www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Norway (JRC)

Norská rally - RZ 1, 2: Hirvonen začal ostře

foto

16. února 2007 • 09:30

Doslova po hlavě vlétl do norské rally Mikko Hirvonen, který v RZ 1 všem jezdcům nadělil více než deset vteřin a suverénně se dostal do vedení. Ve druhém testu sice zvolnil, nicméně i nadále mu patří vedoucí pozici. Druhý je Marcus Grönholm a třetí pak Sébastien Loeb, který se v RZ 1 dopustil chyby a hodně ztratil.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Norské rally

foto

16. února 2007 • 08:50

V první dávce snímků, které nám dnes v noci zaslal přímo z norského Hamaru náš kolega Petr Frýba, se můžete společně s námi podívat na to, jak probíhal včerejší oficiální shakedown, ale také alespoň trochu 'ochutnat' také atmosféru večerního slavnostního startu nové soutěže seriálu mistrovství světa FIA v rally.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop bude v Norsku chybět

foto

16. února 2007 • 07:40

Mistrovství světa v rally 2007 pokračuje ve dnech 15. - 18. února Norskou rally. Navzdory původním plánům se v okolí Hamaru neobjeví česká posádka Martin Prokop - Jan Tománek. Týmu se nepodařilo start zajistit po technické stránce.

příspěvků: 1 celý článek »

Norská rally - ON LINE

foto

16. února 2007 • 07:00

Jen týden po skončení Švédské rally, kterou vyhrál Marcus Grönholm, následuje Norská rally. I zde se očekává velmi tvrdý souboj především mezi Grönholmem a Loebem. Všichni si přejí, aby se do něj připojil také bratři Solbergové, kteří pojedou na domácí půdě. Sledujte opět spolu s námi Norskou rally, která se jede premiérově, jako součást seriálu mistrovství světa

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký před startem Norské rally

foto

15. února 2007 • 15:40

Světový šampionát v rally pokračuje třetím dějstvím a poprvé ve své historii se nejlepší světoví jezdci utkají o body do Mistrovství světa v rally na rychlostních testech v Norsku.

příspěvků: 1 celý článek »

Norská rally - Na shakedownu nejrychlejší Loeb

foto

15. února 2007 • 12:50

Velkým překvapením je jméno vítěze čtvrtečního shakedownu před Norskou rally. Vůbec poprvé se takového úspěchu dočkal Jari Matti Latvala, který porazil i Marcuse Grönholm a Sébastiena Loeba. Pro mladého Fina je to o to cennější, že ve Švédsku nedojel až do cíle, jelikož jej zradil jeho Focus WRC 06.

příspěvků: 1 celý článek »

Norská rally: Sledujte shakedown On-line

foto

15. února 2007 • 10:30

Dnes ráno odstartovala Norská rally testovacím úsekem zvaným shakedown. Jezdci mají poslední příležitost si před samotnou rally nastavit své speciály na sněhový povrch a pořádně je v ostrém tempu otestovat. Sébastien Loeb už zřejmě nehodlá experimentovat s pneumatikami a bude nasazovat vždy přesně ty, které budou zapotřebí.

příspěvků: 2 celý článek »

Guy Fréquelin: Pokračování nádherného souboje

foto

15. února 2007 • 10:05

Ředitel továrního týmu Citroën Sport Guy Fréquelin je spokojený s tím, že vůz C4 WRC je konkurenceschopný nejen na asfaltu, ale také na sněhu, jak to dokázal Sébastien Loeb o uplynulém víkendu ve Švédsku. Fréquelin věří, že i v Norsku bude bojovat jeho svěřenec o první místo.

žádný příspěvek celý článek »

Druhá porce ledu pro Citroën C4 WRC

foto

15. února 2007 • 09:50

Se dvěma vozy C4 WRC a tradičními posádkami Sébastien Loeb - Daniel Elena a Dani Sordo - Marc Marti vstupuje Citroën Sport do následující Norské rally. Ta je na programu mistrovství světa pouhé čtyři dny od skončení Švédské rally.

žádný příspěvek celý článek »

Grönholm: V Norsku bude rozhodovat kvalitní rozpis

foto

15. února 2007 • 06:00

Marcus Grönholm, jednička týmu BP Ford WRT, po vítězství na Uddeholm Swedish Rally řekl, že se těší na další "sněhové" pokračování šampionátu, přestože pro něj Rally Norway představuje velký krok do neznáma. Pro většinu posádek bude tato soutěž nová a podle Fina bude rozhodovat to, jak si kdo napíše rozpis.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Norway labutí písní Imprezy WRC2006

foto

15. února 2007 • 04:00

Tovární tým Subaru WRT na blížící se Rally Norway naposledy nasadí svůj nepříliš úspěšný speciál Impreza WRC2006. Na následujícím podniku, kterým bude březnová Rally Mexico, se tým již představí se zbrusu novým a doufejme podstatně konkurenceschopnějším modelem.

žádný příspěvek celý článek »

Daniel Carlsson: "V Norsku na plný plyn!"

foto

15. února 2007 • 03:00

Jezdec týmu OMV Kronos Citroen Daniel Carlsson, se nechal slyšet, že na nadcházejícím podniku Mistrovství světa, kterým bude nováček v seriálu, Rally Norway, pojede od začátku naplno. Švéd si odbyl svůj debut v Citroënu Xsara WRC belgického týmu minulý týden při Švédské rally a před druhým a zároveň letošním posledním dějstvím na zasněžených cestách se cítí optimálně naladěn na další souboje.

žádný příspěvek celý článek »

Hlasy jezdců Stobartu před Norskem, Wilson kritizuje syna...

foto

14. února 2007 • 11:45

Bezpochyby nejvíce se v týmu Stobart VK Ford očekává od Henninga Solberg, který již ve Švédsku dokázal, že může bojovat o stupně vítězů. Nakonec skončil na vynikajícím čtvrtém místě. Poprvé také lehce zkritizoval výkon svého syna Malcolm Wilson. Podle něj měl jet Matthew ve Švédsku mnohem rychleji.

příspěvků: 2 celý článek »

Dani Sordó chce jet v Norsku bez chyb

foto

14. února 2007 • 11:15

Druhý jezdec továrního týmu Citroën Sport Dani Sordó si pochvaluje fakt, že se Norská rally jede pouze týden po skončení Švédské a on tak bude dobře rozjetý právě ze Švédska. Tam sice udělal chybu hned v úvodní rychlostní zkoušce, nicméně poté zajížděl slušné časy na hranici TOP10.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb spokojený s C4 WRC na sněhu

foto

14. února 2007 • 11:00

Francouzský pilot Sébastien Loeb má v letošním roce na svém kontě jedno vítězství a druhé místo ze Švédska. Tam jej pokořil jeho největší loňský rival Marcus Grönholm, který s ním sváděl tvrdé souboje téměř na všech soutěžích.

žádný příspěvek celý článek »

toplist