www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Finská rally: RZ 11, 12 - Loeb hodně ztratil, Solberg out

19. srpna 2006 • 09:00

Na rychlostní zkoušce s číslem 12 nadělal mnoha jezdcům problémy velký kámen v levotočivé zatáčce, která se nacházela asi pět kilometrů před cílem. Nejvíce to z předních jezdců odnesl Sébastien Loeb, který o něj prorazil gumu a do cíle dojel po ráfku.

příspěvků: 3 celý článek »

Finská rally: RZ 10 - Grönholm znovu vítězně

19. srpna 2006 • 07:10

Vítězem úvodní ranní rychlostní zkoušky se stal Marcus Grönholm s vozem Ford Focus WRC 06: Na druhého Loeba však najel pouze necelé dvě vteřiny. Třetí místo si drží Mikko Hirvonen, i když čtvrtý Solberg se na něj nepříjemně tlačí. Henning Solberg má sice problémy s brzdami, i tak se usadil na páté příčce.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký po první etapě Finské rally

19. srpna 2006 • 07:00

Světový šampionát Mistrovství světa v rally pokračuje v hektickém tempu Finskou rally pouhý týden po předcházející soutěži, kterou byla Německá rally. Týmy musely pracovat perfektně po stránce technické a především logistické přípravy...

žádný příspěvek celý článek »

Grönholm po první etapě vede Finskou rally

19. srpna 2006 • 06:10

Na vedoucí pozici průběžného pořadí Finské rally je po první etapě posádka týmu BP-Ford Marcus Grönholm a Timo Rautiainen. Finové, kteří se pokoušejí vybojovat šesté vítězství během posledních sedmi let, dostali svůj Focus RS WRC na deštěm smáčených tratích do vedení a do základny soutěže v Jyvaskyla se vrátili s náskokem 12 sekund.

žádný příspěvek celý článek »

Finská rally: RZ 7, 8, 9 - Grönholm vede, Carlsson out

18. srpna 2006 • 17:40

Po devíti odjetých testech je ve vedení stále Marcus Grönholm, ovšem v osmé rychlostní zkoušce se na něj skvělým časem na rozdíl pouhých 11.9 vteřiny dotáhl Sébastien Loeb. Ten má tak velmi dobrou pozici před zítřejšími testy, kdy nebude zametat trať a může na Fina zaútočit.

žádný příspěvek celý článek »

Finská rally: RZ 5, 6 - Loeb se dotahuje na Grönholma

18. srpna 2006 • 13:50

Sébastien Loeb se vítězstvím v dlouhé RZ 5 posunul na druhé místo a dne poprvé porazil Marcuse Grönholma. Následně vyhrál také šestý test. Po šesti zkouškách ztrácí na rychlého Fina Marcuse Grönholma 13 vteřin.

příspěvků: 1 celý článek »

Finská rally: RZ 3, 4 - Kopecký má potíže s převodovkou

18. srpna 2006 • 11:00

Již od druhé rychlostní zkoušky má potíže s převodovkou Jan Kopecký, který řekl, že ji bude muset v servisní zóně vyměnit. Na čele se nic nemění a stále vede celkem s přehledem Marcus Grönholm. Jeho týmový kolega Mikko Hirvonen je druhý.

žádný příspěvek celý článek »

Finská rally: RZ 2 - Grönholm doslova letí

18. srpna 2006 • 09:00

První rychlostní zkouškou páteční etapy doslova prolítl Marcus Grönholm, který Sébastienu Loebovi nadělil přes třináct vteřin. Podmínky na trati jsou velmi náročné, jelikož hustě prší.

žádný příspěvek celý článek »

S jakou technikou ve Finsku?

18. srpna 2006 • 05:00

Přestože bylo mezi OMV ADAC Rallye Deutschland a Neste Oil Rally Finland jen minimum času, ne všichni budou startovat na finské soutěži se stejnými vozy, jako v Německu. Dobrou zprávou však je, že všechny týmy zvládly náročný přesun na sever bez větších problémů a včas dorazily do Jyväskylä.

žádný příspěvek celý článek »

Finská rally: RZ 1 - Super speciálka kořistí Loeba

17. srpna 2006 • 20:30

Sébastien Loeb začal opravdu naplno a hned úvodní test, i když jen krátký, vyhrál právě on. Jasně tak Marcusi Grönholmovi dal najevo, že jej bude chtít na domácí půdě potrápit. Na druhém místě proťal cílovou fotobuňku Petter Solberg a třetí skončil Hirvonen.

žádný příspěvek celý článek »

Finská rally - shakedown

17. srpna 2006 • 10:30

Dnes ráno se znovu, jen po několika málo dnech, musejí jezdci posadit do svých speciálů a naladit si je na náročnou Finskou rally. Vozy musí po Německé rally přizpůsobit šotolinovému povrchu.

příspěvků: 1 celý článek »

Junioři před Finskou rally

17. srpna 2006 • 10:10

Až dosud připomínal dosavadní průběh mistrovství světa v rally juniorů hru na schovávanou, kterou "hráli" hlavní favorité v boji o titul. Až ve Finsku se všichni adepti sejdou pohromadě při čtvrtečním shakedownu nedaleko skokanských můstků Laajavuori.

žádný příspěvek celý článek »

Zajímavost: Servisní zóna ve Finsku během 24 hodin

17. srpna 2006 • 09:25

Na třech obrázcích jde velmi názorně vidět, jak rychle se dokáže proměnit prázdný prostor v servisní zónu letošní Finské rally. Přitom celý proces trval méně než 24 hodin. Za tu dobu týmy na místo přijely, rozbalily stany a připravily se na start proslulé Finské rally.

příspěvků: 1 celý článek »

Bilance týmu Kronos ve Finsku

17. srpna 2006 • 02:40

Kronos Racing poprvé ve Finsku startoval v roce 2001 - Larry Cols / Yasmine Gérard (Peugeot 206 / 4. Super 1600). Jel i v roce 2004 - Juuso Pykälistö / Mika Ovaskainen (Citroën Xsara WRC / vypadli), poté v roce 2005 s dvěma vozy Citroën Xsara WRC Xevi Pons a Manfred Stohl.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb: Odveta s "domácím" Marcusem

16. srpna 2006 • 13:00

Sébastien Loeb se již velmi těší na start ve Finsku. Jeho přáním je rally, na které jde především o dlouhé skoky, vyhrát. Nicméně v cestě mu bude stát velký soupeř v podobě Marcuse Grönholma. Ten totiž svoji domácí rally vyhrál v roce 2004 i 2005.

žádný příspěvek celý článek »

toplist