia Rally Monte Carlo 2022 sa stal premiérovým podujatím v rámci svetového rally šampionátu pre slovenský Jantar Team. Jeho posádka Jan Černý – Petr Černohorský vybojovala s vozidlom Ford Fiesta Rally3 nádherné druhé miesto v kategórii WRC3.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Sébastien Loeb vyhrál Rallye Monte Carlo

foto

26. ledna 2022 • 18:00

Zahajovací podnik letošní revoluční sezóny mistrovství světa v automobilových soutěžích, které po dlouhých letech nekralovaly speciály WRC, opanovala dvojice legendárních Sébastienů. V cíli se nakonec radoval ten starší, zkušenější a stále ještě úspěšnější z nich - Sébastien Loeb.

žádný příspěvek celý článek »

Revoluce v rallye: Toyota startuje s hybridy

foto

17. ledna 2022 • 19:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing World Rally Team zahajuje novou éru rallye s hybridními vozy GR Yaris Rally1. Sezónu 2022 odstartuje na Rallye Monte Carlo20.-23. ledna.Hybridní ústrojí všech vozů tvoří baterie o kapacitě 3,9 kWh a motorgenerátor, jenž při zrychlování nabídne výkonovou posilu 100 kW (134 k).

žádný příspěvek celý článek »

Agrotec Czech Abarth Team vyráží na Monte

foto

15. ledna 2022 • 11:00

Seriál mistrovství světa stojí před svou další kapitolou. Ta se začala psát v roce 1973, o jezdecký titul se pak bojuje od sezóny 1977. Od těchto let nebyla slavná Rallye Monte Carlo ve světovém kalendáři jen třikrát, v letech 2009–2011. Od roku 2012 je zpět a tradičně patří k první prověrce nové techniky a špičkových soutěžních posádek.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rallye Monte Carlo

foto

10. ledna 2022 • 13:00

Již příští týden začne nejen nová sezóna mistrovství světa v automobilových soutěžích, ale také nová éra soutěžních speciálů nejvyšší kategorie. Organizátoři tradičního zahajovacího podniku Rallye Monte Carlo dnes konečně zveřejnili seznam přihlášených posádek.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Černý míří na mistrovství světa rally společně s Jantar Teamem

foto

3. ledna 2022 • 12:00

Jan Černý se pro letošní sezónu stal pilotem slovenského Jantar Teamu. Společně plánují dlouholetý program, který by měl vyvrcholit startem na slavné Dakar Rally. Hlavním cílem spolupráce je start na Mistrovství světa v rallye a v první společné sezóně se chtějí ukázat v co nejlepším světle a bojovat o přední pozice v kategorii WRC3 s novým vozem Ford Fiesta Rally3.

žádný příspěvek celý článek »

Zveřejněn předběžný kalendář MS 2022

foto

17. října 2021 • 17:30

Promotér mistrovství světa dnes oznámil plánovaný kalendář soutěží na nadcházející sezónu. Opět se většina soutěží uskuteční výhradně v Evropě, kalendář vesměs kopíruje letošní ročník. Vypadávají náhrandí podniky (Arctic, Ypres, Monza), namísto Chile se dostává Nový Zéland. A místo Walesu nejspíš bude Severní Irsko.

žádný příspěvek celý článek »

nejnovější | novější [ 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ]
toplist