www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR15 - Rallye Šumava Klatovy (MČR)

Jan Černý v sezoně 2015 v týmu Mogul Adell Racing

foto

15. dubna 2015 • 21:20

Úspěšný juniorský soutěžní jezdec Jan Černý má před sebou sezonu, která pro něj bude v mnoha ohledech přelomová. Jana Černého jsme byli zvyklí vídat převážně za volantem nejrůznějších dvoukolek, s nimiž získal nejeden soutěžní úspěch doma i v zahraničí. K několika domácím titulům v roce 2012 přibyl i titul mistrů Evropy v rally kategorie 2WD a v mezidobí si Jan vyzkoušel i několik startů se čtyřkolkami snad všech kategorií.

žádný příspěvek celý článek »

Historii Rallye Šumava Klatovy vládne značka Škoda

foto

13. dubna 2015 • 10:10

Mezi vítěznými vozy dosavadních ročníků nejstarší domácí automobilové soutěže s přehledem panují škodovky. Jejich různé modely tu slavily prvenství celkem 19x včetně úvodního zápolení, kdy se radovali Jílek s Hlaváčkem na voze Škoda Octavia Touring Sport.

příspěvků: 1 celý článek »

Tomáš Pospíšilík spojil síly s Peugeotem

foto

9. dubna 2015 • 12:55

Úspěšný juniorský závodník autokrosových tratí Tomáš Pospíšilík dal v loňské sezoně před autokrosem definitivně přednost nejkomplexnější motoristické disciplíně, kterou jsou automobilové soutěže - rallye. V autokrosu závodil od svých jedenácti let a na svém kontě má i dva mistrovské tituly.

žádný příspěvek celý článek »

Gemini Clinic Rally Team na Šumavě s Bryanem Bouffierem

foto

2. dubna 2015 • 08:10

Velké překvapení přichystal Gemini Clinic Rally Team pro české fanoušky na zahajovací podnik letošního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Do týmového speciálu Citroën DS3 R5 totiž na Rallye Šumava Klatovy usedne špičkový francouzský pilot Bryan Bouffier.

příspěvků: 1 celý článek »

V Klatovech už přibývají přihlášky

foto

31. března 2015 • 10:30

Úterý 31. března je v kalendáři příprav klatovských soutěží vepsáno jako velmi důležité datum. O půlnoci tohoto dne totiž vyprší první uzávěrka přihlášek, jejímž dodržením dostanou týmy možnost zaplatit pro účast na 50. Rallye Šumava Klatovy i 24. Historic Vltava snížený vklad. Mnohé toho tradičně využívají, ostatně informace o soutěži se postupně objevují také na klubových stránkách www.pamk.cz.

žádný příspěvek celý článek »

Klatovské soutěže mají schváleny základní dokumenty

foto

23. března 2015 • 08:00

Závodníci i fanoušci automobilových soutěží se obvykle nemohou dočkat schválení základních dokumentů, které jim o nadcházející sportovní akci prozradí všechny důležité údaje. Tato tzv. zvláštní ustanovení pro 50. Rallye Šumava Klatovy i 24. Historic Vltava Rallye byla právě vydána a jsou společně s dalšími informacemi i elektronickou přihláškou již k dispozici na klubových stránkách www.pamk.cz.

žádný příspěvek celý článek »

Zvláštní ustanovení na Rallye Šumava Klatovy i na Vltavu

foto

20. března 2015 • 15:45

Dnes byly zveřejněny zvláštní ustanovení na zahajovací díl letošního seriálu mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, Rallye Šumava Klatovy. Zároveň byly zveřejněny ustanovení také na souběžně jedoucí Historic Rallye Vltava, která bude i letos zařazena do mistrovství Evropy historických vozů.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën Total Michelin Trophy CZ 2015 se představuje

foto

18. března 2015 • 18:00

Dlouhých šest sezon jsme mohli na českých tratích sledovat bitvy účastníků CITROËN RACING TROPHY CZ. V letošní sedmé sezoně to nebude jinak, i když formát projektu se bude zásadně lišit. Zásadní změnou prošel název, promotér Gekon Racing nově představuje CITROËN TOTAL MICHELIN TROPHY CZ 2015.

žádný příspěvek celý článek »

Kdo obsadí uvolněnou sedačku po Adamu Koblihovi?

foto

14. března 2015 • 14:20

Tým MRS Racing se díky výkonům Adama Koblihy loni zařadil mezi nejvážnější uchazeče o titul mistra v kategorii vozů s pohonem přední nápravy. Ve finále v Příbrami sice stálo více štěstí na straně Egona Smékala, i post vicemistra v tabulce Mezinárodního mistrovství ČR v rally však pro valašský tým znamenal úspěch, se kterým se před sezonou nepočítalo.

žádný příspěvek celý článek »

Klatovy hlásí návrat do dubnového termínu

foto

5. března 2015 • 14:20

Letos se příznivci rychlých kol na Klatovsku dočkají svého motoristického svátku o pár týdnů dříve než v minulém roce. Jubilejní 50. Rallye Šumava Klatovy i sesterská 24. Historic Vltava Rallye se budou konat v tradičním čase, vše důležité se odehraje 23.-25. dubna 2015.

žádný příspěvek celý článek »

toplist