www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Norway (JRC)

Ford vede po dvojnásobném vítězství oba šampionáty

foto

19. února 2007 • 09:00

Přesvědčivý náskok v obou šampionátech MS v rally 2007 si vybudoval tým BP-Ford po umístění na prvním a druhém místě v cíli Norské rally. Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen zvítězili s Focusem RS WRC stylem start - cíl, Marcus Grönholm a Timo Rautiainen dojeli se stejným vozem druzí se ztrátou 9,5 sekundy.

žádný příspěvek celý článek »

Norská rally - Hattrick Fordu

foto

18. února 2007 • 15:15

Vozy Ford Focus WRC opanovaly stupně vítězů letošní Norské rally, nováčka v kolotoči seriálu poniků světových rally. O své druhé vítězství na soutěži v kariéře se na posledním rychlostním testu nenechal připravit mladý Mikko Hirvonen, s minimálním odstupem za ním skončila týmová jednička Marcus Grönholm, který se díky bodům za druhé místo vyšvihl do čela průběžné klasifikace šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Norská rally - RZ 15, 16, 17 : Henning rychlejší Pettera

foto

18. února 2007 • 11:20

Úvod třetí a závěrečné etapy se nesl především ve znamení vzájemného souboje norského dua bratří Solbergů. Doslova jako blesk vletěl do úvodního rychlostního testu starší Henning, kterého pokořil na této zkoušce pouze úřadující mistr světa Sébastien Loeb.

žádný příspěvek celý článek »

BP-Ford si v Norsku upevnil vedoucí pozice

foto

18. února 2007 • 10:10

Během dramatické druhé etapy Norské rally zvýšil tým BP-Ford svůj náskok na prvních dvou pozicích průběžného pořadí. Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen, kteří v soutěži vedou od samého startu, mají před svými týmovými kolegy Marcusem Grönholmem a Timem Rautiainenem výhodu 19,3 sekundy.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Norway

foto

18. února 2007 • 08:10

Aktuální fotogalerie Petra Frýby se nám dnes rozrostla o dalších 24 snímků, v nichž Petr zachytil atmosféru druhé etapy soutěže, při níž se její účastníci ocitli mimo jiné také pod olympijskými skokanskými můstky v Lillehameru.

žádný příspěvek celý článek »

Kopecký v TOP10, Liška stále ve hře a Štěpánek na cestě domů

foto

17. února 2007 • 21:30

Jestliže páteční etapa Norské rally českým barvám moc radosti nepřinesla, druhé ze třech dějství bylo alespoň pro některé z nich veselejší. V náročných podmínkách, kdy husté sněžení střídal stejně silný déšť, mlha a také obleva, se z trojice českých posádek účastnících se Norské rally nejvíce dařilo Janu Kopeckému a Filipu Schovánkovi.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký se posunul na 10. pozici

foto

17. února 2007 • 18:30

Výborným výkonem se v sobotní etapě Norské rally prezentovala posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek startující s vozem Škoda Fabia WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Norská rally - Po druhé etapě radost v táboře Fordu

foto

17. února 2007 • 17:00

Druhá polovina dnešní etapy Norské rally znamenala velké překvapení pro většinu příznivců automobilových soutěží, když po dlouhé době chyboval úřadující světový šampión Sébastien Loeb na Citroenu C4 WRC. Francouz byl jediný, kdo dokázal držet krok s dominujícím duem Hirvonen - Grönholm, ovšem pouze do 12. rychlostní zkoušky.

příspěvků: 2 celý článek »

Norská rally - RZ 9 a 10: Nový sníh všem zkomplikoval život

foto

17. února 2007 • 11:00

Druhá etapa letošní 22. Rally Norway s sebou přinesla teploty okolo bodu mrazu a především hustý mokrý sníh, který v silné vrstvě pokryl trať rychlostních testů.

příspěvků: 1 celý článek »

Postřehy z Norska: Fotoseriál: Slabší kusy musí pryč!

foto

17. února 2007 • 10:30

Doba ledová je doba ledová, řekl by si pračlověk Janeček. Na drsném severu přetrvávají drsné zvyky i nadále. Překáží váš závodní stroj ostatním soutěžícím? Hrozí, že jej jiný vůz poškodí? Hrozí zrušení, nebo přerušení rychlostní zkoušky? Šup s ním na 'boudu', škody budou určitě nižší...

příspěvků: 4 celý článek »

Fordům patří v Norsku první a druhé místo

foto

17. února 2007 • 09:10

Na prvním a druhém místě figurují po první etapě Norské rally Focusy RS WRC týmu BP-Ford. Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen jsou ve vedení třetího podniku sezony 2007 od jeho prvních kilometrů. Před svými týmovými kolegy Marcusem Grönholmem a Timem Rautiainenem mají náskok 15,5 sekundy.

žádný příspěvek celý článek »

Postřehy z Norska: Dobrodružné chvilky českých posádek

foto

17. února 2007 • 08:15

Nástrahy tratě Norské pořádně potrápily všechny tři české dvojice, které se postavily na start. Zatímco Kopecký se Schovánkem vyvázli jen s časovou ztrátou, Liška s Plachým i Štěpánek s Omelkou spadli do záchranné sítě SuperRally.

žádný příspěvek celý článek »

Kopeckému nevyšla první etapa podle představ

foto

16. února 2007 • 22:20

Úvodní etapou vstoupila do historie Mistrovství světa v rally soutěž v okolí norského města Hamar. Norská rally pořádaná poprvé jako součást světového šampionátu měla v páteční etapě na programu osm rychlostních zkoušek.

žádný příspěvek celý článek »

Norská rally - RZ 5, 6, 7 a 8: Po první etapě vede Hirvonen

foto

16. února 2007 • 17:15

Ani odpolední čtyři rychlostní zkoušky, které se jely těsně za sebou a bez servisní zóny, nic nezměnily na tom, že je po úvodním dni na vedoucí pozici Mikko Hirvonen. Druhý je jeho týmový kolega Marcus Grönholm a třetí pak Sébastien Loeb, který se znovu dnes nevyvaroval hned několika chyb.

příspěvků: 4 celý článek »

Norská rally - RZ 3, 4: Kopecký byl mimo trať a ztratil

foto

16. února 2007 • 13:30

Český pilot se Škodou Fabií WRC Jan Kopecký byl na RZ 3 mimo trať a ztratil přes tři minuty. V průběžném pořadí to znamenalo propad až do třetí desítky. Jan musel po výletu mimo trať zastavit a vyčistit chladič zacpaný sněhem.

žádný příspěvek celý článek »

toplist