www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Corona Rally México (JWRC)

Martin Prokop otevře juniorskou sezonu v Mexiku

foto

25. února 2008 • 21:40

S cílem maximálního bodového zisku a s novým designem vozu nastoupí na start víkendové Mexické rally česká posádka Martin Prokop – Jan Tománek. Jihlavský pilot tím odstartuje již čtvrtou sezonu v juniorském šampionátu, kde loni v celkové klasifikaci obsadil třetí místo. Sportovním nářadím nadále zůstává osvědčený Citroën C2 S1600.

žádný příspěvek celý článek »

Patrika Sandella čeká premiéra v letošním JWRC

foto

25. února 2008 • 11:00

Patrik Sandell na blížící se Mexické rally začne svou letošní pouť za obhajobou titulu juniorského mistra z roku 2006. Spolu s Mexikem také startuje spolupráce tohoto Švéda se serverem AutoSport.CZ, v rámci které vám po každé soutěži nabídneme nejčerstvější Patrikovy dojmy a zážitky. Jelikož tento mladík letos absolvuje jak juniorský, tak produkční seriál mistrovství světa, můžete se těšit na spoustu zajímavého čtení.

žádný příspěvek celý článek »

Suzuki míří na americký kontinent

foto

25. února 2008 • 10:00

K prvnímu startu v mimoevropské soutěži MS se chystá tým Suzuki, jejichž neposlušný speciál se na šotolině dosud ukázal pouze jednou – a to při loňském závěrečném podniku sezony, Wales Rally GB. Letošní Mexiko bude vůbec první ostrou čistě šotolinovou soutěží, kde se SX4 WRC popere o světové body.

žádný příspěvek celý článek »

"Garde" v Mexiku oslaví světovou stovku

foto

25. února 2008 • 07:00

Druhý start na Mexické rally v kariéře Toniho Gardemeistera bude zároveň jeho stým vystoupením na soutěži mistrovství světa. Aktuální jednička japonské stáje Suzuki je mezi továrními jezdci v současnosti pilotem s nejdelší působností v mistrovství světa – svou první rally MS absolvoval v roce 1996; byla to domácí finská soutěž, v té době ještě nesoucí legendární název Neste 1000 Lakes Rally.

žádný příspěvek celý článek »

Subaru WRT vyráží do prašného Mexika

foto

25. února 2008 • 06:00

O nadcházejícím víkendu startuje třetí podnik letošního světového šampionátu v automobilových soutěžích, Corona Rally México, kam stejně jako další tovární týmy míří i Subaru WRT. Po asfaltovém Monte Carlu a sněho-bahnitém Švédsku posádky čeká další debut sezony v podobě šotolinového povrchu regionu Guanajuato.

žádný příspěvek celý článek »

Ford testoval na Corona Rally México

foto

20. února 2008 • 03:00

Po úspěšném double na Uddeholm Swedish Rally se v minulých dnech vydala tovární stáj BP Ford Abu Dhabi World Rally Team do Francie, kde se uskutečnily závěrečné testy před třetím podnikem letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích, Corona Rally México.

žádný příspěvek celý článek »

Tovární tým Subaru mění tlumiče

foto

15. února 2008 • 20:00

Přestože výsledkově nedopadlo vystoupení Madse Östberga na Uddeholm Rally Sweden příliš podle jeho představ, podařil se mu husarský kousek. Svým vystoupením totiž přinutil vedení továrního týmu Subaru k přechodu od doposud používaných tlumičů BOS na Reigery.

příspěvků: 3 celý článek »

Rozhovor s Petrem Starým při testech na Slovensku

foto

12. února 2008 • 10:00

Jan Kopecký testoval o minulém víkendu v okolí Nitry Fiat Punto S2000 před nadcházejícím startem na Corona Rally México. Při té příležitosti náš slovenský kolega Miroslav Majláth vyzpovídal jeho nového spolujezdce Petra Starého.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký testoval Fiat Punto S2000 (FOTO)

foto

9. února 2008 • 22:30

Zatímco většina pilotů mistrovství světa se právě trápí na rozblácených tratích při severské Uddeholm Swedish Rally, Jan Kopecký již ze Skandinávie, kde absolvoval seznamovací jízdy, odcestoval a dnes se zúčastnil prvního testu Fiatu Grande Punto S2000 zlínské stáje JM Engineering. S tímto vozem odstartuje do prvního šotolinového podniku letošního MS, Corona Rally México.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký se premiérově představí v Mexiku

foto

6. února 2008 • 14:45

Jan Kopecký, pilot týmu Motorsport Kopecký, se poprvé ve své kariéře zúčastní rallye v Severní Americe. „Corona Rally México“ je třetí soutěží seriálu Mistrovství světa v rallye 2008. Česká posádka Jan Kopecký-Petr Starý bude mít k dispozici pro start v této atraktivní soutěži vůz specifikace S2000. Právě vůz zmíněné specifikace považuje tým Motorsport Kopecký za vhodný soutěžní automobil, se kterým může Jan Kopecký navázat na své předchozí starty v MS.

příspěvků: 9 celý článek »

Jan Kopecký pojede v Mexiku s Fiatem Punto S2000 (+LISTINA)

foto

5. února 2008 • 09:30

Přestože má Jan Kopecký pro letošní sezónu zájem o starty hlavně v seriálu IRC, odskočí si i do mistrovství světa do Mexika. Soutěže na severoamerickém kontinentu, která měla být původně zařazena do seriálu podporovaného Eurosportem, se zúčastní za volantem zapůjčeného speciálu Fiat Punto S2000.

příspěvků: 1 celý článek »

Sébastien Loeb při testech opět mimo trať

foto

22. ledna 2008 • 05:00

Testovací horečka před začátkem letošní sezony mistrovství světa nebere konce. Zatímco se většina týmu připravovala na Rallye Monte Carlo v minulých dnech, francouzský Citroën zkoušky na úvodní podnik MS 2008 absolvoval již začátkem ledna a těsně před startem Monte mohl vyrazit do jižního Španělska, kde se připravoval na první letošní šotolinovou soutěž, Rally Méxiko.

žádný příspěvek celý článek »

toplist