www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 13 - Int. Jänner Rallye (MMČR+ME)

Na Jänneru v barvách Subaru pojedou Kačírek i Firla

foto

3. ledna 2013 • 22:30

Rok 2013 se ani nestačil pořádně rozběhnout a již startuje i nová sezóna českého soutěžáckého šampionátu. Tu letos opět zahajuje rakouská Jänner Rallye, která je letos zařazená i do Mistrovství Evropy. Premiéru právě ve Freistadtu oslaví nový Subaru Czech Duck Racing Team.

žádný příspěvek celý článek »

"Bude to hrozně těžké," shodují se jezdci

foto

3. ledna 2013 • 19:50

V zaplněném tiskovém středisku Jännerrallye 2013 ve WKO Freistadt se dnes novinářům představily čtyři hvězdy zítra začínajícího prvního závodu mistrovství Evropy a odpovídaly na jejich dotazy. Byli jimi Raimund Baumschlager, Jan Kopecký a Francois Delecour, tedy současní mistři v rallye z Rakouska, Česka a Rumunska, a bývalý švédský mistr světa Stig Blomqvist.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze shakedownu Jänner Rallye od Svena Kolluse

foto

3. ledna 2013 • 18:00

Dnešní shakedown na Jänner Rallye probíhal na necelé dva kilometry dlouhém úseku v Trolsbergu nedaleko Freistadtu. Během pěti hodin se vystřídalo různé počasí, jak můžete posoudit na snímcích našeho stálého redakčního spolupracovníka Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký vyhrál shakedown na Jänner Rallye

foto

3. ledna 2013 • 16:40

Jan Kopecký vyhrál dnešní shakedown na Jänner Rallye. Na dvoukilometrovém úseku v Trolsbergu nedaleko Freistadtu se dnes střídalo počasí, takže trať byla chvíli suchá, chvíli mokrá, chvílemi se snášel sníh. Na pomyslné stupně vítězů by pak vystoupali Francois Delecour a Beppo Harrach.

žádný příspěvek celý článek »

Černého premiéra na bílém sněhu?

foto

3. ledna 2013 • 13:20

Česká posádka Jan Černý - Pavel Kohout, která je po loňské úspěšné sezoně ověnčena řadou titulů, se v těchto dnech seznamuje s tratí nadcházející 30. Internationale Jännerrallye. Ta už v pátek odstartuje v okolí rakouského městečka Freistadt.

žádný příspěvek celý článek »

Všechny itineráře jsou v rukou jezdců

foto

3. ledna 2013 • 13:10

Jänner Rallye 2013 ve Freistadtu hlásí již před zítřejším stratem mimořádně potěšitelnou zprávu. Z 93 posádek, které se přihlásily do prvního závodu mistrovství Evropy v rally, jich přes startovní rampu projede 88.

žádný příspěvek celý článek »

Jak jsem "roztrhal" tiskovou zprávu Nikiho Glisice aneb do čeho jsem se to zase já hlupák stará „navezl“…

foto

3. ledna 2013 • 08:40

Tento víkend oslaví Jänner-Rallye své třicetileté narozeniny. Niki Glisic a Josef Král je oslaví skutečně neobvyklým a poněkud dobrodružným způsobem... Společným startem! Vznik jejich přátelství se datuje už před mnoha a mnoha rally v Rakousku i v Čechách, a díky tomu už na nejednom „vyhlášení výsledků“ (obvykle v pozdních nočních hodinách :-) zazněla i myšlenka jejich společného startu... Zpočátku to vypadalo vždy jen jako „nevinné hecování“ (Rakušáci pro to mají krásný název Šňapsidee... :-D).

žádný příspěvek celý článek »

Delimax Team před Jänner Rallye 2013

foto

3. ledna 2013 • 08:00

Posádka Delimax Teamu má před sebou první podnik nové sezony v automobilových rally. Pavel Valoušek a Lukáš Kostka míří na rakouskou Jänner Rally, které je vedle českého a rakouského mistrovství zařazena i do nově vzniklého seriálu Mistrovství Evropy ERC.

žádný příspěvek celý článek »

Václav Pech jun. a Petr Uhel na startu nové sezóny

foto

1. ledna 2013 • 14:00

Jak se stává tradicí, bývá závěr roku mezi českými soutěžáky hodně hektický. Hned po novém roce se jede Jänner Rallye zařazená jako české a rakouské mistrovství a letošní ročník i jako Mistrovství Evropy nově nazvané ERC (European Rallye Championship).

žádný příspěvek celý článek »

Francois Delecour pojede s Kronosem

foto

23. prosince 2012 • 23:00

Jedna z posledních aktivních legend automobilových soutěžích z devadesátých let minulého století, Francois Delecour, se na rakouské Jänner Rallye představí s Peugeotem belgické stáje Kronos. Bude s ním pokračovat i v dalších závodech mistrovství Evropy?

příspěvků: 1 celý článek »

Pavel Valoušek testoval na Jänner Rallye (FOTO)

foto

22. prosince 2012 • 18:30

Pavel Valoušek se vydal k našim východním sousedům na Slovensko, aby se dokonale připravil na lednovou Jänner Rallye. V Tatrách na celý tým čekalo ideální zimní podmínky s teplotamy kolem desíti stupňů pod bodem mrazu. Jízda s osvědčeným Peugeotem 207 S2000 dopadla na výbornou, posádka je připravena na vstup do nové sezóny.

příspěvků: 3 celý článek »

Špičkové jezdecké pole na 30. Jänner Rallye

foto

20. prosince 2012 • 03:10

S Jännerrallye 2013 vstupuje rakouské mistrovství do nové sezóny, stejně jako mistrovství české, jehož je vrcholná událost v Mühlviertelu opět součástí. Soutěž přilákala také špičkové hvězdy mezi evropskými esy v rallye díky skutečnosti, že Jännerrallye je také začátkem ERC, European Rallye Championship.

žádný příspěvek celý článek »

RC Mühlviertel uvítá na 30. Jännerrallye celkem 91 posádek

foto

19. prosince 2012 • 18:00

Mistrovství Evropy přivede v jubilejním ročníku do Freistadtu 11 národností Proti 49 zahraničním posádkám se postaví 42 domácích O body do mistrovství bude bojovat 1 prioritní jezdec FIA a 17 jezdců s národní prioritou.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Jänner Rallye

foto

18. prosince 2012 • 18:10

Dnes byl zveřejněn seznam přihlášených posádek na zahajovací podnik 'nového' mistrovství Evropy i Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky, rakouskou Jänner Rallye. Přestože brzký termín odradil některé posádky, i tak je předložený seznam posádek hodně zajímavý.

žádný příspěvek celý článek »

Jaroslav Orsák havaroval na testech

foto

15. prosince 2012 • 16:00

Zimní přestávka neznamená, že soutěžní jezdci odpočívají. V posledních dnech probíhají nejen testy továrních týmů před Rallye Monte Carlo, ale i příprava posádek před rakouskou Jänner Rallye. Jedním z jezdců, který se intenzivně připravuje na blížící se úvod sezony, je úřadující mistr třídy 3 Jaroslav Orsák. Jeho testy bohužel ve čtvrtek přerušila havárie.

žádný příspěvek celý článek »

toplist