www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - IQ-Jänner Rallye

V poločase IQ Janner rallye vede Pavel Valoušek

foto

4. ledna 2008 • 21:55

Pavel Valoušek (CZ/Mitsubishi Lancer Evo IX) vede v polovině IQ Jänner Rallye 2008. Poté, co se jeho krajan a jezdec se stejným vozem Václav Pech na RZ 11 přiblížil až na 2.5 sekundy, zachránil účastník mistrovství světa v roce 2006 ve třídě 1600 v cíli etapy ve Freistadtu ještě náskok 6.4 sekundy.

žádný příspěvek celý článek »

Jänner Rallye - Ohlasy po 1. etapě (MP3)

foto

4. ledna 2008 • 21:40

Dramatický závěr v podobě napínavého souboje o průběžné první místo na letošní IQ Jänner Rallye mezi Pavlem Valouškem a Václavem Pechem přinesl závěr úvodní etapy. Úřadující mistr České republiky v závěru dne stáhnul náskok otrokovického pilota až na minimum, nicméně Valoušek dokázal kontrovat rychlejším časem na závěrečném testu dne.

žádný příspěvek celý článek »

Pech bojuje o třetí rakouský triumf

foto

4. ledna 2008 • 21:22

Václav Pech s Mitsubishi Lancer Evo IX je po první etapě Jänner rally na druhém místě. Plzeňský pilot začal úvodní podnik MMČR jako pátý, postupně ale zrychloval až k rozdílu pouhých šesti vteřin na lídra. Boje v malebném kraji okolo příhraničního města Freistadt baví desítky tisíc diváků, domácích i z České republiky.

žádný příspěvek celý článek »

Dvojité české vedení při IQ Jänner Rallye

foto

4. ledna 2008 • 19:10

Odpoledne prvního dne IQ Jänner Rallye se nejprve prosadili vedoucí závodníci. Především rychlostní zkouška 7 s výsledky trochu zamíchala. Přesto se Pavlu Valouškovi (CZ/Mitsubishi Lancer Evo IX) podařilo potvrdit své vedení. Po devíti rychlostních zkouškách, byl 17.2 sekund před svým krajanem Václavem Pechem. Třetí je Ernst Haneder, který na RZ 9 zajistil pro Rakousko první nejlepší čas.

příspěvků: 1 celý článek »

Jani Paasonen přišel IQ Jänner Rallye 2008 na chuť

foto

4. ledna 2008 • 16:05

Stejně přesvědčivě jako Pavel Valoušek (CZ/Mitsubishi Lancer Evo IX), který ovládl první dvě rychlostní zkoušky na IQ Jänner Rallye 2008, se prezentoval Jani Paasonen (Mitsubishi Lancer Evo IX) na rychlostních zkouškách 3 a 4. Tajný finský favorit našel zalíbení v obtížných podmínkách v Mühlviertelu a zlepšil se na celkové druhé místo za Pavlem Valouškem. Jeho ztráta činí 30.4 sekundy.

žádný příspěvek celý článek »

Jänner Rallye - Ohlasy po RZ 5 (MP3)

foto

4. ledna 2008 • 15:15

I po pěti odjetých zkouškách se na čele 26. Int. Jänner Rallye udržel navrátilec na soutěžní tratě Pavel Valoušek. Na druhou příčku průběžné absolutní klasifikace se však posunul výborným výkonem na RZ druhé sekce Fin Jani Paasonen, zatímco třetí místo patří i nadále Václavu Pechovi.

žádný příspěvek celý článek »

Jänner Rallye - Ohlasy po RZ 2 (MP3)

foto

4. ledna 2008 • 11:20

Po prvních dvou 'zahřívacích' testech Jänner Rallye se na čele soutěže překvapivě usadil český mladík Pavel Valoušek. S různorodým povrchem na prvních ostrých kilometrech se pak hned po něm nejlépe vyrovnali 'létající pekař' a domácí matador Ernst Haneder a obhájce loňského prvenství Václav Pech.

žádný příspěvek celý článek »

Pavel Valoušek nadchl při IQ Jänner Rallye 2008

foto

4. ledna 2008 • 11:15

Přesně v 7:00 hodin ráno odstartovala 26. IQ Jänner Rallye za účasti 106 posádek z devíti zemí. Již při slavnostním startu ve čtvrtek večer ve Freistadtské Veletržní hale nadšeně vítaly asi 2 tisíce fanoušků protagonisty prvního závodu mistrovství v sezóně. Ale také v pátek v časných ranních hodinách lemovalo trať několik tisíc diváků, i přes velice chladné počasí, které v Mühlviertelu panuje.

žádný příspěvek celý článek »

Jänner Rallye - Ohlasy před RZ 1 (MP3)

foto

4. ledna 2008 • 08:40

Úzké pneu s hřeby si zvolila pro úvodní rychlostní zkoušky zahajovací soutěže českého a rakouského šampionátu většina jezdců ze špičky startovního pole, která se v dnešním mrazivém ránu vydala na trať prvních dvou rychlostních testů.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze shakedownu Jänner Rallye od Dalibora Benycha

foto

4. ledna 2008 • 07:30

Včerejším shakedownem odsatartoval letošní ročník Jänner Rallye. Jak se dařilo posádkám na úseku v Trölsbergu nedaleko Freistadtu jsme napsali již včera, nyní si můžete prohlédnout fotogalerii od našeho stálého spolupracovníka Dalibora Benycha.

žádný příspěvek celý článek »

Karel Trojan zahajuje sezónu v Rakousku

foto

3. ledna 2008 • 21:10

Již v pátek 5.ledna naplno začne další soutěžácká sezóna a na startu Jänner Rallye v Rakousku tak nebude chybět ani vicemistr z MMČR pro rok 2007, Karel Trojan.

žádný příspěvek celý článek »

Změněn časový harmonogram Jänner Rallye

foto

3. ledna 2008 • 18:00

Těsně před slavnostním startem v Messehalle ve Freistadtu doznal časový harmonogram úvodního podniku letošní soutěžácké sezóny, IQ Jänner Rallye, několika změn.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam převzatých posádek Jänner Rallye 2008

foto

3. ledna 2008 • 17:30

Celkem 108 posádek prošlo technickou a administrativní přejímkou zahajovacího podniku letošní sezony MMČR, rakouské Jänner Rallye ve Freistadtu. Dvě soutěžní dvojice byly přijaty podmínečně, v rámci MMČR a Evropského poháru odstartuje 68 aut. Soutěž bude zahájena dnes večer slavnostním startem, první rychlostní zkouška na závodníky čeká zítra od osmé hodiny ranní.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown Jänner Rallye kořistí Ernsta Hanedera

foto

3. ledna 2008 • 16:30

Kris Rosenberger při své premiéře za volatnem Volkswagenu Polo S2000 kraloval po celou dobu shakedownu zahajovacího podniku českého šampionátu, úplně posledním průjezdem však prvenství uzmul místní pekař Ernst Haneder. Úvodní testovací zkouška nedaleko Freistadtu byla placená, proto se jí některé posádky nezúčastnily.

žádný příspěvek celý článek »

Manfred Stohl ve Freistadtu nepojede

foto

3. ledna 2008 • 09:30

Manfred Stohl patřil k jedněm z největších favoritů rakouské Jänner Rallye, která ve Freistadtu začne slavnostním startem už dnes večer. Rakušan absolvoval seznamovací jízdy, ve startovním poli se ale nakonec bohužel neobjeví.

žádný příspěvek celý článek »

toplist