www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Australia (PCWRC)

Australská rally: RZ 5, 6 - Atkinson a Solberg Henning out

27. října 2006 • 06:30

Po šesti rychlostních zkouškách Australské rally již v soutěži nepokračuje hned pět speciálů WRC. Dalšími jezdci, kteří havarovali byli Henning Solberg a do té doby vedoucí muž průběžného pořadí Chris Atkinson.

příspěvků: 2 celý článek »

Australská rally: RZ 3, 4 - Grönholm havaroval...

27. října 2006 • 04:20

Třetí rychlostní zkouška se stala doslova pohromou pro favority Australské rally. Marcus Grönholms Fordem Focusem WRC 06 havaroval již po pěti kilometrech a jeho šance na titul se pomalu ztrácejí. Do cíle sice dorazil, ale se ztrátou deseti minut. I nadále se snaží pokračovat.

příspěvků: 3 celý článek »

Australská rally: RZ 1, 2 - Grönholm začal vítězně

26. října 2006 • 17:40

Po prvních dvou rychlostních zkouškách se do vedení dostal Marcus Grönholm. Druhý je jeho týmový kolega Mikko Hirvonen a třetí pak Petter Solberg. Fin měl přitom menší problémy, když zavadil o bariéru a poškodil přední kolo. Žádnou časovou ztrátu ale neutrpěl.

žádný příspěvek celý článek »

Kronos: Loeb bude snad zpátky před Novým Zélandem

26. října 2006 • 14:00

Již v týdnu jsme vás informovali o tom, že Sébastien Loeb by mohl být zpátky ještě před startem Novozélandské rally. Stejně tak hovoří také šéf Kronosu Racing Marc Van Dalen.

žádný příspěvek celý článek »

Mikko Hirvonen měl potíže s elektronikou

26. října 2006 • 13:45

Na včerejším shakedownu měl finský jezdec Mikko Hirvonen problémy s elektronikou na svém Focusu WRC 06. Také proto zajel až desátý čas. Zásluhou nespecifikovaných potíží s elektronikou se mu totiž zasekla jedna rychlost a Fin musel zajet do servisu.

žádný příspěvek celý článek »

Australská rally - ON LINE

26. října 2006 • 13:05

Sledujte spolu s námi Australskou rally ON-LINE. Ani tentokráte se na trati neobjeví Sébastien Loeb, který si stále léčí poraněné rameno. Nenahradí jej však Colin McRae, jako v Turecku, ale Xavier Pons, který podal v posledních dvou soutěžích na šotolině skvělý výkon. Dvojkou Citroënu bude Dani Sordó.

žádný příspěvek celý článek »

S jakou technikou v Austrálii?

26. října 2006 • 02:00

Největší otázkou před startem letošní Australské rally bylo, s kolika vozy a v jakých barvách se představí tým Citroën. Odpovědí na počet vozů bylo angažování Xevi Ponse jako jedničky. Co se barev týče, u vozu Dani Sorda byla jasná červená s bílou. Jak to ale bude u Ponsova vozu?

žádný příspěvek celý článek »

Hlasy po shakedownu - Wilson se těší na start

26. října 2006 • 00:05

Vítězem shakedownu se stal s přehledem Marcus Grönholm na voze Ford Focus WRC 06. Druhý skončil Dani Sordó a třetí pak Henning Solberg, který by chtěl navázat na své třetí místo z Turecka a v Austrálii uspět.

žádný příspěvek celý článek »

Australská rally - Shakedown vyhrál Grönholm (časy)

25. října 2006 • 20:00

Shakedown před Australskou rally se stal kořistí Marcuse Grönholm a ten tak dal jasně najevo, že bude chtít v Austrálii vyhrát. Překvapením naopak je až desátý čas Mikko Hirvonena, nicméně časy ze shakedownu nic neznamenají. Druhým nejrychlejším jezdcem byl překvapivě Dani Sordó a třetí skončil Henning Solberg. Jen o dvě desetiny byl pomalejší jeho bratr Petter Solberg na Impreze WRC.

příspěvků: 4 celý článek »

Luis Perez Companc jede do neznáma

25. října 2006 • 10:40

Argentinský pilot Luis Perez Companc, který v letošním roce startuje na vybraných soutěžích za tým Stobart VK Ford, se v Austrálii představí vůbec poprvé. Stejně jako Matthew Wilson bude mít také on k dispozici Ford Focus WRC 06.

žádný příspěvek celý článek »

Matthew Wilson se těší zpět do Focusu WRC 06

25. října 2006 • 10:30

Britský mladík Matthew Wilson se nechal slyšet, že se již nemůže dočkat startu Australské rally, jelikož tam pojede znovu ve speciálu Ford Focus WRC 06, stejně, jako tomu bylo v Japonsku.

žádný příspěvek celý článek »

Novinky z týmu Ford před Australskou rally

25. října 2006 • 02:30

BP-Ford pojede s pneumatikami BFGoodrich g-Force. Pro letošní rok je povolen pouze jeden vzorek. Ten je relativně kompaktní, aby zajistil maximální styčnou plochu s podkladem a co nejlepší přilnavost a trakci.

žádný příspěvek celý článek »

Statistika Citroënu v Austrálii

25. října 2006 • 01:25

Sedmnáctý ročník Rally Australia měří celkem 1334,41 km, z toho je 348,51 km měřených ve 26 rychlostních zkouškách na 12 odlišných trasách. Rally má centrum v Perthu, hlavním městě západní Austrálie.

žádný příspěvek celý článek »

Xavier Pons: Loeb je nenahraditelný

24. října 2006 • 10:00

Španělský pilot Xavier Pons dostal po Turecké rally důvěru týmu Kronos Racing a v Austrálii se představí ve voze, které bude mít na dvěřích startovní číslo jedna. Jeho úkolem tak bude získat maximum bodů do MS FIA značek, kde je nyní Citroën na druhém místě.

žádný příspěvek celý článek »

Grönholmovi první startovní pozice v pátek nevadí

24. října 2006 • 08:20

Do místa, kde před rokem debutovala nejnovější generace Focusu RS WRC, se vydává šampionát WRC 2006 ke svému čtrnáctému podniku. Tým BP-Ford přijíždí do Austrálie na vedoucí pozici v šampionátu značek. Osmibodový náskok si vybudoval prvními dvěma místy v Turecké rally. Australskou rally (26. - 29. října) bude západní pobřeží hostit letos naposledy.

žádný příspěvek celý článek »

toplist