www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Petter Solberg začne ve Finsku opatrně ?

16. srpna 2006 • 12:40

Pouhé čtyři dny po skončení Německé rally čeká na piloty továrního týmu 555 Subaru WRT další soutěž, která se však tentokráte jede na šotolině ve Finsku. Japonský tým budou na dlouhých skocích reprezentovat Petter Solberg a Chris Atkinson.

žádný příspěvek celý článek »

Dani Sordó: Nový test ve WRC

16. srpna 2006 • 11:50

Španělský pilot Dani Sordó, si velice váží důvěry týmu Kronos Racing a chce se mu za ni odvděčit ziskem bodů také na následující Finské rally. Tu již zná z roku 2005, když tam startoval s vozem Citroën C2 Super 1600.

žádný příspěvek celý článek »

Sedmý pokus Loeba

16. srpna 2006 • 11:30

Posedmé se ve Finsku pokusí Sébastien Loeb a Daniel Elena dobýt finskou pevnost v Jyväskylä v dalším dílu seriálu mistrovství světa v rally WRC. V dosavadních 55-ti ročnících se podařilo vyhrát jen sedmi "nefinským" pilotům, z nichž jen dva nebyli Skandinávci.

žádný příspěvek celý článek »

Carlsson ve Finsku přece jen pojede

15. srpna 2006 • 14:15

Teprve v těchto dnech bylo definitivně potvrzeno, že se Neste Oil Rally Finland, dalšího podniku letošního světového šampionátu v automobilových soutěžích, zúčastní také švédský pilot Daniel Carlsson, který se představí za volantem Mitsubishi Lancer WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Brice Tirabassi bude ve Finsku chybět

15. srpna 2006 • 13:00

Francouzský jezdec juniorského světového šampionátu Brice Tirabassi se na nadcházející Neste Oil Rally Finland nepředstaví, červený Citroën se startovním číslem 55 však na startu chybět nebude. Místo Tirabassiho se totiž na tratích kolem Jyväskylä představí další Francouz Fabien Fiandino.

žádný příspěvek celý článek »

Novinky z týmu Ford před Finskem

15. srpna 2006 • 12:00

Tým BP-Ford použije pneumatiky BFGoodrich g-Force s nízkým opotřebením a podle pravidel mohl vybrat pouze jeden vzorek. Ten je relativně kompaktní, aby zajistil maximální styčnou plochu s podkladem a maximální přilnavost a trakci.

žádný příspěvek celý článek »

Finské duo týmu Ford chce využít domácí výhodu

15. srpna 2006 • 11:10

Dvojice létajících Finů ve službách týmu BP-Ford přijíždí na svou domácí půdu s cílem využít dokonale znalosti místních tratí k prodloužení vítězné bilance finských pilotů v jejich zemi.

žádný příspěvek celý článek »

Marcus Grönholm: Naděje na titul je pryč !

14. srpna 2006 • 14:40

Finský pilot Marcus Grönholm v cíli Německé rally připustil, že naděje na zisk letošního titulu mistra světa je téměř nulová. Podle něj má Sébastien Loeb takový náskok, který se již nedá eliminovat.

příspěvků: 2 celý článek »

Preview: Finská rally 2006

14. srpna 2006 • 09:00

Desátý podnik světového šampionátu má základnu ve městě Jyväskylä ve středním Finsku. Soutěž patří mezi nejstarší v kalendáři MS a jako jediná nezměnila za dobu své existence místo konání. Na jezdce tradičně čeká velmi náročná soutěž, která je proslulá především svými dlouhými skoky a také nespočtem jezer, které lemují trať.

žádný příspěvek celý článek »

Potvrzeno! Galli ve Finsku v Peugeotu 307 WRC

8. srpna 2006 • 12:30

Italský pilot Gigi Galli nebude chybět na Finské rally a absolvuje ji s vozem Peugeot 307 WRC. Znovu by měl být vůz vyveden ve žlutých barvách, jelikož pojede s podporou společnosti Pirelli.

žádný příspěvek celý článek »

Galli pojede nejspíš znovu v Peugeotu 307 WRC...

4. srpna 2006 • 03:00

Italský pilot Gigi Galli je sice mezi přihlášenými na Finskou rally, nicméně u jeho jména chybí vůz, se kterým by měl šotolinovou soutěž absolvovat. Podle posledních spekulací by to měl být ale Peugeot 307 WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Super speciálka ve Finsku živě na Eurosportu

4. srpna 2006 • 01:00

Také organizátoři Finské rally mohli oznámit, že se jejich super speciální rychlostní zkouška Killeri bude vysílat živě na Eurosportu. Takových přenosů jsme ostatně mohli v letošním roce sledovat již několik.

žádný příspěvek celý článek »

Henning se nemůže dočkat Finské rally

31. července 2006 • 02:00

Pouhé dva týdny zbývají do zahájení druhé části letošního mistrovství světa, které bylo rozděleno na pomyslné poloviny světovým šampionátem ve fotbalu. Proto jsme se rozhodli oslovit před startem OMV ADAC Rallye Deutschland Henninga Solberga, který však tento podnik vynechá.

žádný příspěvek celý článek »

Automobilové šílenství ve Finsku

25. července 2006 • 04:00

Organizátoři desátého podniku letošního mistrovství světa, kterým je Neste Oil Rally Finland, se spojili s filmovou společností Buena Vista International, aby společně ve Finsku uvedli nový animovaný film Cars (Auta).

žádný příspěvek celý článek »

Ve Finsku bude juniorem také Rantanen

24. července 2006 • 10:00

Podle letošních pravidel může každý pořadatel v rámci své soutěže nominovat dvojici lokálních mladíků jako divoké karty do juniorského světového šampionátu. Této možnosti se rozhodli využít také pořadatelé šestého podniku JWRC, Neste Oil Rally Finland.

žádný příspěvek celý článek »

toplist