www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Uddeholm Swedish Rally (PCWRC)

Švédsko: Na shakedownu nejrychlejší Atkinson (aktualizováno)

foto

7. února 2008 • 12:15

Přesně v osm hodin ráno dnes odstartoval oficiální shakedown Švédské rally. Na nepříliš náročné trati dlouhé 1.8 km v blízkosti servisního parku v Karlstadu se poněkud překvapivě podařilo zajet nejlepší čas jezdci Subaru World Rally Teamu, Australanu Chrisu Atkinsonovi. 1.;Chris Atkinson-Stéphane Prevot;AUS/B;Subaru Impreza WRC;A8;1:06.1;

příspěvků: 4 celý článek »

„Reds“ zařazují vyšší rychlost pro zimní Švédsko

foto

7. února 2008 • 04:00

Ačkoli led a sníh na letošní Rallye Monte Carlo znovu chyběly, zimní podmínky by ale neměly rozhodně minout druhý podnik letošního kalendáře mistrovství světa WRC, Švédskou rallye. Do jediné klasicky zimní rallye v sezoně vysílá Citroën Sport dva vozy C4 WRC s posádkami Sébastien Loeb – Daniel Elena a Dani Sordó – Marc Martí.

žádný příspěvek celý článek »

Švédské rally zatím počasí nepřeje

foto

6. února 2008 • 16:30

Aktuální počasí v Karlstadu zatím pořadatelům druhého podniku letošního seriálu mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích mnoho radosti nenadělalo. Dnešní přeháňky v podobě deště se sněhem, teplota okolo jednoho stupně nad bodem mrazu a nepříznivá předpověď počasí na další dny neznamenají pro letošní Švédskou rally nic pozitivního.

příspěvků: 5 celý článek »

Testovací horečka před Švédskem vrcholí

foto

5. února 2008 • 04:00

Poslední přípravy před druhým podnikem mistrovství světa, švédskou Uddeholm Rally, spějí do finále. Řada jezdců využívá toho, že ve Skandinávii po několika týdnech napjatého očekávání konečně napadl sníh a je tak konečně možné vyzkoušet soutěžní nářadí v podmínkách, které budou panovat i při samotné soutěži.

žádný příspěvek celý článek »

Ford chce výkonem Focusů rozehřát švédský sníh

foto

5. února 2008 • 02:00

Švédská rally je výjimečným podnikem v rámci kalendáře FIA MS v rally 2008. Odehrává se uprostřed skandinávské zimy a přes každoroční debaty o změnách klimatu a pochybách o množství sněhu na jejích tratích, je jasné, že na jezdce týmu BP Ford Abu Dhabi čekají podmínky, jaké nezažijí nikde jinde.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop testoval na sněhu

foto

4. února 2008 • 22:15

Specifika Švédské rally, sněhový povrch a úzké pneumatiky s hroty, si na dnešním testu vyzkoušela posádka Martin Prokop – Jan Tománek. Na severozápadě Švédska, blízko norských hranic, najezdila více než sto ostrých kilometrů.

žádný příspěvek celý článek »

Josef Semerád vyráží na sever

foto

3. února 2008 • 16:00

Někdy na podzim loňského roku padlo rozhodnutí, že mistři skupiny N z Mediasport Mistrovství České republiky v rally Josef Semerád a Bohuslav Ceplecha, vyzkouší další světovou soutěž. Pepovi Semerádovi sedí kluzký povrch rychlostních zkoušek, a kde se dá sklouznout lépe než ve Švédsku? Týdny příprav, zařizování a zajištění dostatečného finančního pokrytí uplynuly, a dnes, v neděli 3. února, vyráží první skupina Sherlog Racing týmu vstříc severskému dobrodružství.

příspěvků: 1 celý článek »

Sordó ve Švédsku nastoupí s pětiminutovou zátěží

foto

2. února 2008 • 18:00

Problémy s pohonnou jednotkou Citroënu C4 WRC budou mít pro Daniho Sorda větší následky, než jen pokažený výsledek na Rallye Monte Carlo, kde musel Španěl kvůli poškozenému motoru odstoupit a využít systému SupeRally. Už dnes je jasné, že další těžkosti tohoto jezdce potkají i na dalším podniku MS, švédské Uddeholm Rally.

příspěvků: 2 celý článek »

Švédská rally se pojede za každého počasí !

foto

28. ledna 2008 • 17:00

V poslední době se hodně spekuluje, zda nepříznivé počasí nepřinutí organizátory Uddeholm Swedish Rally k jejímu zrušení. Dle vyjádření nejvyšších představitelů organizačního výboru se nejvýzmnamnější soutěž na švédském území uskuteční na 100%, a to za jakéhokoliv počasí.

příspěvků: 5 celý článek »

Novinky ze Švédské rally (UPDATE)

foto

19. ledna 2008 • 05:00

Celkem 66 posádek se přihlásilo na druhý podnik letošního mistrovství světa, kterým bude únorová Uddeholm Swedish Rally v okolí Karlstadu. 18 soutěžních dvojic má disponovat vozy kategorie WRC, je mezi nimi například Urmo Aava s Citroënem C4 WRC nebo Daniel Carlsson s Peugeotem 307 WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Patrik Sandell pojede PCWRC s Peugeotem

foto

11. ledna 2008 • 21:15

Patrik Sandell, mistr světa juniorů pro rok 2006, ohlásil svůj program na letošní sezonu. Švéd přechází z JWRC do seriálu produkčních vozů, kde bude startovat s Peugeotem 207 S2000. Vůz nasadí tým Peugeot Sport Sverige, jehož barvy loni reprezentoval Jimmy Joge. Na sedačku spolujezdce usedne Emil Axelsson.

příspěvků: 3 celý článek »

Ketomaa dal nakonec přednost PCWRC před IRC

foto

10. ledna 2008 • 14:00

Finský pilot Jari Ketomaa dlouho zvažoval, zda vstoupit do seriálu Intercontinental Rally Challenge či setrvat v PCWRC. Nakonec i díky převaze pro Jariho oblíbenějšího šotolinového povrchu dostalo přednost PCWRC, ve kterém se představí se Subaru Impreza STI N14.

žádný příspěvek celý článek »

Uwe Nittel se vrací do mistrovství světa

foto

9. ledna 2008 • 13:00

Německý pilot Uwe Nittel se vrací po sedmileté pauze do mistrovství světa. Vicemistr světa produkčních aut z roku 1996 se do kolotoče světových soutěží vrací po sedmileté pauze, opět usedne do vozu značky Mitsubishi, aby bojoval o nejvyšší příčky v rámci PCWRC.

žádný příspěvek celý článek »

Suzuki testovalo na Švédskou rally

foto

9. ledna 2008 • 03:00

Necelé tři týdny před zahájením Rallye Monte Carlo se členové Suzuki World Rally Teamu vydali do Švédska na sněhové testy před únorovou Uddeholm Swedish Rally. Po prosincových testech ve Francii se tak stáj dostala do poslední fáze zkoušek před ostrým vstupem do MS značek.

žádný příspěvek celý článek »

Kristian Sohlberg přesedá do vozu kategorie S2000

foto

8. ledna 2008 • 23:00

Velmi překvapivá informace přišla z Finska. Kristian Sohlberg, který v posledních letech startoval s produkčními vozy či speciály kategorie WRC, přechází k vozu stále populárnější kategorie S2000. V nadcházející sezóně se totiž bude objevovat za volantem Fiatu Punto S2000!

žádný příspěvek celý článek »

toplist