www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Argentina (PCWRC+JWRC)

Zajímavosti o Argentinské rally

25. dubna 2006 • 10:00

Argentinská rally je proslulá tím, že její tratě doslova lemují davy fanoušků. Také mnoho jezdců říká, že tolik fanoušků jako v Argentině nikde jinde na světě nepotkají.

příspěvků: 1 celý článek »

Xavier Pons sází na argentinské fanoušky

25. dubna 2006 • 09:30

Španělský pilot Xavier Pons, který bude plnit roli dvojky týmu Kronos Racing také na nadcházející Argentinské rally, si našel vhodné nastavení Xsary WRC při testu na Sardinii. "Před Katalánskou rally jsem se zúčastnil testu Citroënu na Sardinii," řekl na úvod Španěl.

žádný příspěvek celý článek »

Dani Sordó: Argentina mi může dát hodně

25. dubna 2006 • 02:00

Sébastien Loeb dokázal v loňském roce Argentinskou rally vyhrát a letos jej čeká nelehký úkol a to prvenství obhájit. Jeho týmový kolega Daniel Sordó se jede do Argentiny především učit. "Zamiloval jsem si tuto zemi už při seznamovací fázi s mistrovstvím světa v roce 2002. Mám rád tuto rally a její diváky, nejžhavější v celém mistrovství," řekl na úvod Francouz.

příspěvků: 1 celý článek »

Představitelé týmu Ford navštívili Moskvu

25. dubna 2006 • 01:00

BP-Ford nasadí šotolinové pneumatiky BF Goodrich g-Force s nízkým stupněm opotřebení a pouze s jedním vzorkem, jak vyžadují letošní pravidla.

žádný příspěvek celý článek »

Marc Van Dalen: Nejedeme do neznáma

24. dubna 2006 • 13:55

O Argentinské rally promluvil také šéf týmu Kronos Racing Marc van Dalen, který věří v úspěch svých svěřenců.

žádný příspěvek celý článek »

Tři Xsary do argentinských hor

24. dubna 2006 • 13:50

Už šestý díl seriálu mistrovství světa FIA v rallyy 2006 je na programu od 27. do 30. dubna - Rallye Argentina. Souboj o titul mistra světa zavádí startovní pole letos poprvé na jižní polokouli, do argentinských hor, do země Evity, Fangia, tanga, hrdých gaučů a silných steaků.

žádný příspěvek celý článek »

BP-Ford chce na argentinské šotolině posílit svou pozici

24. dubna 2006 • 11:40

Ze středomořského asfaltu se tým BP-Ford vydává vstříc jihoamerické šotolině. Přes Atlanický oceán míří na jižní polokouli, kde se ve dnech 27. - 30. dubna pojede Argentinská rally.

žádný příspěvek celý článek »

Matthew Wilson se těší zpět na šotolinu

24. dubna 2006 • 11:20

Také tým Stobart VK Ford a jeho jezdci se již těší zpět na šotolinové soutěže. Především Matthew Wilson se nechal slyšet, že jej jízda po nezpevněném povrchu nesmírně baví. V týmu mu bude tentokráte dělat parťáka Luis Perez Companc, který se tak bude moci ve Focusu WRC představit domácímu publiku.

žádný příspěvek celý článek »

Subaru má před sebou tří náročné rally

24. dubna 2006 • 10:00

Tovární tým 555 Subaru si jistě představoval vstup do letošní sezóny trochu jinak. Také proto nastaly v týmu změny ještě před Mexickou rally, kdy post ředitele týmu opustil David Lapworth a nahradil jej Steve Farrell.

žádný příspěvek celý článek »

Solberg se nemohl šotoliny dočkat

24. dubna 2006 • 09:20

Po dvou asfaltových soutěžích, na kterých se továrním jezdcům s vozy Subaru Imprezy WRC 2006 příliš nedařilo, se seriál mistrovství světa přesouvá na delší dobu na oblíbený šotolinový povrch.

žádný příspěvek celý článek »

Štěpán Vojtěch míří do Argentiny

23. dubna 2006 • 15:30

Již na svou třetí letošní světovou rallye se vydávají Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem. Tentokrát na jihoamerický kontinent, kde se již příští týden odehraje šesté pokračování seriálu MS v Rallye. Posádka Czech OMV Rally Teamu se stejně jako při "mexickém" startu postaví na start s produkčním Mitsubishi.

příspěvků: 2 celý článek »

Tři otázky pro Sébastiena Loeba...

21. dubna 2006 • 11:10

Vedoucí muž průběžného pořadí mistrovství světa Sébastien Loeb se nechal slyšet, že chce v Argentině vyhrát a získat na druhého v pořadí Marcuse Grönholma ještě větší náskok. Ovšem mezi favority počítá také Pettera Solberga a Mikko Hirvonena.

žádný příspěvek celý článek »

Potvrzené dvojky pro Argentinskou rally

21. dubna 2006 • 01:30

Na Argentinské rally se kromě jediného týmu M2 (Red Bull Škoda) představí všech zbývajících pět soutěžích týmů. Změna po dvou asfaltových soutěžích nastane hned ve dvou z nich.

žádný příspěvek celý článek »

Stohl i Solberg chtějí v Argentině bodovat

21. dubna 2006 • 00:15

Rakouský jezdec Manfred Stohl oslaví v Argentině stý start v mistrovství světa. Stohl usedne do Peugeotu 307 WRC za tým OMV Peugeot Norway, za který startuje také norský pilot Henning Solberg.

žádný příspěvek celý článek »

Jari-Matti Latvala bude v Argentině chybět

20. dubna 2006 • 09:30

Finský pilot Jari-Matti Latvala, který havaroval na nedávné Korsické rally a zlomil si přitom prst, nedostal od lékařů po operaci onoho prstu zelenou a v Argentině tak bude na startu chybět. Mladík se sice nechal v rozhovoru slyšet, že by chtěl soutěž absolvovat se speciální dlahou, ale rozhodně nechtěl riskovat, aby o prst přišel.

příspěvků: 1 celý článek »

toplist