www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Vodafone Rally de Portugal (JRC)

Citroën C4 WRC si hodlá podmanit nová území

foto

29. března 2007 • 18:00

Pátý podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích zavádí startující do Portugalska a tým Citroën Sport nasazuje obvyklé posádky Sébastien Loeb - Daniel Elena a Dani Sordo - Marc Martí na dvou vozech Citroën C4 WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye de Portugal - shakedown (aktualizováno)

foto

29. března 2007 • 12:50

Dnes ráno odstartoval v Portugalsku shakedown, stejně tak, jako tomu je před každou světovou rally. Po nehodě Arminda Araúja s vozem Mitsubishi Lancer WRC však musel být přerušen. Po doskoku totiž pilot nezvládl svůj stroj a vyletěl mezi diváky. Pět z nich muselo být převezeno do nemocnice. Mezi nimi jsou i dva portugalští fotografové, kteří střet s autem odnesli zlomeninami.

příspěvků: 2 celý článek »

Portugalská rally v kostce

foto

28. března 2007 • 12:00

Portugalskou rally přivedl na svět v roce 1967 Cesar Torres, který zemřel o třicet let později, tedy v roce 1997. Vedle jeho dalších povinností byl Torres jedním z vrcholných členů rally komise FISA (bývalá sportovní sekce FIA) a měl velký podíl na formování a struktuře světového šampionátu. Z vedení soutěže odstoupil v roce 1990, kdy se soustředil výhradně na svou práci ve FIA, kde se stal jejím viceprezidentem.

žádný příspěvek celý článek »

Matthew Wilson: Business jako obvykle

foto

28. března 2007 • 06:00

Britský mladík Matthew Wilson pracně vybojoval na předchozí Corona Rally México první bod do hodnocení jezdců pro letošní rok. I proto je před nadcházející soutěží v Portugalsku v dobré náladě a na pokračování letošního MS se těší.

příspěvků: 2 celý článek »

Portugalská startovka povážlivě řídne

foto

27. března 2007 • 06:00

Rally Portugal se letos pojede v rámci Mistrovství světa po šestileté přestávce. I přes dlouhou pauzu o ní však už od zveřejnění kalendáře pro rok 2007 hovoří jako o jedné z potenciálně nejatraktivnějších soutěží aktuální sezóny. Pomoci k tomu měla i startovní listina, původně čítající třiadvacet vozů kategorie WRC.

příspěvků: 1 celý článek »

Portugalská rally pro BP-Ford první evropskou šotolinou

foto

27. března 2007 • 02:00

Tým BP-Ford se o tomto víkendu vrací na klasiku mezi soutěžemi mistrovství světa v automobilových soutěžích. Portugalská rally (29. března – 1. dubna) se do kalendáře WRC vrací po šestileté pauze s kompletně změněnou strukturou.

žádný příspěvek celý článek »

Araújo představil svůj Lancer WRC

foto

26. března 2007 • 16:30

Loňský celkový vítěz Rally de Portugal, celým jménem Armindo José Salgado da Silva Araújo, představil v Lisabonu na oficiální prezentaci svého týmu vůz Mitsubishi Lancer WRC05, převlečený do jezdcových typických barev.

žádný příspěvek celý článek »

Munchi's odvolává účast v Portugalsku

foto

26. března 2007 • 16:00

Tým Munchi's Ford WRT odvolal svou účast v Rally Portugal. Důvodem je tragédie v rodině Companců. Mladší bratr Luise a Jorgeho, čtyřiadvacetiletý Pablo, se totiž těžce zranil při sobotním závodě Indy Pro Series v Miami.

žádný příspěvek celý článek »

Duval proti plánům bez testů

foto

26. března 2007 • 02:00

Belgičan Francois Duval, který v letošní sezóně Mistrovství světa pojede několik vybraných podniků se Škodou Fabií WRC, vstoupí do tohoto programu doslova a do písmene „naostro“. Dvoudenní testy mladoboleslavského vozu, které se měly konat v pátek a sobotu, totiž musely být odvolány.

příspěvků: 3 celý článek »

Guy Wilks bude bojovat na dvou frontách

foto

23. března 2007 • 01:00

Brit Guy Wilks se chystá na svoje druhé vystoupení s vozem WRC na soutěži mistrovství světa. Wilks postoupil z juniorského mistrovství o stupeň výš a letos se zúčastní s podporou olejářské společnosti Mobil 1 vybraných podniků MS s Fordem Focus WRC04 týmu Ramsport.

žádný příspěvek celý článek »

JM engineering v závěru března na dvou frontách

foto

21. března 2007 • 04:00

JM engineering čeká v závěru března nabitý program. Dvojice vozů Suzuki Swift S1600 se představí v Portugalsku, část týmu bude zároveň zastřešovat start italského jezdce Felice Re s vozem Škoda Fabia WRC na italském závodě Rally Valle d´Aosta.

žádný příspěvek celý článek »

Subaru zatrhlo test Kronosu

foto

21. března 2007 • 02:00

Daniel Carlsson a tým Kronos Citroën chtěli podniknout v místě konání blížící se Rally Portugal krátký jednodenní test, avšak konkurence v podobě týmu Subaru WRT se proti tomuto záměru postavila. "Je škoda, že došli k tomuto rozhodnutí," říká Carlsson.

žádný příspěvek celý článek »

Práce na portugalské speciálce vrcholí

foto

20. března 2007 • 03:00

Na stadionu Algarve, který byl postaven v roce 2003 a pyšní se kapacitou 30 000 míst, v dnešních dnech vrcholí práce na trati superspeciální zkoušky, jejíž první průjezd za necelé dva týdny zahájí letošní Rally Portugal, pátý závod Mistrovství světa v rally.

žádný příspěvek celý článek »

Gardemeister a Araújo testovali Lancer WRC

foto

16. března 2007 • 11:00

Trojice Lasse Lampi, Toni Gardemeister a Armindo Araújo testovala v těchto dnech speciály Mitsubishi Lancer WRC před nadcházejícím podnikem letošního seriálu mistrovství světa, kterým bude za dva týdny navrátivší se Vodafone Ralli da Portugal.

žádný příspěvek celý článek »

23 vozů WRC na startu Rally Portugal

foto

15. března 2007 • 04:00

Velké startovní pole nabídne pátý podnik letošního Mistrovství světa v rally, Rally Portugal. Z devadesáti přihlášených vozů bude mít dvacet tři z nich přídomek WRC. Kromě továrních týmů se na jihoevropské šotolině představí i řada týmů z kategorie Manufacturer 2 či soukromých jezdců.

příspěvků: 2 celý článek »

toplist