www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Wales Rally GB (PCWRC)

BFGoodrich se ve Walesu rozloučí s MS

foto

27. listopadu 2007 • 08:00

Na Wales Rally GB se uzavře dvouleté působení značky BFGoodrich v mistrovství světa. Divize spadající do pneumatikářského koncernu Michelin se v MS poprvé ukázala na Rally Monte Carlo 2006 a do dnešního dne hned několikrát dopomohla k zisku titulů v mnoha rozličných kategoriích světových soutěží. Od příštího roku se bude plně soustředit na seriál Intercontinental Rally Challenge.

žádný příspěvek celý článek »

Novikov míří na světovou scénu

foto

26. listopadu 2007 • 07:00

Hvězda Jevgenije Novikova stoupá strmě vzhůru. Tento mladík, který teprve nedávno oslavil své sedmnácté narozeniny, má na svém kontě již řadu celkových vítězství na národní úrovni. Příští víkend se poprvé podívá mezi posádky startující na soutěži mistrovství světa – zúčastní se závěrečného podniku letošního PC WRC, Wales Rally GB. Na dveřích svého subaru poveze startovní číslo 80.

žádný příspěvek celý článek »

Capito opouští sportovní program Fordu

foto

26. listopadu 2007 • 04:00

Nejen pro Marcuse Grönholma bude Wales Rally GB loučením se světovými automobilovými soutěžemi. Svůj post po této sezoně totiž opustí i Jost Capito, toho času ředitel sportovních aktivit evropského Fordu. Po odchodu z oblasti motosportu se nově bude věnovat koordinaci vývoje sportovních verzí sériových automobilů.

žádný příspěvek celý článek »

Tři Focusy WRC06 se zabydlují u Mikkelsenů

foto

23. listopadu 2007 • 05:00

Andrea Mikkelsen, devátý v pořadí nedávné Rally Ireland, si v minulých dnech odvezl z britského M-Sportu do Norska tři Fordy Focus WRC06. Premiéru v jednom z nich si odbude při závěrečném podniku MS, britské Wales Rally GB.

žádný příspěvek celý článek »

Markko Märtin bude testovat Subaru Impreza WRC

foto

20. listopadu 2007 • 09:00

Subaru World Rally Team není spokojen s výkonností v letošní sezóně. Přesto před poslední soutěží ve Walesu ještě bojují o třetí místo v hodnocení značek a tak se rozhodli udělat pro zisk bronzové příčky maximum. Pro testování před závěrečným podnikem letošního MS jejich tým doplní Markko Märtin.

příspěvků: 1 celý článek »

Ve Walesu zajímavá startovka

foto

2. listopadu 2007 • 06:00

Již jen sedmadvacet dní zbývá do startu poslední soutěže letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Wales Rally GB. Již dnes však organizátoři zveřejnili seznam přihlášených posádek, který slibuje vskutku zajímavou podívanou.

žádný příspěvek celý článek »

Valentino Rossi pojede na Rally di Monza a ještě...

foto

16. října 2007 • 08:00

Italský motocyklový pilot Valentino Rossi se snaží zajistit si start na posledním podniku letošní sezóny Britské rally. Kromě toho by se měl Rossi objevit i na domácí rallyové show Rally di Monza.

příspěvků: 1 celý článek »

Valentino Rossi chce opět do WRC

foto

18. září 2007 • 08:00

Motocyklový multišampión Valentino Rossi pracuje na svém třetím vystoupení v mistrovství světa v rally s vozem kategorie WRC. Ital si odbyl svou premiéru v nejvyšší automobilové lize v roce 2002, kdy na Network Q Rally of Great Britain řídil Peugeot 206 WRC týmu Grifone. Na svůj debut potom navázal téměř před rokem, když se na náročné Novozélandské rally objevil za volantem Subaru Impreza WRC S11 továrního týmu SWRT.

žádný příspěvek celý článek »

toplist