www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 08 - Rallye Český Krumlov

První Malonty se staly osudné Jiřímu Volfovi

foto

3. května 2008 • 14:05

První průjezd nejdelší českokrumlovskou rychlostní zkouškou Malonty (24,35 km) se stal osudným Jiřímu Volfovi s Mitsubishi Lancer EVO IX, který havaroval. Nejrychlejším jezdcem byl opět Roman Kresta před Václavem Pechem a Jaroslavem Orsákem. Všichni tito jezdci jedou rovněž na vozech mitsubishi.

žádný příspěvek celý článek »

Ohlasy před závěrečnou sekcí Rallye Český Krumlov

foto

3. května 2008 • 13:30

Po prvním průjezdu dvojicí náročných rychlostních zkoušek Kohout a Malonty přišla na řadu nová RZ Slavkov a průjezd speciálkou na českobudějovickém výstavišti. V následujícím servisu jsme zachytili ohlasy jezdců, které nyní čeká závěrečná trojice měřených testů.

žádný příspěvek celý článek »

Ohlasy jezdců Rallye Český Krumlov po RZ 9 (UPDATE)

foto

3. května 2008 • 10:55

Ani po prvních dvou sobotních rychlostních testech letošní 36. Rallye Český Krumlov se na prvních třech příčkách nic nezměnilo. Roman Kresta navýšil svůj náskok na Václav Pecha, třetí místo si pohlídal po Kohoutu a prvních Malontech Pavel Valoušek. Dnešní ráno nebylo ale bez problémů pro řadu posádek, o čemž svědčí naše ohlasy z tankovací zóny po RZ 9.

žádný příspěvek celý článek »

2. etapu českokrumlovské soutěže přivítalo slunečné počasí

foto

3. května 2008 • 10:45

Český Krumlov, dějiště již šestatřicátého ročníku Rallye Český Krumlov, se probudil do slunečného počasí. To ale nesnižuje obtížnost rychlostních zkoušek, které jsou po nočních deštích hlavně v lesních úsecích mokré a rozbahněné. Dnes na soutěžící čeká sedm rychlostních zkoušek v celkové délce sto šestnácti měřených kilometrů.

žádný příspěvek celý článek »

V Krumlově rozhodovalo obutí, první etapu poznamenala vrtkavost počasí

foto

3. května 2008 • 10:30

První etapu výrazně poznamenala vrtkavost počasí. Suché nebo mokré? Kdy volil správně, uspěl. První část českokrumlovské soutěže s vyvíjela vcelku podle očekávání. Hned od počátku nastoupila posádka Kresta – Gross obhajující rok staré prvenství a vyhrála většinu rychlostních zkoušek. Sekundovali jim Pech s Uhlem a z mírného povzdálí přihlíželi Valoušek a Hrůza. Pech zvolil správné pneumatiky, Kresta se do druhého kola moc netrefil

žádný příspěvek celý článek »

Ohlasy jezdců Rallye Český Krumlov po prvním dni

foto

3. května 2008 • 00:10

Šestatřicátý ročník tradiční Rallye Český Krumlov dospěl ke své noční přestávce mezi jednotlivými etapami. I v druhé sekci, kterou již zcela zahalila tma, své vedení udržel Roman Kresta. Na potemnělých vložkách na něj ale začal tvrdě útočit Václav Pech.

žádný příspěvek celý článek »

Kresta je po prvním dni v čele

foto

3. května 2008 • 00:05

Roman Kresta si v Rally Český Krumlov počíná stejně jako v předchozích soutěžích MMČR. Po prvním dni vede. Podobně jako v Rally Šumava či předtím ve Valašské rally, jen na jihu Čech nemá před soupeři tak velký odstup jako předtím.

žádný příspěvek celý článek »

36. Rallye Český Krumlov je v cíli 1. etapy

foto

2. května 2008 • 23:10

Na soutěžní posádky čekal již jen závěrečný průjezd rychlostní zkouškou Ján II. Vzhledem k nepředvídatelnému počasí, které v okolí Českého Krumlova dnes panuje, bylo velice důležité odhadnout správnou volbu pneumatik. Vítězem posledního měřeného úseku dnešní etapy se stal Václav Pech a opět snížil náskok na vedoucího Romana Krestu na celkových devět sekund.

