www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - IQ-Jänner Rallye

Subaru Rally Team ČR přepaden virózou

foto

2. ledna 2008 • 20:30

Před úvodním podnikem nové sezóny Mezinárodního mistrovství ČR v rally postihly tým Subaru ČR – Deník Blesk nečekané komplikace. Nemoc oslabila většinu členů týmu a v jeho složení proto na poslední chvíli nastávají změny. Jedničku týmu, tedy Vojtěcha Štajfa, bude navigovat Michal Ernst.

žádný příspěvek celý článek »

Dana Běhálka čeká úvodní soutěž

foto

2. ledna 2008 • 13:00

Se startovním číslem 40 a s prioritou ASN vyrazí do úvodní soutěže Mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích posádka týmu Autospektrum 2000 Mariánské Lázně ve složení Daniel Běhálek a Petr Černohorský.

žádný příspěvek celý článek »

Jaroslav Orsák míří zdolat Jänner rally

foto

2. ledna 2008 • 07:00

Startovní číslo 23 poveze při Jänner rally na dveřích Mitsubishi Lancer EVO IX. Jaroslav Orsák, kterého bude i v Rakousku navigovat Karel Vajík. Na druhý start po tratích okolo Freistadtu se třiadvacetiletý jezdec hodně těší.

žádný příspěvek celý článek »

Jiří Volf na druhou – velký mistrák a nová sezóna začíná v Rakousku

foto

2. ledna 2008 • 01:00

Volfíci s teamem si vzali na sezónu 2008 velké sousto. Sezóna začíná pro team netradičně v Rakousku hned po Novém roce. Jiří Volf podle plánu přestoupí v roce 2008 do velkého mistrovství v rally. Jaké jsou cíle teamu a s jakým odhodláním pojede team na úvodní podnik Mezinárodního mistrovství ČR v rallye jsme pro vás přinesli v následující tiskové zprávě teamu.

žádný příspěvek celý článek »

Jänner Rallye přišla o jeden z taháků - Lancii Stratos HF

foto

1. ledna 2008 • 17:15

Rakouská Jänner Rallye přišla krátce před startem o jeden z diváckých taháků. Mezi sedmičkou zatím omluvených posádek totiž můžeme nalézt i mnohými fanoušky s napětím očekávaný exemplář legendárního vozu z dob skupiny B - Lancii Stratos HF, kterou měl řídit Marco Bianchini.

žádný příspěvek celý článek »

Honza Votava vyrazí do sezóny 2008 s novým designem

foto

1. ledna 2008 • 16:30

Výkony i výsledky Jana Votavy byly určitě největším překvapením uplynulé sezóny českého šampionátu. Přestože skončil díky absenci na Barum rally a vyloučení na Příbrami až šestý, dokázal svými výkony překvapit laickou i odbornou veřejnost. Do nové sezóny tak bude vstupovat jako jeden z favoritů na titul s novým designem svého vozu.

žádný příspěvek celý článek »

Bude Jänner Rallye pneumatikovou loterií?

foto

1. ledna 2008 • 14:00

Všichni účastníci zahajovacího podniku mezinárodního mistrovství ČR v automobilových soutěžích s napětím očekávají, jaké počasí bude v okolí Freistadtu panovat. Zatím to ty vypadá na takové malé rakouské "Monte Carlo", kde správná volba pneumatik bude velkou ruletou.

žádný příspěvek celý článek »

„The King of Rallying“ na IQ Jänner rallye 2008

foto

1. ledna 2008 • 08:00

IQ Jänner Rallye od 3. do 5. ledna 2008 může očekávat absolutní světovou hvězdu rallyové scény. Se startovním číslem 88 je ve startovní listině uveden Stig Blomqvist. Ale pro jedenašedesátiletého Švéda to není žádná premiéra. Již v roce 1979 se Blomqvist vydal do Freistadtu. Tehdy až do 22. rychlostní zkoušky vedl, když ho technická závada donutila k odstoupení.

žádný příspěvek celý článek »

Atraktivní živé záběry při IQ Jänner rallye 2008

foto

1. ledna 2008 • 05:00

IQ Jänner rallye je již mnoho let něco více než jen závod rakouského a českého mistrovství v rallye. Této pověsti dostojí také od 3. do 5. ledna 2008. Začíná to již tím, že je to první podnik motoristického sportu v novém roce. K tomu samozřejmě přistupují i zdařilé nápady pořadatele, jako například exhibice extratřídy ve stolním tenise nebo pokus žonglérů o světový rekord.

žádný příspěvek celý článek »

Pokus o světový rekord v rámci 26. IQ Jänner rallye ve Freistadtu

foto

1. ledna 2008 • 03:00

Hry, sport a show, to jsou názvy činností, které čekají na návštěvníky 26. IQ Jänner rallye po příjezdu do cíle ve Freistadtské Veletržní hale. V rámci oficiálního vyhlašování výsledků je pro fanoušky připraven doprovodný program na světové úrovni.

žádný příspěvek celý článek »

Loňský vítěz Václav Pech nechává pozdravovat Stohla a Baumschlagera

foto

31. prosince 2007 • 16:00

V současnosti jsou podmínky na trati jednotlivých rychlostních zkoušek 26. IQ Jänner rallye, konané od 3. do 5. ledna 2008, velice rozdílné. Některé zkoušky mají zimní podmínky, jiné, především na jihu regionu, jsou do dnešního dne bez sněhu. Mnohé z účastnících se posádek již v Mühlviertelu absolvovaly první obhlídkové jízdy.

žádný příspěvek celý článek »

Ze školních lavic na IQ Jänner rallye 2008

foto

31. prosince 2007 • 01:00

Jedinečným projektem se jedenáct učňů z rakouského Lince rozhodlo poděkovat svému učiteli - pomáhají mu uskutečnit sen, který se již za týden stane skutečností. Maxmilian Kehrer se totiž zúčastní regulérní soutěže mistrovství Rakouska - Jänner Rallye.

žádný příspěvek celý článek »

Při IQ Jänner rallye pojedou vozy S2000 poprvé o body do rakouského mistrovství

foto

30. prosince 2007 • 13:30

Celkem bude možné ve Freistadtu obdivovat čtyři tyto nové speciály. Do Volkswagenů Polo S2000 usednou místní matadoři Andreas Waldherr a Kris Rosenberger, Fiaty Punto S2000 pak obsadí čeští piloti Jaromír Tarabus a Roman Odložilík.

žádný příspěvek celý článek »

Na Jänneru také atraktivní předjezdci

foto

25. prosince 2007 • 08:00

Celkem 134 posádek je možné najít na seznamu přihlášených k IQ Jänner Rallye, zahajovacímu podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Kromě toho však na diváky čeká také zajímavá sestava bezpečnostních vozů.

žádný příspěvek celý článek »

Stav počasí i další novinky z IQ Jänner Rallye 2008 (+VIDEO)

foto

19. prosince 2007 • 09:00

Včera byl odtajněn seznam přihlášených posádek na zahajovací podnik českého i rakouského šampionátu, IQ Jänner Rallye. Přestože již teď nad některými jmény (např. Manfredem Stohlem) visí otazník ohledně jejich účasti, i tak se bude nač dívat. V tomto článku si můžete přečíst o několika odlišnostech od minulého ročníku i o aktuálním stavu počasí.

příspěvků: 2 celý článek »

toplist