žádný příspěvek celý článek »

Druhé průjezdy rychlostních zkoušek zahalila tma

foto

2. května 2008 • 22:05

Po dvacetiminutovém servisu, který následoval po Super RZ v Českých Budějovicích se soutěžící vydali na závěrečné tři rychlostní zkoušky. V již zmiňovaném servise byly na soutěžní vozy namontovány světelné rampy, protože okolí nejen rychlostních zkoušek přikryla tma.

žádný příspěvek celý článek »

Ohlasy jezdců Rallye Český Krumlov po RZ 4

foto

2. května 2008 • 21:00

Soutěžní posádky letošní Rallye Český Krumlov mají za sebou první sekci obsahující čtveřici rychlostních zkoušek. Po třech klasických testech vozy poprvé zamířily do Českých Budějovic, kde po absolvování divácké speciálky následovala první servisní pauza.

žádný příspěvek celý článek »

Super RZ v Českých Budějovicích vyhrál Václav Pech

foto

2. května 2008 • 20:30

Jako třetí v pořadí je v harmonogramu 1. etapy uvedena rychlostní zkouška Ján I. Tato divácky velice vděčná erzeta s délkou téměř čtrnácti kilometrů nabízí možnost sledovat soutěžní vozy na několika velice dobře přístupných diváckých místech. Není nouze o dva atraktivní průjezdy obcemi, a to v podaní obce Soběnov, kde měřený úsek začíná, nebo v samém závěru této rychlostní zkoušky v obci Svatý Jan nad Malší.

žádný příspěvek celý článek »

Překvapení se nekoná, Roman Kresta vyhrál obě úvodní RZ

foto

2. května 2008 • 18:15

Jako úplně první rychlostní zkouška letošní Rallye Český Krumlov se odjela Dobrná I. Vítězem se stal Roman Kresta na voze Mitsubishi Lancer Evo IX, když druhému v pořadí, kterým byl Václav Pech na stejném voze, nadělil více než sedm vteřin. S necelou další vteřinou ztráty je na celkovém třetím místě Pavel Valoušek, pilotující jak jinak, také mitsubishi.

žádný příspěvek celý článek »

Ohlasy předních jezdců před startem Rallye Český Krumlov

foto

2. května 2008 • 17:15

Dnes odpoledne startuje čtvrtý díl MMČR v automobilových soutěžích, jihočeská Rallye Český Krumlov. Na jejím startu se opět sešla prakticky celá česká špička. Těsně před zahájením podniku v českokrumlovské Jelení zahradě jsme vyzpovídali několik předních jezdců, kteří jen o pár minut později vyrazili na úvodní rychlostní zkoušky. Otázku, kterou prakticky všichni jezdci řeší, je vrtkavé počasí a s tím spojená volba pneumatik.

žádný příspěvek celý článek »

36. Rallye Český Krumlov 2008 odstartovala

foto

2. května 2008 • 17:00

Přesně v 16:30 hodin sjela ze startovní rampy první posádka, kterou tvoří Roman Kresta a Petr Gross s Mitsubishi Lancer EVO IX, a vydala se na trať v pořadí již šestatřicáté Rallye Český Krumlov. Za tímto vozem odstartovala téměř sedmdesátka dalších posádek Mediasport Mezinárodního mistrovství ČR v rally.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Team Subaru ČR na jih v trojici

foto

2. května 2008 • 12:15

Velká premiéra čeká na nadcházející českokrumlovské soutěži Rally Team Subaru ČR. Poprvé v jeho historii budou mít mechanici na starosti hned tři vozy Subaru Impreza STI. Čtvrtého podniku letošního Mezinárodního mistrovství republiky se totiž kromě tradičních lídrů týmu (tedy Vojtěcha Štajfa a Jiřího Černocha) zúčastní také posádky pod velením Jiřího Vacka a Josefa Vyštejna.

žádný příspěvek celý článek »

toplist